Logboek 2017

Met zoveel vrijwilligers is het heel belangrijk dat er goed wordt bijgehouden  wat er in de kattenboet gebeurt. Hiervoor is het logboek ontstaan.Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke keer en stukje over de  bijzonderheden.


Uiteraard kunnen we niet het hele logboek op de site zetten maar we zullen af en toe wat informatie uit het logboek opnemen om  u een goed idee te geven van het werk in de  kattenboet.

LOGBOEK 2017


December

Heleen is al helemaal in de winterstemming en heeft het al over een winter wonderland. Laat Liesbeth het maar niet horen!  Roeland en Jeannette zijn ook weer terug van vakantie en vallen met hun neus in de "koude" boter. De katjes zijn in ieder geval weer blij dat Roeland terug is want zij misten hun dagelijkse snoepjes. Guus loopt weer stralend rond. Inge heeft het  snoepjes geven wel overgenomen maar Roeland komt er speciaal elke dag voor langs en dat weten die slimmerikken. Liesbeth, Inge en Heleen hebben snode plannen. De volgende keer dat Heleen dienst heeft gaan ze geen Senseo drinken maar warme glühwein. Ze maken het warm in de waterkoker. Een leuk idee natuurlijk maar dames.......toch niet om 9 uur 's morgens!!!!

Margret en Ineke vinden de katjes in siësta. Het is ook niet zo lekker buiten dus wat kun je dan beter doen dan lekker in je mandje liggen. Sjennetje ligt te snurken als een oude man. Ilse is geweest en heeft leuke kleedjes gebracht. Ze heeft gezellig met Inge en Liesbeth zitten kletsen. Liesbeth is niet snel tevreden. Ze moet zelfs Sinterklaas tweemaal vieren want dan krijgt ze meer cadeautjes denkt ze. Arme Inge is dus weer de klos en moet twee keer in haar eentje de poezen en paardjes verzorgen. Een mevrouw is langs geweest bij Liesbeth met een stapel handdoeken. Ze hebben gezellig zitten kletsen en uiteraard heeft Liesbeth deze mevrouw bedankt. Ze vond de boet geweldig en ze zal een krantje brengen waar we een advertentie in kunnen plaatsen als we een keer wat nodig hebben.

Liesbeth was toevallig aanwezig toen de vuilniswagen langs kwam. Die aardige man heeft meteen nieuwe wielen onder  de bakken gezet dus we zijn weer mobiel met het vuil. Joke kreeg Henk op visite. Hij kwam voor sinterklaas snoepjes brengen en een kalender van Francien. Ook bedankte hij,als Sinterklaas, de lieve kattenboetvrienden voor hun geweldig goede werk. Roeland heeft een nieuwe kraan geplaatst in het keukentje. Hij was het gedruppel zat en heeft,na overleg met Jeannette, besloten deze kraan te sponsoren. De knoppen zijn nu alleen net andersom dus links koud en rechts warm. Hij verzoekt een ieder wel om de kraan te behandelen als een eigen kind en niet als je schoonmoeder. Bij het plaatsen hebben, onder andere, Guus en Sjennetje een pootje geholpen en daarwas Roeland best blij mee.

Een van de poezen had, precies op de kalender van Henk gekotst. Hetty heeft nog geprobeerd hem schoon te maken maar dat lukte niet. Het is zonde en Liesbeth hoopt dan ook dat de maand januari snel voorbij is. Dan kan de januari pagina omgeslagen worden en zie je de kotsvlek niet meer  en.......het wordt weer sneller zomer!! Het glühwein plan gaat niet door want Heleen heeft haar dienst geruild. Ze vraagt wel of er een overlevingspakket in de boet aanwezig is voor als het echt te koud wordt. Liesbeth zegt dat er voldoende koffie, thee en brokken aanwezig zijn en, als ze wilt ook nog dieetvoer. Er ligt ook nog 10 kilo winterpenen dus ze komt echt niets tekort als ze ingesneeuwd raakt.

Liesbeth raakt helemaal gewend aan de tegengestelde knoppen op de kraan. Nu doet ze het alleen thuis ook telkens andersom. Ze zegt dat het niet een lichte vorm van dementie is maar er gaat de laatste tijd wel veel fout bij Liesbeth. Een ding is ze nog niet verleerd en dat is haar,halfjaarlijkse, geklaag over het weer. Er is haar al zo vaak gezegd dat klagen geen zin heeft en ze gewoon moet denken dat het allemaal best wel meevalt maar ze blijft daar in volharden. Ook dat is trouwens een eigenschap die oude vrouwtjes vaak hebben.

De katjes zijn nu met z'n allen lekker binnen. Buiten is het te koud. Op het zoldertje kijken Babetje, Donald en Muffie met z'n drietjes naar beneden. Het is echt een vriendengroepje geworden die drie. Heleen is nog niet helemaal gewend aan de kraan. Ze dacht dat hij al weer kapot was want er kwam alleen maar koud water uit. Gelukkig had ze het uiteindelijk door en zal ze proberen het in haar systeem te zetten. Het maandagrooster werkt nog niet helemaal goed. Sinds Lisa gestopt is op de maandagen wordt om toerbeurt een van de anderen aangewezen maar nu is al voor de tweede keer niemand op komen dagen. Dat kan natuurlijk niet want,buiten dat het dan een rotzooi wordt,  de poezen moeten ook gevoerd worden. Joke was ook dit keer weer de pechvogel die alles op de dinsdag kon opruimen terwijl ze ook de brandblusser moest laten keuren en een nieuwe tochtstrip en bezem kopen. Al met al was ze ruim een halve dag bezig.

An en Herman hebben allerlei lekkers gebracht voor de kerst. Het is mistig de laatste paar dagen. Heleen vind het prachtig maar Liesbeth heeft moeite om de boet te vinden (toch weer een teken dat ze wat ouder wordt want ze zou de route nu wel moeten kunnen dromen!!) Margret en Ineke waren de "boosdoener" die de maandagdienst waren vergeten. Ze hebben het al met Joke besproken en als goede voornemen opgenomen voor 2018 om het niet meer te vergeten.

An is weer jarig geweest en als goede traditie vraagt ze geen cadeautjes maar geld voor de boet. Herman heeft de Jumpercheque  gebracht dus we kunnen weer allerlei lekkers kopen voor de poezen. Ellen, de vorige website beheerster is ook langs geweest en vond het een feest om de katjes na lange tijd weer te zien. Ze had ook wat blikjes AD meegenomen.

Liesbeth heeft er een nieuw item bij om over te klagen........vuurwerk. Ze vind het verschrikkelijk en het zou verboden moeten worden. Haar hondjes zijn doodsbang van het geknal maar dat kan ook best wel komen door haar eigen angst. Dat slaat over op de dieren. Nu leest ze ook nog dat de gemeente bomen wil kappen op de Kerkhoflaan. Ziedend is ze!!!!!! Ze wil bezwaar aantekenen bij de gemeente. De vogels houden zo geen takje meerover om op te zitten zegt ze.

Het jaar is bijna ten einde dus het logboek 2017 ook. We gaan verder met logboek 2018.


November

Heleen is vroeg.....om 7 uur staat ze al te schrobben maar niet erg want zo heeft ze wel wat aan haar dag. Een nageltje van Oliver is in het kussentje gegroeid. Hetty krijgt het er niet uit en gaat de volgende dag naar de dierenarts. Juultje eet goed van de carnibest die Hetty mee heeft gebracht. Dat is goed voor de diabetis. Het nageltje van Oliver is geknipt. Zijn pootje is wel wat ontstoken maar dat komt wel goed.

Inge vond in de waterbak bij de paardjes een grote, dode muis. Die had duidelijk gespijbeld tijdens het schoolzwemmen. Inge zei dat hij hele bange oogjes had. Was hij dan toch niet dood en was hij als de dood voor Inge? Maar ja, het is ook niet prettig als je niet kunt zwemmen en dan in een grote bak met water valt. Dan word je ook wel bang.

De mop-stok is gebroken. Liesbeth zegt dat hij nog best te gebruiken is als je maar een beetje bukt, Liesbeth laat ondertussen Inge in haar sop gaar koken en gaat lekker een avondje uit. Martin en Manuel hebben een avond, met het koor, in de Draaikolk en daar wil ze graag bij zijn. Het was super gezellig en ze heeft zelf getwist.  Inge vond het niet erg. Kon ze eindelijk eens doorwerken alleen was het niet zo gezellig als met z'n tweetjes. Joke heeft ondertussen een nieuwe mop-stok meegenomen maar kan de onderkant niet vinden. Het bleek dat Liesbeth deze ,zonder na te denken, in de vuilcontainer had gegooid. Gelukkig waren ze nog niet geleegd dus even op de kop de container in en ........ voila daar is de onderkant. Nadat de nieuwe mop in elkaar gezet was had Heleen de eer om hem als eerste te gebruiken. Hij mopt goed maar hij is wel wat lang. Ze moest er stelten voor aantrekken. Ook de kraan in het keukentje is aan zijn einde. Hij blijft  druppelen. Roeland zal proberen om hem nog te herstellen.

Het is koud en druilerig weer en alle katten zitten lekker binnen. Guus zit boven de verwarmingsketel lekker zijn billen te branden. Toch is er een kat die lekker buiten blijft. Dat is Sjenetje maar ja.........die heeft ook voldoende spek op haar lichaam. Lisa vindt het nog steeds erg gezellig zo met de katjes. Joke heeft het ook op haar heupen. Ze heeft werkelijk alles gesopt behalve de hangmatjes. Die bewaart ze  voor de volgende keer. Liesbeth maakt de katten gek door ze te vertellen dat Hetty zo met verse kabeljauw komt. Ze likken hun lippen al af van de trek maar helaas......Hetty heeft geen kabeljauw mee. Gelukkig vond ze het zelf ook sneu dus heeft ze wel lekkere hapjes mee genomen.

Liesbeth  heeft het weer lekker naar haar zin. Het is slecht weer dus ze loopt weer heerlijk te zeuren en te mopperen. Nu doet ze niets liever dan dat dus ze is de komende maanden weer helemaal in haar element. Minder prettig voor de rest maar goed.....we kennen Liesbeth natuurlijk allemaal dus letten gewoon niet op dat gemopper. Alleen Inge trapt er af en toe nog in en vindt het dan zielig voor Liesbeth maar dat hoeft echt niet hoor. Het komt allemaal weer goed met haar als de zon weer gaat schijnen. Roeland en Jeannette houden het even voor gezien en zijn vertrokken naar Egypte.

Nel Tol heeft weer een tas vol kuipjes en brokjes over het hek gezet. Ze zal het ook nooit vergeten.


Oktober

Lisa heeft meer werk gekregen dus kan helaas niet meer doordeweeks bij de boet helpen. Ze vindt het heel vervelend maar ja.........de broodtrommel moet ook gevuld blijven. Gelukkig blijft ze wel de zondagen om de week doen. Juultje zit nog in de bench. ze is erg mager en loopt slecht. Ze is echter ook heel bang (altijd al geweest) en dan is het moeilijk om haar medicijnen toe te dienen. Ze drinkt veel. Liesbeth denkt dat het vande stress komt omdat ze in de bench zit. Katten in de quarantaine doen dat ook heel vaak. Eten gaat gelukkig ook weer goed. Ze heeft vier bakjes achter elkaar leeg gegeten. De kattenbak gebruikt ze ook goed. Liesbeth zit met Inge aan de koffie terwijl er een heerlijke "bloemetjesgeur" op hen afkomt. Als ze later de bak schoon wil maken blijkt dat het geen mooie drollen zijn maar van die heerlijke plakpoep is.

Henk Visser heeft ook iets in het logboek geschreven. Hij bedankt alle kattenvrienden voor het geweldige werkdat zij verrichten in de boet. Hij heeft daar veel respect voor. Hij heeft ook zakjes Whiskas gegeven voor dierendag. Juultje eet als een bootwerker. Ze heeft al een Italiaantje op en zit heel zielig te kijken of ze er nog eentje krijgt. Ook An en Herman hebben,voor dierendag, Whiskas gebracht dus de katten hebben heerlijk te smikkelen.

Het waait vreselijk en Liesbeth  is bang dat ze de lucht in gaat. Ook Hetty heeft er last van. Zelfs op de electrische fiets komt ze er niet tegenin en ook lopen is geen optie want ze staat dwars op de weg. Ze wordt te oud voor dit weer denkt ze. Toch moet ze door want ze heeft vis voor de katjes bij zich en die zitten daar op te wachten.

Liesbeth zag weer een muis in de noet en Inge probeerde hem te vangen maar dreef hem recht naar Donald toe. Die liet die buitenkans niet onbenut en had hem meteen te pakken. Dat vonden Liesbeth en Inge toch ook weer zielig voor die muis maar helaas was het al te laat. Juul haar bloed was niet goed. Het calciumgehalte was veel te laag en de suiker te hoog. Haar nieren waren goed. Ze krijgt nu calcium over haar eten.

Uit een kattenpension hebben we heel veel spullen gekregen. Liesbeth kan nu geen krabpaal meer zien maar nu alle oude palen geruild zijn voor de nieuwe en ook mooie mandjes weer buiten hangen fleurt alles toch weer mooi op. De katjes zijn er erg blij mee. Manuel wat minder want die moet alle oude palen en mandjes naar grof vuil brengen. Juul heeft diarree. Het spuit haar kont uit. Het ruikt ook erg zuur. Ze krijgt nu twee soorten poeders. Een voor op het eten en een voor door het eten. Niet zo lekker maar ze eet er wel van. Ze blijkt suiker te hebben en krijgt nu diabetisch voer. Haar ontlasting is ook nagekeken en gelukkig kwam er goed nieuws.......er is wat aan te doen alleen moet ze wel nog meer medicijnen slikken.

Ze heeft ook nog chlamydia een bacteriele infectie. Gelukkig zijn daar ook weer medicijnen voor maar onderhand heeft ze wel een hele waslijst aan pillen en poeders. Ze knapt in ieder geval goed op en ze poept weer mooie harde drollen. Liesbeth wordt zelfs jaloers op die drollen. Joke en Hetty hebben haar een wasbeurtje gegeven met babyshampoo. Nu is ze die zure lucht ook kwijt. Ze gaat voorlopig nog even de quarantaine in. Dat is beter dan de bench. Daarin zit ze opgesloten en in de quarataine kan ze tenminste lekker lopen en krijgt ze ook meer rust.

De huisduinerweg is afgesloten maar de tuinders hebben daar maling aan. Ze racen nu over het voetpad met hun auto. Liesbeth was bijna geschept en het had weinig gescheeld of Truffel was een vloerkleedje geworden. Liesbeth is razend. Heleen moest ook omrijden maar vond het niet erg. Nu kon ze een rondje Huisduinen doen en heeft meteen een leuk optrekje te koop zien staan.

Roeland is nachtblind. De buitenlamp wordt regelmatig vergeten aan te doen en als hij dan op zijn slaapwandelroute is en bij de boet aankomt breekt hij zijn fl...... over een paar stoelen. Het blijkt dat Inge de boosdoener is want uit veiligheidsoverwegingen heeft zij de stekker van de buitenlamp uit het stopcontact getrokken. Erg goed natuurlijk in het kader van brandpreventie maar ze heeft alleen geen rekening gehouden met de slaapwandeltochtjes van Roeland.

Babetje en Muffy zijn een setje geworden. Ze zijn onafscheidelijk en geven elkaar steeds kopjes. Donald hangt in de krabpaal en Guus sjeest over de planken.Liesbeth vreest dat er weer storm op komst is. 


September

Liesbeth heeft haar zomerjurkjes weer ver weggestopt en haar blote benen worden weer bedekt door een lekkere warme, lange onderbroek. Ze heeft het al weer verschrikkelijk koud en ze heeft de oorwarmers en wollen wanten alweer klaargelegd. De "R" zit weer in de maand dus is het het komende half jaar weer afzien voor haar en voor ons oordopje dragen want ze loopt dan constant te klagen.

Herman en An hebben weer lekkere dingen voor de katten en vrijwilliger gegeven. De katten genieten van het voer en de wafeltje voor de vrijwilliger gaan er bij hen ook goed in. Ook de dropjes zijn erg lekker. Liesbeth kan er niet langslopen zonder er eentje te nemen. Zelfs voor onderweg naar huis neemt ze er wat mee. Ook Joke vind ze erg lekker en wil absoluut niet weten waar Herman en An de dropjes gekocht hebben want dan gaat ze voor de bijl en het is natuurlijk helemaal niet goed voor de bloeddruk!!

Jolanda en Carel hebben een mooie stoel gebracht voor de Boet. Joke waarschuwde hen dat hij zeer waarschijnlijk vol met krassen komt maar dat was niet erg.

Het stormt en die komt uit zee dus recht op de boet. Uit voorzorg alles maar binnen gezet en iedereen gewaarschuwd voor de buitendeur want die waait zo uit je handen. De keukendeur is ook niet goed meer. De scharnieren zijn verroest en hangen uit het lood.  Gelukkig weet Manuel hem te repareren. Roeland is op onderzoek gegaan. Hij kreeg na 2 uur knuffelen met Guus hevige niesbuien en een loopneus. Nu blijkt hij allergisch voor Guus te zijn. Hij vindt dat jammer want Guus is een echte knuffelkat maar gelukkig heeft hij Jeannette nog en zij heeft ook een hoog knuffelgehalte.

De keukenlade is ook uit zijn rail gevallen en de sopemmer is ook nog lek. Zo zie je maar dat een ongelukje (of pech) nooit alleen komt. Roeland heeft het weer weten te maken maar vraagt wel om de keukenlades te behandelen alsof het je eigen kinderen zijn. Nu zijn er ook ouders die niet zachtzinnig met hun kroost omgaan maar hij bedoeld uiteraard de goede ouders.

Joke kon bij aankomst bij de boet meteen weer rechtsomkeerd maken. Ze zag die lieve poezenkopjes en kwam er achter dat ze de rosbief vergeten was. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om dan maar geen rosbief te geven.  Iedereen is naar de film Kedi geweest en ze vonden het een geweldig mooie film. Inge is 21 jaar getrouwd en viert een klein feestje. Het is toch alweer een hele tijd maar aan de andere kant.......ze is zo vaak weg voor de paardjes en met haar hondjes (en dan is ze lang onderweg want ze kent heel Den Helder) dat ze geen tijd over heeft om ruzie te maken met haar man. In ieder geval namens alle katten en de vrijwilligers van harte gefeliciteerd Inge.

Liesbeth heeft de stoel zodanig neergezet met een poef er voor dat ze het helemaal voor zich ziet om daar gezellig te gaan zitten breien. Het wordt toch echt wel een oud wijfie. Juultje blijft eten. Ze lijkt wel uitgehongerd maar voor een schildklierprobleem is ze eigenlijk te jong. Misschien zijn het wel wormen die lekker mee eten dus maar proberen met een wormenkuurtje.

Er zitten veel vliegen in de sluis en ze zijn niet weg te krijgen. Liesbeth heeft al gekeken of er soms een lijk op het dak ligt maar dat is gelukkig niet zo. Hetty denkt dat het door het weer komt. Heleen kwam er achterdat het niet donkerder leek door het slechte weermaar doordat de ramen erg vuil waren. Ze heeft ze allemaal gelapt en nu kunnen we weer naar buiten kijken.


Augustus

Liesbeth krijgt strafpunten.......voor het eerst in al die tijd is ze niet een keer maar zelfs twee keer vergeten om het logboek in te vullen. Ze zal wel zeggen dat ze het druk had maar in werkelijkheid is dat toch de leeftijd. Het begint met dingetjes vergeten en eindigt........ach dat wil je liever niet weten. Manuel is druk bezig met het opknappen van de grote schuur. Eerst de rotte plekken schuren en daarna plamuren, in de grondverf en vervolgens aflakken. Het resultaat is in ieder geval erg mooi geworden.

Liesbeth vraagt de andere medewerksters om dagelijks de mandjes na te willen kijken. Af en toe ligt er nu een deken van haren in en soms gebruiken ze de mandjes ook als kotsbak. Als het dagelijks nagekeken wordt dan kan het nog schoongemaakt worden.Ook stelt Liesbeth voor om uit te kijken naar een campingwasmachine. Die kan je aanzetten terwijl je bezig bent en daarna de was ophangen. Er gaat maar een paar emmers water in dus geen last van overstromingen. Nu zijn er maar een paar vrijwilligsters die de was mee naar huis nemen maar dat is niet erg  hygienisch als de kleedjes vol met pies en kots zitten.Ook is het elke keer een gesleep met vuile en ook weer schone was.

Ineke vraagt of er nog een kam is want sommige katten zijn aardig aan het verharen en daardoor hebben ze last van klitten. Liesbeth is als vanouds aan het  zeuren over het weer en tegelijkertijd vind ze het vreemd dat er mensen zijn die ook zeuren. Deze zeuren alleen ook als het (te) mooi weer is en dat doet Liesbeth natuurlijk niet. Die geniet echt als de mussen dood van het dak vallen. Inge heeft nieuwe scharen meegenomen want de scharen die er in de boet hingen knipten zelfs geen vloeipapiertje meer. Ook heeft ze al het onkruid bij het pad aan de voorkant weggehaald. Heleen klaagt over de stofzuiger. Er zit geen zuigkracht meer in. Liesbeth zegt dat zij niets heeft gemerkt maar Hetty heeft er toch maar een andere voet opgezet en nu zuigt hij zo goed dat Liesbeth niet meer te stoppen is. Ze wil zelfs bij boer John aan de gang!!! Heleen is ook weer helemaal gelukkig. Helaas niet voor lang want een paar dagen later ligt de voet in stukken. De veer is weggeschoten en nergens meer te vinden. Joke heeft, na veel zoekwerk, een nieuwe voet kunnen kopen en die past goed.

Liesbeth begint steeds vaker te vergeten het logboek in te vullen en ze is nog zo jong!! Iedereen is blij met het schilderwerk van Manuel. Het is een hele klus maar het resultaat is dan ook indrukwekkend.Je zou er bijna zelf gaan wonen. Jeannette is ook driftig bezig geweest met onkruid wieden. Heel het pad is nu weer onkruidvrij.

Mevrouw Gerritsen is langs geweest met lekkere zakjes en brokken speciaal voor de botten. Ze heeft gelijk een deel gegeven en daarna met Liesbeth en Inge een lekker bakje koffie gedronken. Vervolgens zijn ze gezellig met z'n drietjes weer terug naar huis gelopen. Margret was aan het schoonmaken met een nieuwe mevrouw maar niemand weet wie het is. Mevrouw Arco kwam ook nog langs met een mooie krabpaal en voer.

Manuel blijft bezig. Hij heeft ook de drempel bij het Jansenhok vervangen en een extra plank  onderaan de quarentaine geplaatst. Die waren verrot. Ze moeten nog geschilderd  worden maar de verf is op. De grasmaaier doet het ook niet meer en Manuel probeert hem samen met zijn broer te maken. Helaas lukt dat niet echt. Ook de linker keukenlade is krakkemikkig aan het worden. Roeland heeft een andere lade meegenomen en nu loopt alles weer soepeltjes.

Joke was in paniek want ze kon Guus niet vinden. Ze heeft de hele boet op z'n kop gezet en uiteindelijk Liesbeth gebeld. Die kon opheldering verschaffen maar wat er precies aan de hand was heeft Joke vergeten te schrijven. Ze zat waarschijnlijk nog onder de adrealine door al die zoek stress? Ilse heeft mandjes en dekentjes gebracht en ook nog een zak hondenvoer en een mooie grote hondenmand.


Juli

Manuel is de hekken van het weitje aan het repareren. De paardjes hebben zo'n dikke kont dat ze elke keer de planken breken. Ze vinden het niet leuk want nu kan Nannes niet meer naar de buren toe. Het is een hele klus. Manuel is er de hele dag mee bezig en Liesbeth is ook maar gebleven om te helpen. Liesbeth heeft dan ook een nieuwe tegelspreuk bedacht: 


"Liefde is ........... samen een hekwerk plaatsen op zondag".


Liesbeth heeft ook een bankje meegenomen. Ze heeft het thuis in een vrolijke kleur geschilderd en wat leuke plantjes opgezet. Staat weer een stuk gezelliger.

Het pur verhaal van de rotte kozijnen blijft leven binnen de boet. Roeland geeft aan dat het weliswaar geen gezicht is maar als het weggesneden wordt de weerbaarheid tegen het vocht aangetast wordt en vraagt daarom om mee te denken. Liesbeth geeft aan dat als je er strakke latten tegen plaatst en de boel goed in de beits zet het wel moet kunnen.

Hetty is blij met het stylingteam van L(iesbeth} en I(nge) wonen. De vrolijke kleurtjes en decoraties fleuren die grauwe boet helemaal op. Ook Joke vind het er erg gezelllig uitzien. Heleen vind het ook heel leuk worden. Manuel heeft ondertussen de auto volgeladen met grof vuil. Het ruimt lekker op maar de auto heeft nu wel een apart odeurtje gekregen. Dat wordt de eerste tijd met open ramen rijden! Roeland wenst Martin veel geluk met zijn kleinkind en gunt hem veel voetbal plezier. Hij heeft alleen niet goed gelezen want het verhaal over de kleinkinderen ging over de vogeltjes die jongen hebben gehad en Fifi is een nieuw hondje.

Manuel heeft toch de pur weggewerkt en zelfs Roeland moet toegeven dat het er mooi uit ziet. Ook Joke is dik tevreden met het werk van Manuel dus we kunnen het PUR hoofdstuk af gaan sluiten of.......er moet van de winter toch vocht bij komen want dat lacht Roeland natuurlijk in zijn vuistje.Nou ja maar hopen dat het mee gaat vallen.

Liesbeth heeft een BBQ feestje van het koor van Manuel en Martin en daar kijkt ze erg naar uit. Lekker eten en drinken, een live band en heerlijk dansen. Het weer dreigt echter roet in het eten te gooien maar gelukkig valt het achteraf mee. Ze heeft weer genoten en vind het jammer dat het maar een keer per jaar is. Inge heeft voor haar de paardjes en de poezen verzorgd en daar is Liesbeth natuurlijk ook heel blij mee. Inge neemt ook steeds lekkere snoepjes voor de poezen mee. Ze zitten al helemaal op haar te wachten en Donald eet zelfs uit haar hand.

Joke is gevallen met de fiets terwijl ze ernaast stond en heeft nu een aantal kneuzingen waaronder een hele dikke hand. Schrijven in het logboek gaat moeilijk en ook het schoonmaken van de boet is een hele klus maar......met wat extra zweetdruppeltjes op het voorhoofd is het toch gelukt. Zo zie je maar je moet de dingen gebruiken waar ze voor zijn. Een fiets is nu eenmaal geen rollator. Nu maar hopen dat het snel beter gaat met je hand Joke en voortaan uitkijken met de drempeltjes. Je wordt tenslotte ook een dagje ouder!!!

Hetty deed eten in het hok van Harrie en zag iets heel groots wegschieten. Het was zeker geen muis want zulke grote muizen bestaan gewoon niet. Nu weet ze niet of ze het hok nog indurft want muizen is tot daar aan toe maar deze grote engerd!! Liesbeth denkt dat het een rat is en als er iets is waar ze nog banger voor is dan muizen zijn het wel ratten. Nou dat wordt afzien voor Harrie. Straks durft niemand meer zijn hok in.

Mevrouw Gerritsen uit de Dollardlaan heeft aan Liesbeth wat meegegeven voor de poezen. Het komt uit Duitsland en heet pussy de luxe. Inge had daar meteen haar eigen ideeen over en moest dan ook erg lachen. Hetty heeft van mevrouw Siersma een tas vol lekkers gekregen. Haar kat was overleden en gelukkig dacht ze meteen aan de boet. De poezen hebben er lekker van gesmuld.

Liesbeth is weer aan het mopperen. Niet eens zo zeer over het weer want dat doet ze altijd wel maar over het gepies van sommige manlijke katten. Regelmatig drijft het gewoon van de pies en uit de radio komt alleen maar gebrom (zou ze zichzelf horen??) Maar goed......alles wordt weer opgeruimd....klaar voor de volgende ronde.

Ook Nel Tol had weer een tas met lekkers bij het hek gezet. Wat is het toch een aardig mens. Nooit op de voorgrond willen maar een hart van goud!!  De paardjes hadden het hek weer met hun dikke kont stuk gemaakt en stonden heerlijk aan de overkant te grazen. Manuel heeft dus weer een klusje. Liesbeth vind dat de paardjes nu maar eens met blote billen naar bed moeten.

Liesbeth bedankt Martin voor het bijhouden van de site. Hij doet het elke keer weer erg leuk vind ze  en hij heeft nu ook een mooi gedicht (zie de pagina over het adoptieplan) geplaatst. Het is wel in het engels maar er is wel uit te komen. Whoopy is de laatste tijd erg angstig. Normaal kwam ze wel bij je maar de laatste tijd kruipt ze weg. Maar even in de gaten houden.


 


Juni

Het wil maar geen zomer worden. Liesbeth loopt nog steeds met ijstenen naar de boet toe. Ze hoopt dat het snel 30 graden wordt en dan tot eind oktober. Roeland zijn jeugddromen komen naar boven en heeft een bellenblaas bij Zeeman gekocht. Hij zit volop bellen te blazen maar alleen Donald vind het wel leuk.De rest van de katten vinden het maar vreemd.

Eindelijk wordt het ook warmer. Liesbeth heeft zelfs liggen bakken in de zon. Inge heeft het steeds meer naar haar zin en boent er vrolijk op los. Als de kattenmelk op is neemt ze gewoon zelf wat mee want die arme diertjes zijn het zo gewend 's morgens. Joke zag dat Muffie een grote bult op zijn rug heeft zitten. Hopelijk is het een klit maar even goed in de gaten houden.

Het raam vande quarantaine hangt los. Het hout van het kozijn is  helemaal verrot. Roeland heeft het voorlopig met wasknijpers vastgezet. Het stormt ook nog en Liesbeth is bang dat het dak eraf waait maar gelukkig viel het allemaal mee. Martin zei ook dat het slechts een briesje was maar daar was Liesbeth het niet mee eens. Haar hele tuin ligt overhoop!

Liesbeth ziet dat het inderdaad een bult is bij Muffie maar hij schijnt er geen last van te hebben. Hij eet goed en ligt heerlijk samen met Donald in een mandje. Hetty heeft er een foto van gemaakt en het lijkt wel een abces. Goed in de gaten houden dus.

Ineke is aan het vloeken op z'n Frans om haar frustaties uit te drukken.Door het wegvallen van Jessica heeft Joke een nieuwe lijst voor het schoonmaken gemaakt. Zij had hem wel gelezen maar nog niet met Margret doorgenomen. Toen poes Mieke haar 'smorgens wakker maakte kreeg ze een ingeving dat de boet wel eens schoongemaakt zou moeten worden. Ze hoopte nog even dat het niet haar beurt  was maar..........helaas dat was ze wel. Ze heeft meteen de lijst verwerkt in haar agenda want ze wil nietdat het haar nog een keer zal gebeuren. Liesbeth kon er wel om lachen en gelukkig hebben de poesen het allemaal overleefd.

Het regent weer eens en Liesbeth en Inge lijken wel een stel vogelverschrikkers. Gelukkig schijnt de volgende dag de zon weer. Maar goed ook want Martin doet mee aan de Rabo fietssponsortocht. Een tocht van circa 45 km om de clubkas van de zanggroep wat te spekken. Liesbeth en Inge wensen hem succes.

Manuel is ondertussen de brandnetels aan het wieden en Liesbeth heeft niet 2 maar 4 honden mee dit keer. Ze heeft twee logeetjes Tom en Sam. Een kruizing tussen een teckel en een labrador (een raadsel hoe dat gegaan is Als de teckel de reu was dan had hij een ladder nodig en als de labrador dat was dan moest hij in de sluipgang)

Roeland is bezig de ramen tochtvrij te maken met pur. Het pur komt nu uit alle kieren. Liesbeth wil het gaan schilderen met felgekleurde verf. Ze wil er een soort pipo huis van maken. Heleen vind het ook een mooi kunstwerk. Ze denkt zelfs dat Herman Brood daar iets mee te maken moet hebben gehad.

17 juni. Vandaag zou Wilma 60 jaar geworden zijn. Liesbeth neemt samen met An een wijntje op haar verjaardag. Dat doen ze elk jaar.

Het is ondertussen zo warm geworden dat Liesbeth de paardjes heeft afgespoeld. Nou dat wil wat zeggen. Gelukkig is de warmte weer snel over en moeten de zomerjurkjes weer wijken voor de lange broek.  Muffie en Donald zijn onafscheidelijk. Het lijkt echt een setje. Zouden ze nu toch nog uit de kast komen? Gelukkig zien Babetje en Lizzy dat ooken nemen snel de plaats over van Donald. Muffie vindt dat ook eigenlijkwel beter.

Martin is opa geworden. Nee niet van een mensenkindje maar de oude zebravinkjes, die hij gered heeft van de mevrouw die naar de Lichtboei moesten niemand de vogeltjes wou verzorgen, hebben 2 jonkies gekregen. Echt wonderbaarlijk. Ten eerste staat de kooi gewoon in de woonkamer en ten tweede zijn de zebravinkjes al 9 jaar oud en de gemiddelde zebravink wordt tussen de 6 en 8 jaar oud.


Mei


Jessica is onder de indruk van Sonny. Hij ziet er fantastisch uit en ze weet het nu zeker.........in een volgend leven komt ze terug als huiskat van Heleen. Ze was zo bezig met de katten dat ze vergeten was dat het de eerste maandag van de maand was en de sirene om 12 uur gaat. Ze dook onder tafel en dacht dat die mafkees uit Noord Korea op de rode knop gedrukt had en nu de atoombommen in de rondte vlogen. Gelukkig was het loos alarm en kon ze even later weer gewoon aan het werk.

Joke heeft haar broer George gestrikt om wat herstelwerkzaamheden uit te voeren. Zo was de tl lamp boven de tafel kapot en de gootsteen verstopt. De tl bak is in zijn geheel vervangen want de maat lamp die er nu in zat wordt niet meer verkocht. Na 4 uur klussen doet alles het weer. Ook vond ze nog een tas bij het hek......waarschijnlijk van Lenie.

Sonny heeft veel geleerd bij Heleen want hij is lang niet zo "terror" meer als hij geweest is. Liesbeth vind hem zelfs superlief. Hij loopt ook steeds achter Inge aan voor snoepjes. De gemeentewerkers hebben helaas geen oog voor schoonheid en hebben hun opdracht (gras langs de paden maaien)wel heel letterlijk genomen. In hun ijver hebben ze ook alle mooie bloemen omver gemaaid. Nu is het tuinderspad weer een troosteloos laantje geworden.

De katten worden zwaar. Eerst was er een plankje van de muur gevallen en nu is er weer een krabpaal stuk.Ze zullen toch echt op dieet moeten. Liesbeth is al bang dat eerdaags de zolder in zal storten. De katten zijn dol op het spelen met speeltjes op de grond. Hele voetbalwedstrijden worden nagebootst. Lenie heeft rieten matten voor de boet meegebracht en ook nog een mooie plantenbak.

Jessica heeft, met pijn in haar hart, moeten mededelen dat ze zal moeten stoppen bij de boet. Ze is gestopt bij haar huidige werkgever en wil de ouderenzorg in. Dat gaat deze zomer gebeuren en tot die tijd gaat ze aan de slag bij Vezet of Jaques Kruidenboter omdat er toch brood op de plank moet komen. Ze wil toch betrokken blijven bij de boet en vraagt of ze de sleutel mag houden. Ze hoopt ook in de toekomst toch een mogelijkheid te vinden om weer een vaste dag te kunnen schoonmaken. Maar daar kan ze nu nog geen zinnig woord over zeggen. Ze zal de katjes in ieder geval erg missen en wij jou ook hoor!!! We laten je voorlopig (tot we meer weten) ook gewoon in de lijst medewerksters staan.

Heleen is weer terug van vakantie bij haar dochter en meteen Sonny weer opgehaald. Het is vreemd.......normaal is iedereen blij als Sonny weer weggaat maar nu is iedereen (inclusief de katten) eigenlijk een beetje verdrietig.  Heleen bedankt de bewoners en de medewerksters ook voor de geweldige vakantie die Sonny heeft gehad en is blij dat ze voortaan met een gerust hart Sonny kan achterlaten als ze weer naar haar dochter gaat.

De medewerksters hebben aangeboden om de opengevallen plek van Jessica met z'n allen in te vullen zodat iedereen eens in de 4-5 weken een keer een extra dag heeft. Liesbeth snapt er niets van. Eerst was er een rolcontainer zonder wielen en een container met 1 wiel en nu hebben alle containers weer wielen. Het kan niet door de warmte komen dat ze niet goed kan zien of zo want Liesbeth is altijd de enige die staat te jubelen als de mussen van dak vallen. Later blijkt dat Joke de wielen er onder gezet heeft.


April


Het blijft maar koud ondanks dat Piet Paulusma anders beloofd heeft Liesbeth nog steeds haar oorwarmers op. Roeland is ook nog steeds niet hersteld maar waagt toch de gok om even naarde boet te waggelen.De 1 april grapjes zijn er natuurlijk ook weer.  Liesbeth trapt er telkens in en als er een keer iets niet als grap bedoeld is (de dochter van Inge is jarig) geloofd ze dat natuurlijk echt niet. Ineke treft het........... als zij de boet schoonmaakt is het heerlijk weer. De poezen liggen dan ook massaal languit in de zon zodat Ineke alle ruimte heeft om de binnenboel schoon te maken. Joke begint last te krijgen van haar geheugen. Nu is ze haar bril weer vergeten. Gelukkig heeft ze, uit voorzorg, een reservebril in het keukenlaatje liggen. Heleen was druk aan het soppen toen ze de radio wilde verplaatsen. Ze wist niet dat een aantal katers de muziek die daar uit komt verschrikkelijk vinden en daarom de radio als favoriete plasplek hebben verkozen. Het gevolg was dat er een enorme golf pies over het aanrecht en recht op haar broek terecht kwam. Ze stonk een uur uit de wind en Liesbeth wilde meteen geen vriendinnetjes meer zijn.

Martin is 60 geworden en Liesbeth feliciteerd hem. Ze is blij dat hij een stuk ouder (en wijzer) is dan zij. Zij heeft nog lang geen 6 in haar leeftijd.

Inge heeft de sluis schoongemaakt en stonk daarna ook naar katerpies. Het buitenhok was zeiknat en de kussentjes dereven gewoon. De volgende dag was het weer raak. Nu was ze aan het stofzuigen en wilde ze de slierten van het vliegengordijn omhoog doen. Die dropen ook en daarna haar mouwen ook. Liesbeth kan er wel om lachen en Inge........ach die lacht altijd wel.

Heleen loopt de marathon maar niet duidelijk is of het nu de hele of de halve is. Maakt ook niet uit eigenlijk. Beide afstanden is een prestatie op zich. Lisa vond het weer lekker knus tussen de poezen en ze is dan ook altijd blijalshet haar beurt is om de boet te doen.

Jessica moet veel kots opruimen en denkt dat het aan het weer ligt. Bij haar thuis is het al niet anders. Gelukkig kan ze er goed tegen maar ze heeft wel liever eenkop koffie op haar nuchtere maag. Liesbeth heeft een foto van de oude dierenarts (dr Rotteveel) opgehangen. Was nog een afscheidscadeau van Wilma. Bij het opruimen van de rommel in haar huis vond Liesbeth hem. 30 april is het al weer 10 jaar geleden dat Wilma overleden is.

Donald, Muffie,Sjenet en Whoopy liggen allemaal lekker in een warme mand op zolder. Ze vinden het te koud buiten. Guus heeft wat anders ontdekt om warm te blijven. Hij eet gewoon twee keer zoveel. Goed voor de verbranding denkt hij.  Inge is jarig en heeft een afspraak met Sara dus is ze niet aanwezig om Liesbeth te helpen.

Heleen geeft alvast een voorwaarschuwing.......eind april gaat ze twee weken naar haar dochter en zal Sonny weer in de boet komen logeren. De katten zijn meteen begonnen met een schuilkelder te graven en alle sloten moeten extra nagekeken worden. Sonny is dan wel niet vuurwapen gevaarlijk maar zeer zeker wel vluchtgevaarlijk.

Margret heeft twee tuinstoelen over en meegenomen naar de boet.  ze staan nu bij de tuinset dus als het een keer warm en zonnig wil worden kunnen de vrijwilligsters lekker even uitpuffen. Liesbeth is ook nog steeds bezig om haar huis op te ruimen en ontdekt steeds meer. Nu heeft ze een doos vol paraplu's meegenomen. Ze stonden bij haar in de weg dus als iemand er eentje wil hebben kunnen zij er eentje meenemen. Heleen heeft het meteen gedaan en kwam tot de ontdekking dat ze erg groot zijn. Het lijken meer parasols. Ook Jessica is dolblij met de plu. Ze is die van haar ergens vergeten dus hij komtgoedvan pas.

Ondanks dat Liesbeth nog lang geen 60 is begint ze wel rare dingen te doen.Ze schrijft berichtjes aan haar zelf in het logboek. Eerst schrijft ze dat ze het vuilnis niet moet vergeten en 's avonds schrijft ze dat ze het niet vergeten is. Heleen brengt Sonny en heeft al zijn lievelingsspulletjes mee. Het gaat haar aan het hart maar haar dochter is ook belangrijk natuurlijk.


Maart


Eindelijk wordt het wat beter weer al is Liesbeth natuurlijk nog lang niet tevreden. Jessica denkt dat ze blaasontsteking heeft en dan is het schoonmaken bij de boet geen pretje want er is geen toilet in de buurt en met haar dikke kont past ze niet door het luikje vande kattenbak. Ze heeft ook nog een tip voor de stofzuiger: een beetje waspoeder in de zak en het ruikt heerlijk als je de stofzuiger gebruikt. De bewoners zijn niet over maar aan de pies. Overal glibber je van de natte plekken. Ook een buitenhok is helemaal doorweekt. Inge heeft hem schoongemaakt en ruikt nu ook naar de amoniak. De hokken moeten nodig geschilderd worden maar dat is een mooi klusje voor van de zomer.

Lisa was vergeten de kast dicht te doen met als gevolg dat alle handdoeken en dergelijke op de grond lagen. Dat is nog niet zo erg maar het is ook een mooi toilet voor de poezen (en vooral katers) Liesbeth heeft alles weer in de kast gepropt en Heleen heeft daarna de kast weer netjes gemaakt. Lisa heeft later in het logboek gelezen van haar foutje en vond het heel erg. Ze heeft beloofd het nooit meer te vergeten.

De paashaas  (An en Herman) was langs geweest met allerlei lekkers voor de katten en de vrijwilligers. Het is een beetje vroeg dit jaar maar pasen valt ook vroeg en zo kan iedereen al een beetje in de stemming komen. Roeland heeft de griep en ligt, ondanks de griepprik,  met 40 graden koorts thuis.

De vuilcontainers zijn echt loodzwaar nu ze maar 1 keer in de maand geleegd worden. Liesbeth tilt zich een breuk. Manuel zit lekker in Chili dus die kan het nu niet doen en Roeland is nog steeds ziek. Omdat ze zo liep te balen was ze vergeten dat Martin er ook nog is dus hem had ze niet gevraagd. . Dan zie je dat mannen niet altijd vervelende wezens zijn maar dat je ze af en toe echt nodig hebt. Nu moest ze zelf sjouwen en tot overmaat van ramp waren de brokken en het paardenvoer ook op dus die balen moesten ook nog naar de boet gebracht worden.

Joke is al begonnen met de voorbereidingen op de zomer. Ze heeft nieuwe kattenstaarten opgehangen en vliegstickers besteld. Die waren in Nederland niet te krijgen maar zijn erg goed om vliegen te weren. De kattenstaarten werden even later meteen ingewijd door enkele bewoners. Ze waren drijfnat van de pies dus moesten ze meteen weer te drogen worden gehangen.

Er worden ook nog balen zaagsel gebracht en nu ziet Liesbeth het helemaal niet meer zitten. De mannen zijn er nog steeds niet en alleen die balen van de pallet op de steekwagen zetten en dan naar binnen rijden en weer opstapelen redt ze echt niet. Gelukkig komt even later Inge aan en samen hebben ze de klus toch voor elkaar gekregen. Het duurde wel een stuk langer en de hele dagplanning ligt nu overhoop maar toch hulde voor deze dappere meiden.


Februari


Liesbeth is begonnen met het lappen van de ramen. Echt een vies werkje. Van buiten is het blubber en van binnen allemaal pies en haren. Ook is ze begonnen om de koffietafel wat op te leuken. Ze neemt allerlei blikjes mee voor de suikerklontjes en dergelijke. Het wordt steeds huiselijker.

Het nieuwe hek wordt geplaatst. Het staat erg mooi en door de scherpe punten bovenop ook inbrekersproof. Het was wel een hele klus om het hek te plaatsen. Roeland heeft geholpen en kwam, door het koude weer, als een ijskonijn thuis.

Inge vond nog een dode muis tijdens het vegen van de buitenren. Hij was nog zacht en Inge wilde hem weer tot leven brengen door mond op mond beademing toe te passen. Liesbeth stond ondertussen te gruwelen. 

De vuilnisbakken worden voortaan nog maar eenmaal per vier weken geleegd dus nu moeten de twee bakken zonder wielen ook gebruikt gaan worden. Dat kan wel maar ze moeten niet te zwaar zijn want anders zijn ze niet te verplaatsen.

Na de witte winterdagen wordt het nu tijd voor het voorjaar. Liesbeth heeft een lekkere wandeling gemaakt met de honden. Ze kon de lentegeuren al goed ruiken. Binnen in de boet rook ze die ook alleen waren het daar lentepies geuren. Het druipt van het zoldertje zo naar beneden.  Ook de radio en het koffiezetapperaat blijken favoriete plasplekjes van sommige katten te zijn.

Inge heeft de griep maar plichtsgetrouw als ze is komt ze toch helpen. Dat zijn nog eens hulpjes!!

Het gaat stormen en iedereen is bang dat het dak van de boetaf zal waaien. Gelukkig vant het allemaal reuze mee en blijft de schade beperkt tot wat rondslingerende takken.


Januari


Iedereen wenst elkaar, via het logboek, het allerbeste toe voor het nieuwe jaar.  Sommige vrijwilligers komen elkaar ook in de boet tegen en drinken een bakkie koffie met elkaar en Inge had ook nog appelflappen meegenomen. Het is koud (volgens Liesbeth) en de verwachtingen zijn ook niet goed. Zelfs Jessica vind er geen ...... aan en vraagt zich af waar de zon blijft.

Nannes heeft het weer te pakken en is steeds bij de buren tevinden. Liesbeth krijgt er een punthoofd van want het is elke keer een hele toer om hem weer terug te krijgen. Manuel heeft opdracht gehad om een vesting van het weiland te maken zodat Nannes niet meer weg kan.

Met Jip gaat het ook nogsteeds niet goed. Af en toe eet ze maar het meeste eten laat ze staan. Ze staat ook wankel op haar pootjes en het ene voorpootje staat helemaal scheef.

Heleen heeft een zakloze stofzuiger gekregen en heeft hem meegenomen naar de boet. Hij kan altijd als reserve gebruikt worden en is in ieder geval een stuk lichter dan de huidige stofzuiger.


Het is de laatste dagen glad 's morgens en Liesbeth en Inge  hebben dan ook de grootste moeite om bij de boet te komen. Tot overmaat van ramp krijgen ze ook steeds een hagelbui op hun kop.Ze beginnen dan ook steevast met een bakkie koffie om even door te warmen. Ook Jessica heeft al kennis gemaakt met de harde stenen. Ze gleed bij haar werk onderuit. Alles is gelukkig nog heel (behalve haar ego dan)

Ondanks dat het weilandje op een vesting lijkt is het Nannes toch gelukt om te ontsnappen en bijzijn vrienden van de buren op visite te gaan. Manuel moet dus nogmaals aan de bak.

Na goed overleg is toch maar besloten om Jip in te laten slapen. Ze had zo geen leven meer en er was ook geen vooruitzicht dat het mogelijk beter zou kunnen worden. Ze at niet meer zelf. Hetty kwam elke dag om haar te voeren.  Het bleek dat ze vol met tumoren zat.  Roeland, Hetty en Joke hebben haar op het terrein van de boet begraven.  Iedereen schrijft dat het wel weer vreemd is in het hoekje waar ze altijd lag. Geen Jip meer.

Joke is uitgegleden op straat en heeft nu hier en daar wat blessures.Ze heeft de boet zo goed en zo kwaad als ze kon schoongemaakt. Liesbeth is ook bang met het gladde weer. Zeker nu ze op leeftijd raakt kan ze zo wat breken. Vanmorgen zag ze, op weg naar de boet, Jeannette op de grond liggen. Er was al politie bij en het wachten was op de ambulance. Later bleek het niet om Jeannette te gaan maar om iemand anders. Jeannette zat op de grond en ondersteunde het hoofd van het slachtoffer.

Betty heeft een vuilniszak vol met vaatdoekjes en dweiltjes gebracht. Daar zaten we om te springen dus dat kwam goed uit. Jessicaheeft ookeen lading eten en brokjes ontvangen van een mevrouw die het niet nodigvond om haar naam te noemen. Dit bleek dus de beroemde Nel Tol te zijndie altijd stilletjes eten en brokjes komt brengen gewoon omdat ze een goed hart heeft.

Inge is de held van de maand. Ze heeft, met blote handen, zomaar een grote dode rat opgeruimd. Waar anderen van griezelen vind Inge dit helemaal geen eng klusje.


kattenboet.com © 2009