Logboek 2016


                               Met zoveel vrijwilligers is het heel belangrijk

                               dat er goed wordt bijgehouden wat er in de

                               kattenboet gebeurt. Hiervoor is het logboek

                               ontstaan. Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke

                               keer en stukje over de bijzonderheden.

                                                 

                               Uiteraard kunnen we niet het hele logboek

                               op de site zetten maar we zullen af en toe

                               wat informatie uit het logboek opnemen om

                               u een goed idee te geven van het werk in de

                               kattenboet.


 

LOGBOEK 2016


December

Liesbeth gaat sinterklaas vieren bij haar dochter en merkt dat er nog niemand in de boet geweest is. Zelf heeft ze dus ook geen tijd maar gelukkig komt Lisa alsnog om schoon temaken. Haar moeder is opgenomen in Alkmaar en daardoor was ze later.  Jessica vind het  niet fijn meer op haar werk. Ze kreeg op het laatste moment pas door dat ze BHV cursus had en dat op de dag dat ze normaal de boet doet. Gelukkig was Hetty bereid om in te vallen. Ze is op zoek naar ander werk maar gelukkig heeft ze het in de boet super naar haar zin.

Jip eet niet veel en de pillen in de rosbief doen is ook geen succes. Joke is aan het experimenteren met de pillenschieter en uiteindelijk lukt het om bij Jip een pil in haar bekje te schieten.

Nannes blijft naar de buren gaan en Liesbeth heeft de grootste moeite om hem weer terug te krijgen. Ze legt een plank over de sloot om er zelf over heen te gaan maar Nannes kan daar natuurlijk niet over lopen. Dus eerst zelf weer terug en dan net zo lang trekken tot meneer zin heeft om over de sloot te springen. Ze was erg kwaad en zei zelfs iets tegen Nannes wat ik hier maar beter niet kan herhalen.

An en Herman hebben weer een geweldig kerstpakket voor poezen en vrijwilligsters gebracht.Wij bedanken hen natuurlijk hartelijk ook namens de katten. Er staat een nieuwe waterkoker en niemand weet wie die daar neergezet heeft.

De verwensingen van Liesbeth aan het adres van Nannes hebben resultaat want hij blijft netjes op zijn eigen landje. Inge is al helemaal ingewerkt en sopt er danig op los. De hele boet is spik en span. Ze kijkt alleen niet altijd even goed uit want even later staat ze met haar "prutpoten" weer op de schone vloer.

Liesbeth heeft pech.....er is houtmot gebracht maar geen mannen in de buurt.Roeland ligt te bakken in een warm land en Manuel en Martin hebben een optreden in Middenmeer. Heleen denkt dat de mannen toch slimmer zijn dan dat zij denken. Manuel heeft wel pech. Hij kwam te vroeg terug en kon nog wat zakken paardenvoer en wortels naar de boet brengen.

Het mysterie van de waterkoker is opgelost. Ineke vond de oude erg  traag worden en heeft hem toen maar omgeruild.  Hetty is met haar hoofd al helemaal bij de feestdagen en is de vis vergeten. Nu gaat ze eerst schoonmaken en dan speciaal voor de vis naar huis want ........ Hetty zonder vis dat kan ze niet maken.

Heleen haar dochter is met de feestdagen bij haar maar ze is vergeten te vertellen dat Sonny gek is op rosbief. Nu moest haar dochter staand haar broodje opeten want Sonny was niet bij haar weg te slaan.  Joke heeft een cake gebakken voor de boet. Hij brak alleen in tweeen maar ja......heel kan hij toch niet naar binnen. Iedereen smult er lekker van.

Het is oudjaarsdag en de knallen worden steeds heviger. Het is maar te hopen dat deze dag snel om is want Liesbeth heeft het niet meer. Truffel kan er helemaal niet tegen. Ze was al vroeg naar de boet want ze dacht dat die hufters dan nog wel zouden slapen maar nee dus. Om half 9 een enorme dreun. Ze hoopt dat al de ledematen van de dader bijde vuurtoren liggen.November

Inge is haar fietssleutel kwijt. Waarschijnlijkheeft ze hem samen met een paardensnoepje de wei ingegooid.Haar man moet er aan te pas komen om het slot open te breken. Harry, uit het Jansenhok, heeft een nieuw vriendinnetje.  Lenie heeft 4 mooie rieten stoelen gegeven. De huidige stoelen zijn ook nog nieuw dus voorlopig worden ze nog even opgeslagen.

Nannes was weer op visite bij de buren. Sem, de dochter van Inge, zou hem wel even halen en stapte de sloot in. Meteen stond ze tot aan haar knieen in de blubber. Ze heeft Nannes nog wel opgehaald maar is toen snel, in onderbroek, blote voeten en een handdoek om naar huis gegaan. En  ze was nog wel jarig!! Heleen heeft een mooi stoeltje voor buiten meegenomen. Het wordt steeds gezelliger in de boet. Nel Tol had ook weer voer gebrachten extra zakjes whiskas en seniorenbrokken. An van  Herman is jarig geweest en in plaats van een geurtje vraagt ze altijd een cadeaubon van Jumper. Dit keer bracht Herman een bon van 100 euro. Heleen heeft van een mevrouw een tas vol handdoeken en een krabpaal gekregen. De deur klemt en na een fikse novemberbui trok Liesbeth erzo hard aan dat het bovenste scharnier er vanaf vloog. Joke zal de aannemer bellen om dit te repareren. Gelukkig is hij er snel en doet de deur het weer goed. Minder goed gaat het met Jip. Een nageltje groeit verkeerd en juist in het voetje waar de teen geamputeerd is. Ook eten gaat slechter. Joke heeft het nageltje geknipt. Nu maar hopen dat ze beter kan lopen. Edith geeft te kennen dat ze stopt met de kattenboet. Ze heeft het tedruk met andere zaken. Inge heeft aangeboden om de leeggevallen plek over te willen nemen.


Oktober

Het is nog steeds lekker weer al denkt Liesbeth daar natuurlijk heel anders over. Ze vindt het takkeweer!! Het is dierendag en Henk V is langs geweest om een rondje gourmet te geven. De kraan drupt steeds erger en Liesbeth vraagt zich af of het leertje vervangen moet worden. Jip II heeft een flink ontstoken oog. Maar  even in de gaten houden. Er stond een fles pasoa voor het hek toen Liesbeth aankwam. Lekker dacht ze maar......helaas hij was leeg.Joke en Hetty zijn bij de Helderse Vallei geweest. Marinus Vermooten heeft ons weer verwend met een cheque van 1000 euro.Het bakkenprobleem blijft ondanks herhaaldelijke verzoeken van Liesbeth een heikel punt. Het lijkt wel of men expres het vuil in de bak zonder wieltjes dumpt.

Liesbeth vond weer een dode muis. Gelukkig was Inge ook aanwezig en die heeft hem opgeruimd maar eerst ging ze hem aandachtig bekijken. Ze vond het een heel mooi beestje en volgens haar was het een spitsmuis. Jessica is niet geheel body-fit. Grieperig en koppijn. Ze vraagt of zij niet een tijdje in de bench mag liggen met een warm dekentje en lekker eten. Roeland heeft de kraan gerepareerd.

Jip II zit in de bench. Haar oog is nog erger ontstoken. Eerst maar proberen met medicijnen en anders naar de dierenarts. Hetty is bang dat haar oog er uit moet. Ze eet gelukkig nog  wel goed. Liesbeth heeft de zijren geveegd en alle bladeren achter de boet geleegd. De egeltjes gaan bijna  in winterslaap dus die kunnen er dan mooi onder kruipen. Joke heeft Peter Verberne op bezoek gehad. Hij had brokjes en blikjes Sheba meegenomen voor de katten. Roeland heeft de cv gerepareerd en hij en Jeannette hebben het expansievat geschonken aan de boet.

Het oogje van Jip II is er uit. Er zat een scheur in. Ook is er een teentje geamputeerd. Aan haar andere pootje zat ook een flinke wond. De dierenarts denkt dat er een flinke vechtpartij geweest is. Ze is net uit de narcose en nog erg onrustig. Met de kap op haar kopje botst ze overal tegenaan. Besloten wordt haar voorlopig in de quarantaine te plaatsen. Ze eet slecht en dan is het geven van medicijnen ookeen hele klus. Hetty gebruikt de pillenschieter om haar toch de pillen in te laten nemen. Gelukkig gaat ze wel steeds beter eten.

Roeland heeft de poezen kattenkruid van een jaar oud gegeven. Ze lopen nu als een stelletje junkies door de boet.

Jessica vind een megaknaller in een van de kattenbakken. Zo'n grote drol heeft ze nog nooit van een kat gezien. Het is dat ze beter  weet want anders zou je denken dat een van de vrijwilligsters hoge nood gehad heeft.

Liesbeth is door haar rug geknakt en kan niet meer voor- of achteruit. Inge is haar reddende engel en pakt de bakjes van de grond. De volgende dag is het nog niet over. Het is alleen maar erger geworden. Kathleen, de dochter van Edith, heeft wat lekkers van het tuincentrum meegekregen voor de katten. Ineke leest ook van Liesbeth haar rug en zegt dat ze haar altijd kan bellen om in te vallen.Margret is ook geblesseerd aan de schouder dus voorlopig doet Ineke het alleen.  Donald geeft aan dat hij andere brokken wil. Hij is niet te verstaan maar om zijn woorden te verduidelijken piest hij met een ferme straal tegen de brokkenton aan. Jessica had gelezen over een stekker in het stopcontact maar dat schijnt niet te werken. Haar mutsen krabben alleen maar aan de meubels. Maar ja beseft ze.....als ik dat erg vind had ik goudvissen moeten nemen. Lenie is geweest en heeft medicijnen, eten voor de katten en koffiepads en koeken gebracht. Liesbeth geeft Juultje ook wat lekkers. Ze zat helemaal alleen buiten en als ze het binnen in de boet krijgt laat ze zich vaak wegjagen. Hetty en Joke hebben de quarantaine ruimte omgewisseld met het voerhok. In de oude ruimte is lekkage en dat is natuurlijk niet goed als daar een zieke kat in moet. Heleen is een paar dagen op date geweest met haar dochter. Ze vindt het een prachtige stad. Lisa heeft haar moeder meegenomen naar de boet. Ze vond het erg gezellig.Nannes en Sterre hebben met hun dikke billen tegen het hek gestaan en nu is er een plank uit. Manuel zal het repareren. Jessica vindt Jip op een piraat lijken met een oog en een ongelukkig pootje. Net kapitein Haak!


September

Er staat een leuk stuk in de krant over Mohammed Alaa Aljaleel uit Aleppo Syrie. Sinds daar de oorlog is uitgebroken weigert hij te vluchten maar is een kattenboet begonnen. Hij vangt daar over de 100 katten op die alleen gelaten zijn en een goed toevluchtsoord zochten. Zo'n man verdiend een hele grote prijs!

Het stormt verschrikkelijk maar ondanks dat zijn de meeste katten gewoon buiten. Het raam van de quarantaine is dichtgewaaid en nu kan hij niet meer opengezet worden. Het hout van het kozijn is ook helemaal rot. Nog meer ellende ......de wielen van de rolcontainers beginnen het te begeven. De een na de ander vliegt er van af. Liesbeth probeert met kunst en vliegwerk van twee bakken weer een rijdende te maken maar het wiel werkt niet mee. Dat moet van de pen afgetrokken worden maar zij heeft er de kracht niet voor.

Na de storm begint het nu te regenen. Het komt met bakken uit de hemel. Liesbeth is weer helemaal in haar element want ze kan weer lekker mopperen.  Ook treft ze weer een muis aan met zijn vier pootjes in de lucht. Ze blijft maar naar dat beestje kijken....bang als ze is dat hij plotseling weer tot leven komt.

Manuel is druk bezig met grasmaaien. Volgens Jessica knapt het al aardig op. Het nieuwe schoonmaakmiddel ruikt erg lekker. Jessica wil al een fles mee naar huis nemen om het als douchegel te gebruiken. De vrijwilligers zijn erg verwend met lekkers door een mevrouw. Het is zelfs zoveel dat Liesbeth iedereen (ook de mannen) aanmoedigd om vooral wat te eten want alleen krijgt ze het niet op.

Jip II is niet erg lekker. Hij komt niet bij Joke voor de rosbief en ook de vis van Hetty laat hij links liggen. Hetty heeft hem in de bench gezet met een bakje vis en dat at hij wel op. Later heeft hij echter de meeste vis weer uitgespuugd.

Het wordt gelukkig weer warmer al kan Joke daar slecht tegen. Ze heeft dan ook de schoonmaak deze keer met de Franse slag gedaan. Er is er maar eentje die dit weer geweldig vindt en dat is Liesbeth. De sluis lijkt op een oven en de quarantaine is vreselijk maar zij geniet enorm! Jessica had de radio aan tijdens haar werk maar daar wordt ze niet gelukkig van. Er kwam een bericht langs dat de spinnen dit jaar erg groot zijn. Na het werk gaat ze meteen door naar de apotheek om een doosje valium te halen want dit bericht is niet goed voor haar zenuwen. Als ze de bak naast de keukendeur wil verschonen ziet ze daar ook een dikke vette spin in zitten dus die bak heeft ze dit keer maar overgeslagen.

Margret heeft een schouderblessure dus Ineke is alleen. Door het mooie september weer is ze echter super vrolijk. Manuel heeft, samen met een vriend, de paardenstal opnieuw geverfd. Ook heeft hij een nieuwe deur (van afvalhout) gemaakt en wat delen van de wanden vervangen. Zo hebben Nannes en Sterre weer een veilig en droog onderkomen de aankomende winter.

Donald en Whoopy hebben de zomer nog in hun bol en zitten achter elkaar aan alsof het nog kittens zijn. De stofzuiger is nu echt gemaakt. Hij zuigt als nooit tevoren. De katten zoeken een veilige plek op als iemand aan het zuigen is bang als ze zijn dat ze in de stofzuiger belanden.

Door de hitte is het cijferslot van het buitenhek gaan spoken. De oude combinatie werkt niet meer. Na een beetje puzzelen komt Liesbeth er achter welke combinatie het nu geworden is. Hetty heeft de handleiding nagekeken en de combinatie weer op de oude stand weten te krijgen.


Augustus

De stofzuiger blijft problemen geven. Gelukkig vindt Hetty het euvel......er zat wat vast in de slang. We moeten ook proberen om alleen stof te zuigen en de megadrollen van de poezen met stoffer en blik op te vegen. Ze heeft ook weer vers gekookte vis mee en 's avonds is alles al opgegeten. Er is geen kruimeltje meer te vinden. Liesbeth en Roeland ontpoppen zich als echte koekiesmonsters. Geen koekje kunnen ze laten liggen. Volgens de weer-app van Roeland zou de zon schijnen maar...... het regent. Goedkope uitvoering van de app of weer een weergod die er naast zit??

Liesbeth verzoekt een ieder te letten op de tussendeur. Die moet ook dicht zijn. Zeker nu een paar van de poezen op ontdekkingsreis geweest zijn is dat erg belangrijk. Donald laat zien hoe netjes hij opgevoed is. Hij zat op een plank en moest overgeven. Hij liep naar beneden naar een kattenbak en spuugde netjes daar in. Goed zo Donald!!

Inge, het paardenbaasje van Sterre, is gevallen over een mestvork en heeft haar onderarm gebroken. een hele consternatie en van de schrik is Liesbeth vergeten het logboek in te vullen. Ze is met Inge naar huis gelopen en onderweg hebben ze, ondanks de pijn, toch nog kunnen lachen. Later is Inge naar het ziekenhuis gegaan en daar hoorde ze dat het gezet moest worden en de onderarm in het gips. Wij wensen haar veel sterkte toe. Een paar dagen later kwam Inge alweer lopend naar de boet en wou het land gaan mesten maar voorlopig is de combinatie Inge en mestvork uit den boze volgens Liesbeth.

Het blijft maar zeuren met het weer. Niet alleen Liesbeth (wel het meeste natuurlijk) maar ook de andere vrijwilligsters klagen er over. Het regent constant en er staat een gure wind. Dat terwijl de zomer nog minstens een maandje door moet gaan. Liesbeth begint echt met haar geestelijke gezondheid te kwakkelen. Ze ziet kabouters terwijl die toch echt alleen in sprookjes bestaan (buiten kabouter Plop natuurlijk maar die past niet door het gaas van de boet heen). De volgende dag kwam ze de boet binnen en stond hetzelfde moment weer buiten. Ze zag een muis op zijn rug liggen en hij piepte ook nog! Het is met muizen net als met honden Liesbeth..... als ze op hun rug liggen geven ze zich over en kun je ze zo oppakken. Gelukkig was Sem, de dochter van Inge, aanwezig en die heeft het arme diertje opgepakt en op het land zijn vrijheid terug gegeven.

Heleen heeft 6 nieuwe rieten stoelen gevonden op marktplaats. Ze mocht ze voor niets meenemen. De oude stoelen staan nu buiten in de ren en de nieuwe staan, voorzien van een kleurig kussentje, rond de tafel in de woonkamer.

Ook Liesbeth heeft een verkeerde buienradar geraadpleegt. Het zou droog zijn maar onderweg naar de boet krijgt ze een vette bui op haar hoofd. Ze is witheet en denkt er zelfs aan om de kerstboom maar neer te zetten. Roeland is blij met de regen. Goed voor het gras bij de paardjes en het riool spoelt lekker door zegt hij. Nel Tol is weer langs geweest en heeft de poezen weer flink bedacht met lekkers.

Jessica is weer terug van vakantie en is blij dat er geen schokkende dingen zijn gebeurd buiten de muis van Liesbeth dan want dat was wel een heel traumatische ervaring volgens haar. Joke is ook blij met de nieuwe stoelen. Ze vindt het zelfs op een 4-sterren opvang beginnen te lijken.Liesbeth is weer aan het koekjes eten geslagen. Ze durft niet eens te zeggen hoeveel ze er op heeft en ze gunt Whoopy ook niets. Die zit heel zielig naar haar te kijken maar zelfs geen kruimeltje laat ze voor Whoopy over.

Manuel denkt nog steeds dat hij 18 is. Hij heeft de oude kruiwagen, en een paar oude stoelen naar de vuilstort gebracht en kan nu niet meer voor- of achteruit van de pijn in zijn rug

Roeland heeft zijn poezenvriendinnen weer achter zich aan. Sjenetje, Muffie, Lizzy en Juul en even later ook nog Donald volgen hem door de hele boet in afwachting van een snoepje. De liefde tussen Nannes en Sterre staat op een laag pitje. Nannes vindt het toch weer leuker bij de buren en sluipt daar steeds naar toe. Liesbeth probeert hem weer door de greppel terug te laten komen maar dat lukt natuurlijk niet. Razend is ze!! Uiteindelijk lukt het Sem om hem weer op het eigen land te krijgen maar drie tellen later is hij weer gevlogen. Voor straf moet hij nu maar de stal in.Ook Ineke en Margret mogen Nannes een keer ontvangen van twee buurkinderen. Manuel wordt aan het werk gezet en zal een hek maken zodat Nannes niet meer kan ontsnappen. De stofzuiger is weer stuk. Nu is de slang gescheurd. Jessica heeft nog gezocht naar tape maar kon niets vinden.

Eindelijk is de zomer er. Liesbeth is meteen een ander mens. Ze straalt en loopt te zingen. Ze denkt er zelfs aan om zich bij het koor van Manuel en Martin aan te sluiten. Roeland vindt het maar niets die hitte. De poezen kunnen hun bontjas niet uittrekken en hebben last van dit weer. Ook voor de oudere mensen is het afzien momenteel. Edith vond nog een klein muisje. Die had het gevecht met een van de poezen helaas niet overleefd. De poezen van Jessica hadden uitgevonden dat de koelste plaats in huis de badkamer was. Nu heeft Jessica live publiek bij haar toiletbezoeken. Herman van An is langs geweest met Whiskas, een doos vol schoonmaakmiddelen en koek en chocolaatjes. Fabienne heeft een donatie van 25 euro gegeven. Alle gulle gevers worden uiteraard hartelijk bedankt.


Juli

Het wil maar niet vlotten met de zomer. Jeannette en Roeland hebben het al over warme chocolademelk met speculaas en Liesbeth droomt van hutspot en snert. De katten zitten ook lekker binnen met z'n allen. Woopy en Jip II samen in een mand kijkend hoe Liesbeth aan het dweilen is en Sjenetje ligt heerlijk te ronken. Nel Tol is weer langs geweest en heeft weer veel voer achter het hek neergezet. Jessica heeft, op verzoek van Liesbeth het hok van Harrie weer ontruimd van lege voerbakken. Het was weer een hele verzameling geworden. Joke heeft voor de verandering eens Felix lang lekker meegenomen en de katten snoepen daar goed van. Heleen laat de wind lekker door het boetje waaien. Hetty heeft weer vis meegenomen. Altijd een traktatie voor de bewoners. Henriette Roggeveen heeft lekkere zakjes whiskas en kuipjes sheba gegeven en dat wordt ook weer erg gewaardeerd door de katten.

De moeder van Liesbeth is overleden. Ze is 95 jaar geworden. Een hele leeftijd natuurlijk maar het blijft een gemis en we wensen Liesbeth en Manuel dan ook heel veel sterkte toe.

Joke heeft de sluis opgeruimd. Na twee uur zwoegen ziet het er heel keurig uit en ze verzoekt dan ook een ieder om dit zo netjes te laten.  Roeland en Hetty halen herinneringen op over de animo zegels. Roeland denkt dat hij de enige is die ze nog kent maar Hetty dus ook. Ze kocht er altijd NS cheques voor om met de trein naar Katwijk te kunnen.  Jeannette heeft weer onkruid gewied. Ze vind dat Roeland daar niet over mag schrijven maar Liesbeth vindt het zo'n klus dat het best vermeld mag worden.

Eindelijk wordt het een beetje zomers. Liesbeth kwam echter meteen weer zo'n zeurmens tegen die zei dat het wel 30 graden kan worden en dat dit veel te warm is. Jessica vind het nu geen straf om op de fiets te zitten met dit weer. Juultje speelt "me and my shadow" met Joke. Ze drentelt maar achter haar aan. Joke geeft ook geschiedenisles aan Heleen over de uitdrukking "met de franse slag" Ze verteld dat de Fransen vroeger aardslui waren en echte viezerikken. Ze gingen amper in bad en spoten zich vol met parfum om toch lekker te ruiken. De meeste parfums vinden hun oorsprong dan ook in Frankrijk. Ineke zit in Belgie en heeft met Joke geruild.

De schapen naast de boet worden geschoren maar ze zijn daar zo bang voor dat ze op de vlucht sloegen en pardoes bij Nannes en Sterre in de wei kwamen. Sterre pikte dat niet en joeg achter de schapen aan. De schaapscheerders deden nogal luchtig over het geheel en zeiden dat de schapen wel weer terug kwamen. Eentje belandde er zelfs in de sloot. Ze is er wel weer uitgetrokken maar zag er natuurlijk niet uit. Gelukkig waren twee van de scheerders ook rijp voor een koude douche.

Heleen heeft leuke gordijntjes meegenomen en in de keuken opgehangen tegen de zon. Roeland wordt gek van de vliegen en weet zeker dat er maar eentje is die deze kleffe warmte lekker vind. De poezen houden het niet meer uit en iedereen stinkt naar de zweet. Liesbeth zegt dat zij dan een goede deo moeten gebruiken en vraagt zich af wie Roeland met die ene bedoeld. Jaja....... wie zou dat nu zijn Liesbeth?? Lotje, het leasehondje van Joke is ingeslapen. Ze is 16,5 geworden.


Juni

Liesbeth heeft een superdag gehad. De hele dag was ze in de stad om naar de "dag van de muziek" te kijken. Nou eigenlijk had ze alleen maar oog voor Manuel en een beetje voor Martin. Zij deden het geweldig vond ze en zelf heeft ze ook de longen uit haar lijf gezongen. Ze was er zo van onder de indruk dat ze de volgende dag extra vroeg bij de boet was. Geen probleem.........kon ze lekker alles afwassen en de stal uitmesten. De dode muis is weggehaald. Liesbeth wist Inge te strikken en zij heeft de muis met een papiertje opgepakt. Ze vond het toch wel zielig, zo'n klein lief beestje. Liesbeth was het daar wel mee eens maar ze vind ze alleen lief als ze stokstijf zijn.

Het weer wordt weer eens slechter maar Jessica heeft geluk....ze komt droog over. Ze moet veel kots opruimen met haarballen. De verhaarperiode is duidelijk aangebroken. Bij haar thuis is het net zo maar ze klaagt niet. "Anders had ik goudvissen moeten nemen" zegt ze.Babet heeft waarschijnlijk een catfight gehad met Lizzy om de charmes van Donald. Ze heeft er een flinke kras op haar neus aan overgehouden.

Jip II wordt gewogen en is 2 ons aangekomen dus de schildklier werkt nog goed. Babet en Juultje hebben een wormenpil gekregen. Je weet tenslotte niet wat ze bij boer John allemaal gegeten hebben. Edith heeft zakken voer meegenomen. Dat had ze van het tuincentrum gekregen. Mevr Gerritsen van de Dollardlaan heeft Liesbeth een doosje ouderwetse kattentongen meegegeven voor bij de koffie. Ze had ze uit Duitsland meegenomen. Liesbeth dacht dat het warmer was en is blootvoets naar  de boet gegaan. Nu zit ze daar met bevroren tenen hahaha.

Margret en Ineke hebben ruzie met de vuilniszakken. Bij het minste gewicht scheuren ze al en ligt de inhoud weer op de grond. Inge heeft een jonge kauw gevonden. Het beestje kan nog niet vliegen en is zolang in de quarentaine gezet met wat water en vogelzaad. Liesbeth gaat proberen een worm te vinden en laat die dan in zijn keeltje glijden. De volgende dag zal hij naar het vogelasiel gebracht worden.

De vuilnisbakken zijn geleegd maar de prut onderin stinkt nog en er kruipen maden in. Liesbeth heeft ze schoongemaakt met azijn en op z'n kop te drogen gezet. Jessica treft een lege boet aan. Alle katten liggen buiten van de zon te genieten.

De auto van Sam (dochter van Inge) is bij de boet opengebroken en haar tas is leeggehaald. Liesbeth en Sam waren in de boet en Basjo was op het land maar ze hadden alle drie niets gehoord. Dus mocht je met de auto naar de boet komen laat niets waardevols, zichtbaar, in  de auto en stal je fiets binnen het hek! Sam moest wachten op carglass en heeft, om de tijd te doden al het onkruid weggehaald.


Het is weer visdag en Hetty heeft de poezen weer flink verwend. 's avonds waren alle bakjes helemaal leeg. Heleen komt Sonny brengen. Hij komt weer even in de boet logeren nu Heleen naar haar dochter in Amerika gaat. Heleen mist hem nu al. De andere poezen zijn al bezig om schuilkelders te graven want die hebben het niet zo op Terror Sonny. Jessica vindt Sonny er mooi uitzien. Je kunt echt zien dat hij een goed tehuis gevonden heeft bij Heleen. Lisa begint zich steeds meer thuis te voelen in de vrijwilligersgroep. Ze geniet van de zalige rust in de boet. Roeland heeft de cv bijgevuld want, zegt hij, "het is zo weer Sinterklaas".

Henk Visser is langs geweest met kuipjes voer die hij van zijn buurvrouw gekregen heeft. Haar kat lust die niet. Liesbeth deelt het uit en de katten smullen er van. Sonny heeft bij Heleen een metamorfose ondergaan. Hij is helemaal niet "terror" meer en komt gezellig kroelen.

In de krant staat een stukje over de gemeenteraad. Fractievoorzitter Groenlinks Nel Dol pleit er voor dat de kattenboet ook recht moet hebben op gemeentelijke aandacht. Nu zijn er al twee fracties (Marinus Vermooten uiteraard ook) binnen de Helderse gemeenteraad die dierenwelzijn hoog in hun vaandel hebben staan.

Alle vuilnis is weer opgehaald. Jeannette en Roeland hadden de kapotte rieten stoelen uit de buitenren stuk gezaagd en ook in de bakken weten te krijgen. Het ziet er weer een stuk schoner uit!

Jessica schrijft iets in het logboek over het weer wat op de site niet herhaald kan worden. Het komt er op neer dat het weer zo slecht was dat ze doorweekt is. Ze had haar regenpak in de fietsenberging te drogen gehangen en nu bleek dat iemand anders ook een regenbroek kon gebruiken en waarschijnlijk geen geld had om er eentje te kopen. Liesbeth en Inge vonden, net buiten het hek, het dropblikje terug dat tijdens de inbraak was meegenomen. Waarschijnlijk hielden de dieven niet eens van drop want alles zat er nog in.

Heleen is weer terug uit Amerika en staat te trappelen om Sonny weer op te halen. Ze heeft ook een leuk cadeautje voor hem meegenomen (zie poezenplaatjes)Bij thuiskomst meteen de auto gepakt en naar de boet gereden. Thuis aangekomen week Sonny niet van de zijde van Heleen dus die twee hebben elkaar echt gevonden. De sluis wordt gerepareerd. Het rotte hout wordt vervangen en de deur wordt inbraakwerend gemaakt. Liesbeth waarschuwd wel voor de nieuwe drempel. Hij is ietsjes hoger waardoor ze al een paar keer bijna op haar kin binnen is gekomen. Ook Joke lag al bijna gestrekt. Later blijkt ook Heleen gestruikeld te zijn maar ondertussen is iedereen nu wel gewend. 


Joke heeft nieuwe palen onder de krabpaal geplaatst. Helaas was de bestelling niet goed geleverd waardoor niet alle palen vervangen konden worden. Roeland had beloofd de balen houtmot naar binnen te brengen en dat heeft hij geweten. In plaats van de gebruikelijk 15 balen werden er nu 24 geleverd. Hij kan meteen aansluiten bij de wachtrij voor de fysio.


Mei

Met Donald gaat het ondertussen weer helemaal goed. Hij eet weer als vanouds en wordt met de dag aktiever. Roeland heeft de deur weer, zo goed en zo kwaad als het kon, gemaakt maar er zal toch naar een definitieve oplossing gezocht moeten worden want het hout van de sluis is aardig rot aan het worden. Ondertussen wordt er intensief naar Babetje uitgekeken. Ze is alleen, nu Juultje weer veilig in de boet zit maar laat zich niet zomaar vangen. Gelukkig wordt ze wel vaak gezien dus ze is nog in de buurt. De katten worden in de boet opgesloten en een deel van de buitenren geopend in de hoop dat Babetje er in zou lopen maar.....helaas lukt deze truck ook niet. De katten zijn ook allemaal een beetje van slag. Ze eten weinig en zijn doodsbang. Roeland heeft ook een camera gemonteerd. Hopelijk schrikt dat die raddraaiers volgende keer af.

Edith heeft weer wat zakjes voer van het tuincentrum meegekregen en Joke heeft het vliegengordijn opgehangen en de zonnetjes weer op het raam geplakt. Verder zijn ze nog steeds druk in de weer met de vangkooi. Elke keer verplaatsen zij hem in de hoop dat Babet er een keer genoeg van krijgt en denkt " ïk ga er wel in zitten". Hetty heeft zelfs tong gebakken en dat in de kooi gedaan. Nu maar hopen dat Babet inderdaad in de kooi kruipt en dat niet Harrie denkt "dat is een lekker hapje!". Juultje mist Babet (of het vrije buitenleven?) ook. Ze loopt maar te ijsberen en staat klaar om, als de buitendeur opengaat, snel naar buiten te glippen. An en Herman hebben sheba gebracht om het leed wat te verzachten.

Jessica is ook heel boos op de inbrekers. Ze vind het een klote-streek en vraagt zich af of die randdebielen soms dachten dat er goudstaven lagen in de boet. Roeland en Jeannette hebben de bestrating weer onkruidvrij gemaakt en meteen de sloot uitgebaggerd.

Er is weer ingebroken. Dit keer bij de buren. Waarschijnlijk weer dezelfde daders want er is niets meegenomen maar wel veel overhoop gehaald en een kast waar de zadels in liggen opengebroken. Hetty had de vangkooi bij de schapen gezet. Ze dacht dat er ook een dood schaap lag maar toen ze vlakbij was sprong het schaap plotseling op. Hetty schrok zich rot en was bijna zelf met haar pootjes omhoog gaan liggen. Van Babet ontbreekt ieder spoor. Het bakje eten in de vangkooi is wel steeds leeg maar Babet is al vier dagen niet meer gezien.

Jessica treft de boetbewoners heerlijk zonnend aan. Ze komt er achter dat er een zeer wel-opgevoede kat moet rondlopen want die had netjes op de kattenbak gekotst. Haar katten thuis zijn niet zo netjes. Daar had er eentje voor de deur van de badkamer gekotst en toen ze 's nachts nodig moest plassen gleed ze zo de wc binnen. Ze gaat twee weken werken bij een kennis en vraagt of er iemand is die wil ruilen.

HOERA.........Babet heeft eindelijk ingezien dat ze haar vriendjes en vriendinnetjes uit de boet toch wel mist en is in de vangkooi gaan zitten. Iedereen is erg opgelucht en Babet voelt zich meteen weer thuis want ze ligt languit op een rieten stoel te slapen. Het is ook best een vermoeiend avontuur geweest voor haar. Joke verontschuldigd zichzelf en Hetty voor als het gaat regenen. Ze waren zo blij dat Babet weer terug is dat ze spontaan een dansje zijn gaan doen rond de vangkooi. Het was bedoeld als vreugdedans maar ja......ze wisten de bewegingen niet goed dus het kan ook zomaar een regendans geweest zijn. Heleen is ook blij dat iedereen weer compleet en veilig in de boet zit.

Joke heeft een lijst opgehangen met de namen van de vrijwilligers met hun telefoonnummer. Als er dan wat is kan men gebeld worden.

Het luilakken is gelukkig rustig verlopen. Geen vandalen die zo nodig alles moeten vernielen. Zelfs vrijdag de 13e verloopt goed voor Joke. De schildklierwaarde van Boris, haar kat, is uit de gevarenzone. Liesbeth heeft haar winterjas weer opgezocht want ze vind het berekoud. Lisa vond het weer reuze gezellig tussen de poesjes. Muffy loopt te klieren met Jip II. Dat is raar want normaal zie je Muffy nooit in actie. Zal wel met het weer te maken hebben. Joke zegt dat ze Muffy elke dinsdag in actie ziet. Als ze de stofzuiger uitzet dan begint hij meteen te miauwen om rosbief. Hetty heeft een keer geen vis mee en alle katten kijken nu boos naar haar. Ze heeft wel lekkere hapjes meegenomen en na enig protest gaan ze daar toch maar heerlijk van eten.

Heleen is trots op Sonny. Hij staat zo leuk op de foto op de poezen- plaatjes pagina. Ook Liesbeth vind het echt een Sonny foto.  Liesbeth is boos op de gemeente. Ze genoot van elke wandeling naar de boet omdat alles zo mooi in bloei stond. Nu heeft de gemeente alles platgewalst. Al het fluitekruid en alle boterbloemen enz zijn weg. Hetty had een nieuw geurzakje in de stofzuiger gedaan maar die zoog zo hard dat het zakje in de slang vast was komen te zitten. Na een hoop geklooi kreeg ze het zakje er weer uit en kon ze verder gaan met zuigen.

Liesbeth was getuigen van een afschuwelijk drama. Er liep een moedereend met heel kleine pulletjes over het land en daar doken de kraaien meteen op af. Alles in paniek en voor 1 pulletje was het te laat. Een kraai pakt het en vloog er mee weg. Op zulke momenten is de natuur wel weer heel erg wreed.

Inge, het bazinnetje van Sterre (het paardje bij Nannes) is door de picknicktafel gezakt. Ze was al aan het afvallen maar heeft toch te vroeg gedacht dat ze al op gewicht was. Ze wilde een nieuwe picknicktafel kopen maar Liesbeth heeft gezegd dat dat te gek was. Die tafel was oude en verrot dus het heeft niets met haar gewicht te maken. Jessica is weer terug en treft het niet. Het regent flink en uitgerekend nu kon ze haar regenbroek niet vinden en was de rits van haar regenjack kapot. Ze had het over pl......weer!! Zo boos was ze.

Nel Tol heeft weer kuipjes eten en brokken over het hek gezet. Liesbeth heeft stiekem in het Jansenhok gekeken en zag er een muis liggen. Plat op zijn buik. Nu weet ze niet of hij dood is of maar net alsof doet. Ze vraagt of iemand anders wil gaan kijken. Hetty gaat kijken maar ze ziet geen muis. Misschien was hij inderdaad niet dood en was hij getraind om te doen alsof. Liesbeth is er niet gerust op en gaat nog een keer kijken. Hij ligt er echt wel. Plat op zijn buik met zijn pootjes wijd. Toch dood of heeft hij zichzelf overgegeven aan Harrie?


April

Liesbeth gaat uit eten met de familie vanwege haar huwelijksjubileum en daarom doen Roeland en Jeannette de poezen vanavond. Ook Jip II krijgt haar pilletje. Morgen nog eentje en dan mag ze weer uit de bench. Jeannette heeft ook de stoep onkruid vrij gemaakt. Zo ziet de toegang tot de boet er weer een stuk schoner uit. Lisa heeft het zo goed naar haar zin dat ze zelfs vraagt om af en toe, voor anderen, in te mogen vallen. Roeland is bezig de antieke electra te vervangen (is wel nodig want het lijkt wel uit de jaren 50 te komen).

Jessica heeft weer de maandagmorgenpech. De regen komt met bakken uit de hemel maar.... ze is niet van suiker en kan er zelfs om lachen. De mannetjeseenden zijn weer uit hun winterslaap en zijn massaal op  vrouwenjacht. Liesbeth ziet 8 kerels achter 1 vrouwtje aanlopen. Gisteren zag ze ook al twee vechtende kraaien. Het broedseizoen is duidelijk begonnen en de vrouwtjes hebben weer geen leven.

Liesbeth heeft het ook druk met haar kleinkinderen. Ze vraagt aan iedereen artiszegels en moestuintjes. Ze krijgt er een punthoofd van. Gelukkig zijn het er maar vier Liesbeth. Wat zou het wezen als je twintig kleinkinderen zou hebben.

Roeland is wezen stemmen maar de partij voor de dieren stond er niet bij dus heeft hij er maar een vakje bij getekend. Hij kreeg van mevr Nina Blankenzee een zak met handdoekjes mee voor de boet. Liesbeth is weer in haar element. Het is koud dus ze kan lekker klagen.

Hetty neemt nog steeds verse vis mee en de poezen zijn dol op haar (of heeft het met de vis te maken??) Liesbeth schuift trouw elke dag een bak eten bij Harrie naar binnen maar durft de lege bakjes nog steeds niet weg te halen. Dit keer was Jeannette de klos om dit klusje te klaren.  Nel Tol heeft weer een voedselpakket gebracht. Liesbeth heeft twee stoelen geritseld. Ze stonden al een paar dagen klaar voor grof vuil maar ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of zij ze mee mocht nemen voor de boet.

Ineke was vroeg en trof alles nog in diepe rust aan. Jessica denkt dat de katjes de voorjaarskriebels hebben want ze rennen de hele tijd achter elkaar aan. Francis heeft een doos met handdoeken gebracht. Later vond Jeannette ook nog een blauwe zak met handdoeken bij het hek.

Edith is eindelijk verhuisd. Leek het eerst mee te vallen met de werkzaamheden, toen het huis leeg was bleek er toch wel meer te moeten gebeuren maar ze zit er nu dan toch in.

Heleen maakt Liesbeth bang met het weerbericht. Het kan gaan vriezen en sneeuwen. Liesbeth heeft haar oorwarmers alvast maar weer tevoorschijn gehaald.

Donald zijn bekje gaat niet goed. Jessica ziet hem erg kwijlen. Het ziet er niet best uit maar hij lijkt er geen pijn aan te hebben.


Inbraak in de boet! Liesbeth kwam de ochtend na koningsdag aan en zag drie katten buiten. Eentje liet zich nog vangen maar Babet en Juultje gingen er vandoor. Bij de boet aangekomen zag ze dat de deur geforceerd was en de hele boel was overhoop gehaald. Na een grote woede aanval de politie gebeld maar ja..... die kunnen er weinig aan doen. Het is waarschijnlijk kwajongenswerk geweest want een echte dief gaat niet bij een stel katten kijken of er wat te halen valt.


De schrik zit er in ieder geval goed in en Babet en Juultje genieten nog steeds van hun vrijheid. Ze worden nog steeds gesignaleerd bij boer John op zijn erf dus gelukkig gaan ze niet ver een gevaarlijke weg op want dat zijn ze natuurlijk niet gewend. Hopelijk zullen ze snel inzien dat het verwende kattenleven in de boet nog zo slecht niet is en staan ze miauwend voor de deur te wachten.


Via Liesbeth kwam er ook een mailtje binnen van een verontruste lezer want......hoe is het nu met Donald afgelopen?? Nou die had een ontstoken hoektand. De dierenarts heeft hem verwijderd en medicijnen meegegeven. Na een aantal dagen in de bench is hij weer helemaal (nou ja op een hoektand na dan) de oude.


Ondertussen heeft Juultje ingezien dat het buitenleven toch wat harder is dan het verwende leven in de boet en is in de vangkooi gaan zitten in de hoop dat ze weer terug mocht. Nou dat vond Liesbeth prima natuurlijk dus Juultje huppelt weer vrolijk in haar vertrouwde boetje.


Maart

Nel Tol is ook weer langsgeweest. Ze had weer allerlei lekkers bij het hek gezet. Liesbeth schrijft dat Martin de site weer heeft bijgewerkt en er een rubriek aan heeft toegevoegd. Er kunnen nu foto's geplaatst worden. De eerste foto's staan er al op. Roeland had wat foto's van Spike en zijn vrienden gestuurd en ook Heleen had net een week voor het overlijden van Spike nog wat foto's gemaakt.

Lisa gaat de zondag doen samen met Ineke en Margret. Heleen zegt dat het krabmeubel inderdaad niet helemaal goed in elkaar is gezet maar dat het wel goed uitkomt zo want de openingen in de huisjes staan nu niet naast elkaar en zo kunnen de katten elkaar niet plagen. Roeland denkt dat het al pasen is want hij ging eieren zoeken in de buitenren. Ze waren wel bruin maar het zijn toch echt alleen maar drollen die je daar vind hoor Roeland. De stofzuiger is stuk en voorlopig moet er gewerkt worden met een andere, minder krachtige stofzuiger. Het gaat wel maar je moet geduld hebben. Lisa heeft het naar haar zin in de boet.

Hannie Blokker, van fouragehandel Blokker, is overleden. Er zat een rouwkaart bij de post. Manuel heeft de oude stoelen en nog meer oud spul naar het grofvuil gebracht. Dat ruimt weer lekker op. Ook Roeland en Jeannette zijn flink in de weer geweest. Ze hebben de buitenkant van de ren gesnoeid. Hetty had nog een oude bedrijfsstofzuiger en die werkt goed dus dat probleem is ook weer opgelost (alleen nog even uitvogelen waar ze de zakken verkopen).

Roeland heeft de staalkabel van het buitenhek afgetaped. Hij vraagt zich af of de anderen eelt op hun handen hebben want hij haalt elke keer zijn handen open. Ook heeft hij de cv weer bijgevuld maar dat leverde wel wat nattigheid op. Hij is wel zo eerlijk om dat te melden voordat de katten de schuld krijgen Edith heeft eindelijk haar huisje. Er hoeft weinig te gebeuren dus ze kan er zo in. Margret en Ineke treffen een slapende kattenfamilie aan. Kennelijk zijn ze de afgelopen nacht lang door gegaan. Jessica vind de nieuwe stofzuiger geweldig. Haar oma had er vroeger ook zo eentje. De katjes zijn minder blij want hij maakt wel veel meer herrie. Joke heeft, in het kader van pasen, paaseitjes meegenomen. Ook heeft ze de juiste stofzuigerzakken gevonden. Liesbeth vindt het geweldig dat Joke die eitjes mee heeft genomen. Ze kan er dan ook niet van afblijven. Ze maakt elke keer wat raars mee als ze 's morgens aan komt lopen. Was eerst het licht aan, nu was het slot van het buitenhek los. Er schijnen dus toch 's avonds gasten te komen. Roeland zegt dat hij het niet is (maar is dat wel zo?)

Herman heeft een whiskas paasdiner gebracht voor de poezen en voor de vrijwilligers koekjes en eitjes. Hetty zegt dat Jip II in de gaten gehouden moet worden. Ze eet en drinkt wel wat maar veel is het niet.

Gelukkig begint ze later weer te eten maar is erg boos. Ze blaast helemaal tegen Liesbeth. Ze maakt ook een enorme bende van de bench.


De katten moeten nog wennen aan Lisa. Nu zij alleen is zitten alle katten haar aan te kijken van "wat moet zij nou weer hier"maar dat went snel hoor!

Liesbeth is blij dat Jessica alle lege etensbakken uit het Jansenhok gehaald heeft. Zelf gaat ze er voor geen goud naar binnen. Er zijn bij

Jip II twee hoektanden getrokken Ze had ook blaasontsteking en een knobbel in haar hals. Nu moet ze aan de medicijnen. Ze knapt gelukkig wel goed op. Liesbeth en Manuel zijn 39 jaar getrouwd.  Jessica hoopt dat ze er een mooie dag van gaan maken. Haar poes Nanny is 17 geworden en dat wilde ze vieren met lekkere (en dure) snoepjes maar dat was geen succes. Ze heeft ze dus maar meegenomen voor de vuilnisbakken van de boet. Die vinden alles lekker.


Februari

Jessica heeft weer het echte maandagmorgen gevoel. De ketting van haar fiets ging kapot. Geukkig gebeurde het vlak bij huis en kon ze de fiets nog omruilen bij haar ouders. Terug heeft ze wind mee dus hoeft ze niet te trappen en kan de ketting ook niet kapot gaan. Het slot blijft kuren houden. Liesbeth kreeg het niet open maar kon door haar ontstekingen ook niet klimmen. Gelukkig kon ze er via de zijkant nog net langs. Joke moest ook al gymnastische oefeningen doen en gaat meteen op zoek naar een ander slot want dit is niets natuurlijk. Ze heeft nieuwe eetkamerstoelen gekocht en de oude neemt ze mee naar de boet. Zo wordt de buitenren straks in het voorjaar ook weer netjes aangekleed. Ze schrijft een beetje slordig maar dat komt omdat ze haar bril vergeten is (het valt nog goed te lezen hoor Joke!!).

Gelukig doet de auto van Heleen het weer want het stormt enorm en dan is de Huisduinerweg geen pretje. Joke en Hetty hebben een nieuw slot gebracht. Dit keer een cijferslot dus dan is er ook geen probleem met sleuteltjes meer.  Roeland heeft daar wel wat probleempjes mee want nu moet hij ook nog een code onthouden. Maar wees gerust Roeland: na een paar keer klimmen omdat je de code bent vergeten zul je het echt wel onthouden. Heleen heeft spekkies meegenomen en dat is echt wat voor Liesbeth. Ze blijft er van eten! Vergeet allen niet dat als je straks de code een keer kwijt bent  je toch echt zal moeten klimmen! Roeland vindt de vis van Hetty heerlijk. We weten niet of hij bedoeld dat de katten er heerlijk van zitten te eten of dat hij zelf stiekem een stukje heeft opgegeten. Liesbeth treft zeker 10 liter pies aan. Onder de kubus was het helemaal donkerbruin. Ze heeft alles geschrobd en nu ruikt het weer lekker fris. De poezen gaan carnaval vieren en hebben hun feestmuts al op. Gelukkig blijkt het de volgende morgen mee te vallen met de puinhoop.

Jessica staat nog steeds versteld van de afmetingen van sommige drollen in de bakken. Ze moest er een paar met 2 handen uitscheppen. Ook Joke vindt sommige drollen XXL en is er stiekem een beetje jaloers op!. Heleen vond ook nog een MEGA drol. Wie zou dat toch doen?

Liesbeth is blij......nee niet met het weer want dat is nog steeds slecht maar de nijlganzen zijn weer terug. Roeland gaat een dagje sportvissen op de Noordzee organiseren voor de katten want die zijn echt dol op de vis van Hetty. Er heeft zich weer een nieuwe verzorgster aangemeld, Lisa. Voorlopig loopt ze een paar keer mee om te kijken wat er allemaal gebeuren moet. Nu deed ze dat met Edith die ook nog kattesnoepjes meegenomen had.

Liesbeth wordt echt een dagje ouder. Denkt ze lekker op tijd te zijn.......heeft ze de sleutels vergeten en kon ze weer terug naar huis lopen. Na thuis een bakkie gedaan te hebben is ze weer teruggelopen met Basjo. Die wilde een drol draaien maar die kwam er niet uit. Als ze een stokje gevonden heeft om hem te helpen gaat Basjo op zijn kont zitten dus.......kont vol met poep. Bij de boet moest ze dat er weer allemaal afwassen.

Roeland moet naar de ogendokter want hij ziet steeds minder. Nu was hij weer op zoek naar de schaar terwijl er twee aan een haakje in de keuken hangen. Joke heeft een nieuwe heidemat meegenomen. De oude was helemaal vergaan. Mevrouw Gerrtisen van de Dollardlaan heeft weer mooie kleedjes voor in de mandjes geschonken.

De dikke drollenproducent is weer weg waarschijnlijk want Heleen kan er geen een meer vinden. Joke vindt dat Spike er niet fit uit ziet. Nannes heeft een nieuwe vriendin. Het is Sterre. Zij heeft eerst bij de buren gestaan maar dat ging niet helemaal goed. Ze is wel dikke maatjes met Nannes ook al laat Nannes duidelijk merken wie de oudste en de sterkste is. Sterre is pas anderhalf en ze bijt af en toe dus uitkijken met aaien en vooral met kinderen erbij. Roeland ziet inderdaad slechter want hij zag Sterre al voor een koe van de buurman aan. Jessica vind Nannes maar een ouwe snoeperd met zo'n jong vriendinnetje.

De poezen hadden een feestje en hadden de keukenrol als slinger gebruikt dus Liesbeth trof een behoorlijke puinhoop aan. Ze vraagt aan Jessica of zij het Jansenhok wilt opruimen want daar gaat ze echt niet in met al die muizen. Jessica wil dat graag doen maar kan de sleutel niet vinden.Wat blijkt......heeft Liesbeth hem nog in haar jas zitten dus nu moet ze een ander slachtoffer vinden.

Het gaat steeds slechter met Spike. Hetty heeft Joke al gewaarschuwd maar kan Liesbeth niet bereiken. Ze besluiten dan maar met z'n tweetjes Spike in te laten slapen. Zielig maar wel het beste voor Spike. Hij werd steeds slechter en heeft toch een mooi leven achter de rug in de boet.

De bloeddruk van Liesbeth is behoorlijk gestegen. Ze is af en toe duizelig en komt voorlopig onder begeleiding naar de boet. Ze moet naar de dokter want dit is wel een beetje angstig.

Iedereen mist Spike. Het was echt een allemans vriend. Heleen heeft een krabmeubel meegenomen en Joke besluit om het in elkaar te zetten. Het blijkt een meubel van IKEA te zijn want toen het af was hield Joke nog een trapje over.


Januari


Het is weer rustig op straat. Het vuurwerk is weer opgestookt en de mensen zijn hun roes nog aan het uitslapen. Liesbeth heeft ook een wilde nacht gehad. Ze heeft de jaarwisseling bij haar dochter gevierd en daar was het een dolle boel. Ze is nu haar stem kwijt en nog een beetje tollend op haar benen komt ze toch op tijd bij de boet aan. Het hele tuinderspad lag vol met afgeschoten vuurwerk maar gelukkig blijkt er niets vernield bij de boet.  Edith vind dat het jaar omgevlogen is. Ze heeft al weer gewerkt en is meteen daarna naar de boet gegaan. Zo is nieuwjaarsdag ook weer nuttig besteedt.

Ellen heeft woord gehouden en is meteen de eerste week een keer langs geweest om het boetje te doen. Ze schrok van Spike. Ze herinnerde hem als die grote stoere kater maar hij is nu erg vermagerd. Het tweelingzusje van Spike, Luna, woont bij Ellen en heeft een jaar geleden ook zo´n periode gehad. Toen bleek dat ze het aan haar schildklier had. Misschien heeft Spike daar ook last van? Ze vindt het ook leuk om te zien dat Juultje en Lizzy steeds socialer worden.  Ook de catsfaction snoepjes vallen nog steeds in de smaak.

Liesbeth is een beetje de kluts kwijt. Ze schrijft alweer over het feest bij haar dochter en meldt daarbij dat het niet door de drank komt dat ze zo is. Ze heeft in ieder geval niet het voornemen om niet meer te zeuren over het weer want ze mopperd er driftig op los. Ook Jessica vindt het koud maar na een paar krakelingen gaat het wel weer. Ze geeft alle katten een nieuwjaarsknuffel en zelfs cassanova Spike liet het gewillig toe. Ook al is hij wat magertjes hij blijft een bepaalde aantrekkingskracht hebben. Als hij zich door de boet verplaatst lopen Whoopy, Babet en Juul achter hem aan. Ook Donald volgt hem trouw maar we weten niet of dat uit verliefdheid is of dat hij zijn bodyguard speelt.

Joke heeft haar broer Richard meegenomen en heeft dus een makkie met schoonmaken. Roeland en Jeannette zijn ook weer druk in de weer. Ze hebben het pad bladervrij gemaakt en Roeland heeft de cv bijgevuld. An en Herman hebben bonbons gebracht en dat kwam goed uit want Liesbeth had het dropblikje ondertussen leeg gegeten.

Het slot van het hek krijgt kuren. Zelfs zonder dat het gevroren heeft gaat het niet meer open. Liesbeth moest over het hek heen klimmen. Joke vraagt of iedereen, die geen muizenangst heeft, ook het Jansenhok wil bijhouden. Nu stonden er 8 lege bakjes in. Hetty heeft de katten verwend. In plaats van koffiemelk krijgen ze nu slagroom. Ze doet iedereen de groeten van Riet. Ze heeft een paar keer in het ziekenhuis gelegen maar het gaat nu weer wat beter met haar. Ze volgt het wel en wee van de boet via de site.Uiteraard doet iedereen de groeten terug en we hopen dat haar gezondheid goed blijft. Edith verteld dat ze eindelijk een huis heeft en nu aan een nieuw begin kan gaan werken. Heleen is ook weer terug. Ze heeft een heerlijke week gehad met haar dochter in New York Liesbeth treft het niet met het weer. Het is koud en ze krijgt een hagelbui midden in haar gezicht. Gelukkig kreeg ze het meteen warm toen ze de deur van de boet open deed. Er schoot een vieze dikke muis langs haar benen. De mensen in de omgeving dachten meteen dat de oorlog begonnen was zo schreeuwde ze van schrik. Jessica vind de muizen dapper om zo dicht bij hun aardsvijanden te komen of zouden ze soms een tikje suicidaal zijn? Joke heeft de oorzaak van de muizen gevonden. De zak slobber voor Nannes was stukgevreten en de inhoud lag op de grond.

Het weer blijft de gemoederen bezig houden. Het is koud, nat en stormachtig. De katten blijven lekker binnen bij de verwarming. Nannes heeft de kolder in zijn kop. Hij gaat in volle galop over het land, gooit zijn kont in de lucht en laat meteen een paar harde winden. Alsof het nog niet genoeg waait!!  Liesbeth heeft een ontsteking aan haar pezen en spieren en loopt er bij als een houten klaas. Ze kan ook niet alles schoonmaken. Ook het vullen van de ton met kattenbrokjes krijgt ze niet voor elkaar maar gelukkig is Roeland sterk genoeg en heeft hij dat gedaan.9 april Er kwam vandaag een meneer spulletjes brengen, waaronder een prachtige krabpaal.

14 april Guus heeft de laatste antibioticapil op. Vandaag mag hij weer uit de bench.

15 april  Guus geniet van zijn vrijheid en zit lekker buiten. Hij valt wel op met zijn kaalgeschoren ruggetje.

23 april Joke heeft de "kattenstaarten" weer opgehangen. Gelukkig bedoelt ze hiermee de vliegengordijnen, waarvan de slierten inderdaad op dikke kattenstaarten lijken.

25 april Saskia is vandaag voor het laatst. Ze was al een tijdje aan het solliciteren en heeft nu werk. Samen met een uitbreiding van het werk dat ze al deed, zit ze nu op bijna fulltime werken. Daarnaast is er een allergie voor honden/katten en/of kleine huisdieren bij haar ontdekt. Dit bemoeilijkt het werken bij de Boet ook voor haar. Ze neemt met een brok in haar keel afscheid van de katten en de vrijwilligers. 

Jeannette en Roeland hebben weer een tas met lekkers voor de katten en wat handdoeken gekregen van Henriette Roggeveen en haar man Ton. Fijn hoor!!

Vandaag stond er ook een blik en 2 plastic zakken met voer achter het toegangshek van de Boet. Ze waren, volgens een begeleidend briefje, afkomstig van Emmy Starreveld. Ze zag nooit iemand bij de Boet en heeft de spullen daarom maar achter het hek gezet. Ze zijn gevonden hoor! Super bedankt!!

MAART

6 maart Veel bezoek in de Boet deze week! Op 4 maart komt Marion Berts langs in de Boer om nog eens te kijken hoe het met alle beestjes is. Ze is tevreden over wat ze ziet.

Een dag later bezoek van Marinus Vermooten. Je kan merken dat er binnenkort verkiezingen zijn. Marinus heeft 250 stemmen nodig en wil er dan voor gaan zorgen dat zijn maandelijkse vergoeding als gemeenteraadslid verdeeld gaat worden tussen de dierenambulance, het Schuthok en de Kattenboet.

Tenslotte kwam vandaag Monique Trijsburg (journalist) in de Boet langs voor een interview. Als het goed is verschijnt er een mooi verhaal over de Boet in de krant!

8 maart Inderdaad een leuk artikel over de kattenboet in de Helderse Courant. Alleen jammer dat de website niet vermeld wordt. Wel een mooie foto van Liesbeth, Hetty, Joke en Oliver. In kleur!

Er zijn al reacties gekomen naar aanleiding van het artikel; er stonden vandaag 2 mensen voor het hek die de krant gelezen hadden. Hun kat was onlangs overleden en ze brachten blikvoer en brokjes en ook nog een zak kattenbakvulling.

10 maart Vanmorgen stond er een busje van Bo Rent voor het hek. Een man en zijn zoon brachten 4 prachtige rieten stoelen. Ze komen in de buitenren. De stoelen die daar staan zijn hard aan vervanging toe. Spike en Jumbo zitten daar nu al lekker in het zonnetje.

Jessica heeft van haar 5 jarige nichtje € 1,- gekregen uit haar Hello Kitty spaarpot, voor de Kattenboet. Lief hoor!

12 maart Joke gaat op zoek naar nieuwe rieten hangmandjes. Haar broer kwam vandaag ook even op de koffie in de Boet.

Vandaag vond Liesbeth toen ze bij de Boet kwam een zak met handdoeken die over het hek gezet was. Er stond ook nog een klein rieten mandje bij. Dit is al in gebruik genomen in de keuken van de Boet. Er wordt erg veel aan ons gedacht. Fijn!

14 maart We kregen een mooie fietsmand van Sonja. Liesbeth en zij wandelen wel eens samen met de hondjes.

Joke komt een nieuwe stofzuiger brengen. Een echt Miele.

16 maart Mamsi, Juultje en Babetje komen samen met Spike binnengewandeld. Net alsof ze met zijn vieren een avondje gaan stappen.

17 maart Allemaal mekkerende lammetjes in het weiland naast de Boet. Leuk gezicht. Echt voorjaar! Jessica schrijft in het logboek dat de nieuwe stofzuiger prima werkt. Ze hoopt dat ze niet per ongeluk één van de kaaten opgezogen heeft.

18 maart Vanmorgen kwam er een mevrouw bij de Boet langs om molton dekens te brengen.

20 maart Alweer een verrassing achter het hek! Ditmaal een doos met handdoeken en in de brievenbus zat een zak Whiskas brokjes.

25 maart Er kwam vandaag een meneer met 2 handdoeken en nog wat brokjes. Hij vroeg of we ook de brokjes in de brievenbus gevonden hadden. Ja, hoor!

Manuel heeft vandaag een hoop blikboer bij "Jumper" gehaald. Hij kreeg er 3 mooie nieuwe kleine krabpaaltjes bij.

28 maart Vandaag is Marinus Vermooten geweest, samen met Ilse Kootkar. Ze hadden een heerlijke vlaai meegebracht en een envelop met

€ 100,- erin. De vlaai hebben ze samen met Hetty, Joke en Liesbeth lekker buiten in de zon opgegeten. Er is ook een foto gemaakt en die komt as. donderdag in het Helders Weekblad.

29 maart Liesbeth kreeg een zak met handdoeken. De caissiere van de Dekamarkt in Nieuw Den Helder had hem naast haar stoel staan. Hartstikke leuk!

30 maart Ineke en Margret kregen vandaag tijdens hun schoonmaak werkzaamheden bezoek van 2 dames. Ze hadden lekkers mee voor de poezen. Ineke heeft ze een donatie kaartje meegegeven.

FEBRUARI

2 februari Het wordt steeds moeilijker om Oliver zijn medicijnen te geven. Ze in een plakje rosbief wikkelen werkt niet meer. Hij is niet dom en merkt dat er iets in zit.

3 februari Belle is uit de bench. Sonny zit er nu in. Ook zij is aan de medicijnen. Ook bij haar worden ze in rosbief gewikkeld, maar eten doet ze pas als iedereen weg is. Overmorgen de laatste pil en dan mag ook zij weer vrij rondlopen. In zo'n bench vinden de meeste katten toch maar niets. Alhoewel...sommige vinden het ook wel prettig, want je krijgt wel super lekker voer, omdat je zo zielig bent als je in een bench moet.

10 februari Belle is wel nog steeds aan de medicijnen. Ze worden door haar voer gedaan. Helaas heeft ze dat in de gaten. Ze eet n.l. wel uit de voerbakken van de andere katten.

11 februari Hetty is bij de dierenarts geweest en heeft nieuwe medicijnen voor Belle gekregen. Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd om ze bij haar naar binnen te krijgen. In een opdrukkooi en dan in haar bekje spuiten, met de pillenschieter enz. De medicijnen zouden ervoor moeten zorgen dat de tumor in haar bekje niet zo snel meer groeit, maar het werkt niet echt.

26 februari Er is een krabpaal meubel gebracht door Cees Rondel. Leuk om één van de versleten krabpalen in de boet mee te vervangen.

27 februari In het Helders Weekblad van vandaag staat een stukje over de kunstverkoop ten behoeve van de kattenboet a.s. zondag. Er staat een mooie foto bij (in kleur zelfs!) van Liesbeth, Hetty, Joke en de kunstenares Gré de Weert. Hopelijk komen er veel kooplustigen af op dit leuke initiatief.

De hele vloer van de keuken van de Boet ligt bezaait met brokjes blikvoer. Net alsof de katten Carnaval gevierd hebben en in plaats van met confetti met brokjes zijn gaan strooien. Of ze hebben het voorjaar in de kop en zijn hard aan het rennen geweest.

Belle zit lekker te eten. Het smaakt haar gelukkig nog steeds.

JANUARI

1 januari Allemaal de beste wensen voor 2014!!

Manuel is vannacht om 1 uur nog naar de Kattenboet gereden om te kijken of alles nog in orde was. Met dat vuurwerk en dronken lieden op straat weet je het maar nooit.

2 januari Riet (van Texel) en haar kleindochter Sonja zijn langs geweest. Sonja gaat een spreekbeurt over de kattenboet houden en heeft een opdrukkooi meegenomen om dan te demonstreren hoe zoiets werkt.

8 januari Er is vandaag bezoek geweest van een mevrouw, met haar oppaskindje. Het meisje is gek van katten maar mag thuis geen kat. Ze gaan nu kijken op onze site, zodat ze een kat kunnen adopteren.

12 januari Af en toe komt Amanda langs. Ze borstelt dan de pony's.

17 januari Joke heeft een nieuwe mop gebracht, een grotere stofzuigervoet en sponzen voor de Swiffer. Dat zal het schoonmaken een stuk makkelijker maken.

22 januari Lizzy haar wang is heel erg dik.

23 januari Lizzy haar wang ziet er weer normaal uit. Liesbeth zag gisteren dat er bloed en rommel uitkwam. Waarschijnlijk heeft ze gevochten, heeft een haal gehad en is er een abces ontstaan, denkt Hetty.

Vlam haar rechteroog zit dicht. Jeannette heeft geprobeerd het schoon te maken.

25 januari Vlam haar oog zit nog steeds dicht. Maandag wordt er een zalfje voor gehaald en meteen een kuurtje voor de snottebellen van Oliver.

27 januari Belle zit in de bench. Ze moet morgen naar de dierenarts voor haar gebit.

Oliver gaat meteen mee.

28 januari Belle blijkt een tumor in haar kaak te hebben. Zolang ze blijft eten, wordt er niets aan gedaan.

30 januari Roeland heeft het water in de cv ketel bijgevuld.

31 januari Tijdens een wandeling ziet Roeland een grote zak met voer achter het hek bij de Kattenboet staan. Hij heeft hem in het sluisje gezet. Liesbeth vertelt dat die afkomstig is van Nel Tol. Dat doet ze elke maand. Leuke verrassing hoor!

DECEMBER

1 december Er is een nieuwe vrijwilligster bij! Ze heet Saskia en is super gemotiveerd.

3 december Oliver loopt weer te hoesten en proesten. Hij krijgt wederom een kuur. Hopelijk helpt het een beetje.

5 december Het stormt vreselijk. In de buitenren liggen de kattenbakken ondersteboven, de vuilnisbakken buiten zijn omgewaaid en het hagelt enorm. Gelukkig is er geen schade aan de Boet.

9 december Manuel is bezig om de deur van het “Jansen” hok te repareren. Die hing uit zijn voegen.

13 december Saskia vindt steeds meer haar draai in de Boet. De katten raken aan haar gewend en sommigen komen al bij haar zitten.

Roeland heeft een zak met kattenbrokjes en blikjes gehad van een kennis om uit te delen aan de poezen.

16 december De katten hebben er een bende van gemaakt. Manden op de grond, kleedjes eraf, het logboek lag weer uit elkaar gevallen op de bodem enz. Ze hebben elkaar vast achterna gezeten en ze zullen nu wel moe zijn, want iedereen ligt nog lang gestrekt in zijn mandje.

Ook bij Jessica hadden de katten vannacht de kolder in de kop. Kerstversiering eraf, overal plukken haar. Zal wel door de harde wind komen.

21 december Hetty heeft geld gehad van Henk Visser en heeft super lekkere kuipjes voer gehaald. Alvast voor het Kattenkerstdiner.

Ook Herman Drechsler kwam langs, met heel veel lekker eten voor de poezen en chocolaatjes en andere lekkernijen voor de medewerkers.

Gelukkig, we hebben de kortste dag weer gehad en gaan weer naar het voorjaar, vindt Roeland.

24 december Het heeft weer flink gestormd. Van buurman John is een enorme dakplaat een paar meter richting Boet gewaaid.

26 december Belle heeft moeite met eten. Zou ze last hebben van haar gebit? Hetty wil in januari met haar naar de dierenarts.

Één van de katten speelt voor kerstman. Hij heeft de keukenrol te pakken gekregen en knaagt er kleine stukjes af, die aan zijn kin blijven hangen. Het lijk zo net een witte baard.

NOVEMBER

7 november Kalef is zaterdag begraven. Zijn plekje, boven op een krabpaal in de Boet, is al ingepikt door Jumbo.

Oliver zit weer in een bench. Hij snotterde weer erg en hoestte ook nogal erg. Het kwam zowat vanuit zijn teentjes. De laatste injectie die hij heeft gehad, heeft niet geholpen. Hetty gaat aan Simone, onze dierenarts, om een kuur vragen.

14 november Oliver heeft een kuur gekregen. Twee x per dag een pil, die hij in rosbief gewikkeld aangeboden krijgt. Andere katten willen die rosbief ook wel...

Dit medicijn heeft hij nog nooit eerder gehad, dus hopelijk slaat het aan. Wel heeft Oliver chronische niesziekte. Dit had hij al toen hij in de Boet kwam.

In de Boet hangen diverse mooie foto's van Kalef. Dit maakt het gemis een beetje goed.

Manuel is weer terug uit Chili en kon de dag daarna direct weer aan de slag met de deur van het “Jansen” hok, stal uitmesten, houtsnipperbak aanvullen enz.

21 novemberJe kunt merken dat het langzaam toch winter wordt. Steeds meer katten liggen heerlijk in hun mandje in de verwarmde Boet.

Oliver is nog steeds 2 x per dag aan de medicijnen, nog steeds in rosbief gewikkeld. Het lijkt nu gelukkig wel beter te gaan met hem.

28 november Riet is voor het laatst geweest. Maar, als we in nood zitten mogen we haar altijd bellen en ze zal zeker ook nog vaak langs komen met lekkere blikjes!

Margaret heeft een Leifheit “dweilstok” meegebracht. Schoonmaken van de Boet gaat nu supersnel vindt Liesbeth.

OKTOBER

Sonny is erg verkouden en eet nauwelijks. Misschien omdat ze niets ruikt.

Liesbeth heeft dierenarts Simone gesproken over Mamsi. Ze wil haar pillen niet innemen. Simone vond dat we het dan maar niet meer moeten proberen. Af en toe een pil heeft geen zin.

1 oktober Sonny is naar de dierenarts geweest voor een injectie. Ze zit nu in een bench en eet lekker.

Af en toe vindt een vrijwilliger weer wat bloed in één of meerdere kattenbakken. Maar van wie??

Herman en An hebben een doos met kuipjes voer voor de katten gebracht om aan ze uit te delen met dierendag. Lief hoor!

Ook aan de vrijwilligers hebben ze gedacht. Er staat een koek en een doos chocolaatjes. Heerlijk!!

2 oktober Het begint intussen aardig herfst te worden. Veel blad in de buitenrennen. Joke heeft het weggehaald, maar dat zal nog wel vaker gedaan moeten worden.

3 oktober Sonny is vrijgelaten, maar had eerst geen zin om de bench te verlaten. Ze loopt nu weer lekker rond in de Boet.

10 oktober Deze week is Henk Visser op zijn (jaarlijkse) bezoekje geweest. Riet heeft hem in de Boet ontvangen. Henk was blij om te zien dat alles zo mooi schoon is en de katten rustig en niet gespannen.

Natuurlijk had hij ook weer wat lekkers bij zich. Blikjes Gourmet en spuitbussen slagroom. De slagroom is goedgekeurd door Kalef, maar is misschien ook lekker in de koffie van de twee benigen in de Boet!

Liesbeth heeft ook wat van het lekkers in het “Jansen hok” gezet voor Piet en de andere zwervers.

Manuel is deze week voor 5 weken naar Chili vertokken. Liesbeth heeft hem 's morgens weggebracht naar Schiphol. De paardenburen hebben die ochtend Nannes en Fleur (de pony's) buitengezet.

Kalef drinkt tegenwoordig cocoswater. Dit hydrateert. Kalef drinkt en plast erg veel en ze droogt uit. Dit is ook aan haar vacht te zien.

17 oktober Ondanks de storm hebben Corrie en Dieuwertje zelfs de hele buitenboel gedaan.

Deze week weer bloed in de Boet. Ditmaal niet in één van de bakken, maar allemaal pootafdrukjes op de grond in de keuken. Misschien een kat met een ingegroeide nagel?

Vlam heeft een ontstoken oog. Hopelijk kan ze het zelf schoonlikken, want zalven kan helaas niet. Anders toch maar naar dierenarts Simone om te vragen of een AB injectie ook hiervoor helpt.

Van Herman en An kregen we een paaskadootje. Lekkere dingen voor de katten en ook aan de vrijwilligers hebben ze gedacht. Lekkere chocolade eitjes en een leuke kaart. In de Boet hangt ook een kaart van Sasja Veenendaal. Ze had een 9 gekregen voor haar spreekbeurt over katten.

24 oktober Van mevr. Riet Kuys kregen we deze week een mooie kattenbak en schepje. Later bracht ze ook nog een groot blik kattenbrokjes. Brokjes voor de tanden en brokjes voor kieskeurige katten. Ze hoopt niet dat onze katten eraan verslaafd zullen raken, want dan gaat het volgens haar in de papieren lopen!

Jessica heeft geprobeerd Kalef haar punk kapsel te fatsoeneren. Dit ging goed tot voorpoothoogte en daarna begon Kalef uit te halen. Dat borstelen doet natuurlijk zeer op die magere botjes.

31 oktober Wat een storm afgelopen maandag! Gelukkig geen schade aan de Boet. Alleen de deksels van de kattenbakken die buiten staan waren er afgewaaid. Dat gaf wel flink wat rommel. De stoelen in de buitenren werden ook aan de andere kant van de ren teruggevonden en de vuilcontainers lagen om. Het kraakte aan alle kanten, maar...het dak zit er nog op. Dat is wel anders bij buurman boer John. Daar waren dakplaten weggewaaid.

Onderweg naar de Boet wel heel veel afgewaaide takken, een enkele omgewaaide boom.

Deze week ging het steeds wat slechter met Kalef. Af en toe moest er gezocht worden waar ze nu weer weggekropen zat. Eten lukte niet goed meer, drinken ook al niet en vandaag (donderdag), werd ze dood aangetroffen in haar mand op de tafel.

De vrijwilligers zullen haar erg missen. De eerste tijd dat ze in de Boet was, was het letterlijk geen katje dat je zonder handschoenen kon aanpakken. Menig vrijwilliger heeft er een flink bloedende haal aan overgehouden als ze Kalef wilde aaien zónder handschoenen. Maar de laatste tijd werd ze steeds aanhankelijker, kwam zelfs op het logboek zitten als je daar wat in wilde schrijven.

Bij binnenkomst in de Boet werd je altijd verwelkomd door het “gekrijs” van Kalef, die vond dat zij als eerste wat aandacht of wat lekkers verdiend had.

Het zal stil zijn zonder haar.

SEPTEMBER

1 september De kat met de halsband die af en toe mee komt eten in ons “Jansen” hok, is een zwerfkat. Hij blijkt wel gecastreerd te zijn, maar is niet gechipt. Hetty heeft hem bij Amivedi gemeld. Ook heeft ze hem een halsbandje omgedaan, tegen teken en vlooien.

Jessica heeft een scheurtje in haar kuitspier. Erg pijnlijk. Hetty heeft voor haar gewerkt.

5 september  Gelukkig gaat het alweer wat beter met Jessica. Haar been is al minder blauw. Joke werkt maandag in haar plaats in de Boet, maar volgende week is Jessica er zelf weer. Er stonden weer een paar zakken brokjes en een tas met kuipjes voer achter het hek, neergezet door Nel Tol. Fijn!!

Spike is nu ook al aan de slag als pedicure: Vlam springt op de stoel, waar Spike al klaarligt. Deze begint meteen te knabbelen aan de nagels van Vlam. Van alle markten thuis dus en nooit te beroerd om een andere kat een plezier te doen.

Ook bij de kattenboet maken de vrijwilligers zich zorgen over het virus dat in Den Helder onder katten heerst en al heel veel slachtoffers onder de beestjes gemaakt heeft. Volgende week komt daarom onze dierenarts Simone alle katten inenten.

12 september Jessica was er deze week gelukkig weer!

Veel regen deze week. Liesbeth heeft de gordijnen gewassen en denkt erover om nieuwe te maken van een leuk rood boerenbontje.

Woensdag zijn (bijna) alle katten geënt tegen het parvovirus (panleucopenie). Deze kattenziekte is een paar weken geleden uitgebroken in de Jeruzalembuurt in Den Helder. Voornamelijk kittens zijn er gevoelig voor en oudere, verzwakte, niet ingeënte katten. Het wordt gekenmerkt door overvloedig braken en diarree. De dieren verliezen hun eetlust en kunnen zeer snel uitdrogen. Vaccinatie tegen het parvovirus zit in de standaard vaccinatie voor de kat. Dit vaccin moet dan wel jaarlijks herhaald worden.

Alleen Ada ontsnapte. Maar bij haar lukt het nooit in één keer. Gelukkig kreeg Hetty, met hulp van Manuel, een dag later Ada te pakken, zodat ook zij nu geënt is.

19 september Vorige week, tijdens het inenten, vond de dierenarts dat Mamsi erg mager is. Eet ze wel genoeg?

Daarom zit ze nu in een bench om dit te controleren. Het blijkt dat ze goed eet en ook de harde snoepjes die ze van Roeland kreeg, at ze gretig. Misschien komt het toch door de ouderdom dat ze magerder wordt? Het is te hopen.

26 september  Riet gaat haar werkzaamheden elke vrijdag bij de Boet langzaam aan afbouwen. Ze krijgt teveel last van haar artrose. Ze zal niet meer elke week van de partij zijn maar eens per 2 weken en daarna nog wat minder. Ze zal wel nog altijd regelmatig even langs komen om wat lekkers te brengen voor de katten.  

Mamsi is bij de dierenarts geweest. Er zijn een paar tandjes bij haar getrokken. Haar nieren werken ook niet meer zo goed. Ze loopt wel weer vrij rond door de Boet. Ook krijgt ze nu, net als Kalef, Fortekor tabletjes. Maar zie die maar eens bij haar naar binnen te krijgen!

Nu zit Sonny in de bench. Ook die wordt steeds magerder en heeft steeds een snotneus. Even afwachten hoe het met hem zal gaan.

Kalef eet nu blikjes niervoer. Belle en Mamsi lusten het niet.

AUGUSTUS

3 augustus Een hoop herrie op het zoldertje. Whoopy en Jumbo willen allebei naar de etensbak van Ada. Een hoop geblaas, maar Jumbo heeft gewonnen. Arme Ada!

Manuel en Jaime zijn vroeg begonnen met schilderen.

4 augustus Ineke is vandaag al vroeg aan de slag (06.30uur!). Ze gaat straks nog naar het vakantieadres van haar kinderen in Groningen. Vandaar.

7 augustus Joke heeft de boodschappen gebracht en Antonia opgehangen??? Dit is gelukkig een wasrekje van Ikea, daar heeft alles een naam. Ze heeft vandaar natuurlijk ook de Boet schoongemaakt.

15 augustus De quarantaine glimt je tegemoet. Zo mooi en strak in de verf staat hij! Jaime heeft deze week een hoop onkruid weggehaald. Het pad naar de Boet is ineens een stuk breder geworden. Manuel en hij kunnen het schilderen niet laten. Nu de quarantaine klaar is, worden ook nog de picknicktafel en de trap in de buitenren in de verf gezet. Ondanks de vliegengordijnen zijn er toch nog vliegen die zich in de Boet wagen. Kalef vindt het prachtig om erachteraan te jagen, maar krijgt ze niet te pakken.

20 augustus Er stonden vandaag 3 leuke kleine krabpaaltjes achter het toegangshek gezet. Kadootje van Marianne Korving. Eén staat nu in de keuken. Leuk. Weer iets nieuws voor onze katten.

De trap uit de buitenren en de picknicktafel staan inmiddels in de grondverf. In de buitenren liggen Jip2 en Donald samen heerlijk in het zonnetje. Die twee hebben elkaar echt gevonden.

27 augustus Wanneer je als vrijwilliger de Kattenboet binnenkomt, wordt je al opgewacht door een aantal katten. Altijd dezelfde, niet schuwe en (als ze nog geen eten hebben gehad...) aaibare Vlam, Spike en Oliver voorop. Op een klein afstandje kijken Mamsi, Donald en Lizzy toe. Je weet namelijk nooit wat voor lekkere dingen die "mens" bij zich heeft. De meeste vrijwilligers hebben wel wat mee voor de katten. Riet deelt soms zelfs rosbief uit en daar wil je dan als kat met je neus bovenop zitten. Ada en Muffie zijn vrij schuwe katten. Meestal zitten ze op het zoldertje, net als Bob, Jumbo en Sjenetje. Die zijn daar ook 's morgens te vinden, maar overdag verhuizen ze toch naar beneden en als het mooi weer is zitten ze graag in de buitenren in de zon.

Vandaag zijn er 2 kattenbakken met kap achter het toegangshek neergezet. Zoiets is naturlijk altijd goed te gebruiken!

29 augustus De trap in de buitenren is prachtig rood geworden. Volgens Roeland eet je minder als het op een rood bord gepresenteerd wordt. Daar is bij de katten niets van te merken. Ze lusten evengoed de snoepjes die hij uitdeelt door ze op de rode trap te leggen.

Buiten hebben we er ook weer een kat bij. Een mooie cyperse met een witte snuit en een halsbandje om. Het voer in ons "Jansenhok" (deel van de quarantaine) lijkt hem wel te smaken. Hij komt likkebaardend weer naar buiten. Krijgt hij thuis niks lekkers of wil hij ook gewoon een keertje buiten de deur eten?

HALF JULI - EIND JULI

13 juli Heerlijk windstil weer. Oliver zit buiten samen met Whoopy op een rieten stoel. Gezellig! Guus vindt dat ook en wil er bij. Mag niet! Hij krijgt een haal van Whoopy. Arme Guus.

15 juli Dieuwertje kwam op bezoek en heeft heerlijk met Liesbeth buiten in het zonnetje gezeten. Ook de katten zijn altijd blij met haar bezoek. Ze brengt altijd lekkere zakjes en blikjes mee.

Liesbeth heeft heel vel egelpoep weggehaald. Meneer Egel komt 's nachts in de buitenren zijn buik vol eten en laat dan hier een daar een hoop(je) achter.

18 juli Liesbeth heeft nu maar de hele zijren schoongeveegd en geschrobt en bergen egelpoep weggehaald. Het moet wel een egel van 20 kilo zijn! Schoonheidssalon "Spike" had vandaag zijn deuren gesloten. Spike komt de Boet binnengewandeld, geflankeerd door (klanten?) Lizzy en Donald. Maar Spike neemt de benen en denkt: veel te warm voor die onzin.

Jeanette ziet op weg naar haar wekelijkse werkzaamheden in de Boet spoken! Eerst twee bloederige dames op een bankje en daarna nog een geestverschijning achter een auto en een spook in een boom bij de Boet. Da's wel schrikken. Denkt ze veilig op het terrein van de Boet beland te zijn, wordt ze daar vanachter de zijren verwelkomd door een (ook al) bloederige lakei. Gelukkig blijkt het allemaal niet zo erg als het eruit ziet. Het is een onderdeel van een speurtocht voor de jeugd van buurthuis de Kroft. Gelukkig maar.

20 juli De egel is gevonden! Hij zit in 1 van de hokken in de buitenren en hij is GROOT! Hij doet het erg goed op Felix en Proplan. Rustig laten zitten maar.

23 juli Lekker warm. Binnen in de Boet geeft de thermometer wel 31 gr. C aan! Aan het gaas van de buitenren zijn lakens opgehangen, om toch de warmte een beetje buiten te houden. Goed idee!

25 juli Soms ligt er deze week toch weer wat bloed in één van de kattenbakken of vindt iemand bloedspetters. Maar van welke kat? Allemaal goed opletten dus om daar achter te komen.

Buiten is het een drukte van jewelste. Manuel is met hulp van Jaime en Stefanie o.a. de houden wanden van de buitenren aan het afschuren. Rotte delen worden vervangen door nieuwe planken, enz.  Lekker veel lawaai dus, maar geen kat die zich eraan stoort. Ze zijn tenslotte wel wat gewend; dagelijkse stofzuigbeurten enzo.

Vanmiddag heeft Roeland het water in de c.v. ketel ook weer bijgevuld.

30 juli Ondanks de regen, die af en toe in bakken naar beneden kwam, is Manuel aardig opgeschoten met het schuren, plamuren en grondverven van de quarantaine. Liesbeth heeft weer lakens aan de tralies van de buitenren vastgemaakt. Zelfs in de boet is het warm: 28 graden! De meeste katten liggen dan ook buiten (in katzwijm....).

Dieuwertje en Corry zijn deze week druk in de weer geweest in de buitenren. Alle buitenhokken zijn gesopt, er is geveegd en spinrag weggehaald. En zelfs de stofzuiger is schoongemaakt. Dieuwertje had ook weer lekkere dingen mee voor de katten!

EIND JUNI - BEGIN JULI 2013

27 juni  Jessica kreeg deze week tijdens haar schoonmaakwerkzaamheden in de Boet een zak brokjes van een aardige mevrouw. Haar kat was helaas overleden en gelukkig dacht ze aan de Kattenboet. We zijn altijd blij met zulke kadootjes.

Het wordt een beetje saai om steeds over het veel te koude weer te schrijven, waardoor veel katten lekker binnen blijven, i.p.v. in de hangmandjes in de buitenren te zonnebaden.

Liesbeth, die samen met Riet deze ren aan het schoonmaken was, merkte dat veel van deze mandjes aardig gaar beginnen te worden. Dus... als iemand nog rieten hangmandjes heeft, ze zijn altijd welkom in de Boet!!

In de Boet zijn een aantal zwarte katten. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar. Hoe hou je ze als vrijwilliger uit elkaar? Het is toch wel belangrijk dat je weet hoe elke zwarte kat heet, voor het geval je iets in het logboek wil schrijven als je ziet dat een bepaalde zwarte kat gezondheidsproblemen lijkt te hebben.

Op dit moment zijn er 4 "zwartjes" in de Boet.

Sonny: klein, met een kort staartje. Kwam samen met Cher (ook klein met een kort staartje) bij ons. Helaas is Cher in 2011 overleden.

Belle: heeft een klein kopje, is slank en heel erg nieuwsgierig. Altijd oppassen als je tijdens je schoonmaakwerkzaamheden bijv. een kast laat open staan. Voor je de deur weer dichtdoet: eerst even kijken of Belle er niet in zit.

Bob: groot en heel herkenbaar dankzij zijn "dracula" tanden. Hij zit vaak in de buitenren en is dol op kattensnoepjes, net zoals

Oliver die een stuk kleiner is en er ook als eerste bij is wanneer er voer of lekkere dingen uitgedeeld worden. Oliver loopt vaak te niezen en te snotteren en is dan ook daaraan goed herkenbaar. Bovendien heeft hij grijze snorharen.

1 juli  Eindelijk zon! Alle katten liggen lekker buiten. Joke heeft dienst en ziet hoe Spike Whoopy haar hele kopje aan het wassen is. Zo lief!

2 juli  Spike ligt op een rieten stoel met Sjenetje over hem heen, die een wasbeurt van hem krijgt. Spike kan wel een schoonheidssalon beginnen.

3 juli  Vandaag is Patty jammergenoeg voor het laatst. Ze baalt er zelf ook erg van dat ze moet stoppen. Ze wenst alle kattenkinderen veel plezier en zal vooral haar grote vriendin Kalef erg missen. Ze hoopt weer een keer terug te kunnen komen.

5 juli  Riet is lekker de Boet aan het soppen geweest. Ze heeft zelfs een deken mee naar huis genomen die een wasbeurt zal krijgen. Klasse!

6 juli  Joke heeft van Ronald (van de Jumper winkel in Den Helder) een doos snoepjes gekregen, die tijdens Sail Den Helder uitgedeeld zouden worden, maar vanwege het slechte weer is daar weinig van terecht gekomen.

7 juli  Heerlijk weer vandaag. Ineke heeft beide deuren van de Boet lekker wijd open gezet.

10 juli  Joke stopt met werken bij haar werkgever. Zij gaat voortaan op woensdag de Boet schoonmaken. Heel fijn, nu Patty ermee moest stoppen op de woensdag.

Manuel heeft het gras rondom de Boet gemaaid. Nu hebben de katten weer uitzicht op een mooi verzorgd veldje.

JUNI 2013

5 juni Na een lang, koud voorjaar, eindelijk een warme dag. De katten genieten er zichtbaar van en liggen 's avonds nog lekker in de buitenren.

13 juni Het blijft maar koud. Ondanks dat zit Spike met zijn "volgelingen" waaronder Vlammetje, Mams en Oliver, in de buitenren. Lekker: haren wapperend in de wind. Bij het schoonmaken van de buitenbakken waait het zaagsel je om de oren. Guus is (letterlijk) aan het ijsberen in deze kou. Kalef pakt het beter aan en zit binnen op haar eigen "troon". Ze zit luid te mauwen als ze Roeland ziet. Sneopjes moeten er komen, van die lekkere Royal Canin en heel veel aaien....maar niet te lang, want dan krijg je een mep van haar poot en daar zitten verdraaid scherpe nageltjes aan.

2 maart De verkoop van kunst in het atelier van Gré de Weert heeft ruim € 700,- opgebracht! Het was deze dag gezellig druk en er is dus ook aardig wat verkocht. Hierbij hartelijk dank namens de katten en de vrijwilligers van de Kattenboet aan alle kopers.

kattenboet.com © 2009

14 juni Deze week stonden er weer 2 zakken eten voor de deur. Riet, die vrijdag aan het schoonmaken is, vraagt zich af van wie? Elke maand staat er zo'n kadootje voor de deur. Leuk!!

17 juni Kalef gaat om de haverklap op de bak en elke keer met een paar druppeltjes bloed. Dus dat is niet goed, denkt Jessica, die deze ochtend de schoonmaak doet.

18 juni Hetty is even bij Simone (onze dierenarts) langsgeweest om te overleggen over Kalef. Ze heeft antibiotica meegekregen. Dit moet 2x per dag met de pillenschieter (een heel handig hulpmiddeltje als de kat niet tam genoeg is om het pilletje in de bek te stoppen) bij Kalef naar binnen worden geschoten. 

19 juni Kalef lijkt aardig op te knappen. Patty ziet haar deze ochtend lekker liggen te slapen.

20 juni Liesbeth ziet alle damespoezen weer achter Spike aanlopen. Maar die denkt "hoepel maar op" en is in een mandje op de stelling gedoken. Boven op de loopplanken speelt Ada in haar eentje tikkertje.

Roeland komt buiten aangelopen en heeft meteen een schare fans achter zich aan. Maar alleen omdat hij meestal lekkere snoepjes bij zich heeft en dat onthouden ze!