Logboek 2018

LOGBOEK 2018

 

December

 

Een onbekende heeft allerlei leuke spullen bij het hek gezet zoals voerbakjes, eenmooie kattenbak en een mand. Uiteraard bedanken we hem of haar hier hartelijk voor. Het begint op te vallen dat Liesbeth wel heel erg veel in de boet is. Een man met een hondje zei dat hij niet langs kan komen of hij ziet haar. Ze zegt dat de diertjes nu eenmaal eten moeten en dat is natuurlijk wel zo. Het is ook niet niks met al die wensen van de katten. Muffy wil gourmete n eet dat het liefst boven op de planken. Babet en Lizzy eten daar ook maar zijn wel met alles tevreden. Donald eet Sheba. Zo heeft iedere kat zijn of haar eigen merk en voerplekje. Je moet het allemaal maar onthouden.

De schapen van Jan hebben ontdekt dat het gras in het weitje van Nannes en Sterre wel heel erg lekker is. De hele kudde liep er! Liesbeth liet de paardjes er bij en deed de bakken biks aan het hek. Je snapt het al......de schapen zijn daar ook gek op. Uiteindelijk kon Liesbeth ze, met een emmer biks in de hand, terugdrijven naar het land van Jan.

Leny merkte dat de nieuwe kattenbak wel heel erg populair is bij de katten maar hij is ook niet helemaal waterdicht waarschijnlijk want ze stond in een grote plas urine. Ze heeft het schoongemaakt met groene zeep. Dat geurtje blijft lekker lang hangen.

Het regent pijpenstelen en Liesbeth en Inge moeten de kliko's naar de weg slepen. Door alle kattenbakvulling zijn die loodzwaar en het is dus een hele klus om die te verslepen. Inge was helemaal doorweekt. Liesbeth niet helemaal maar dat komt omdat zij zoveel lagen kleding over elkaar aan heeft (tegen de kou) dat er een tzunami nodig is om dat allemaal nat te krijgen.

Joke kreeg Henk Visser op visite terwijl ze bezig was in de boet en Henk komt nooit met lege handen. Nu had hij 40 blikken almo en kauwstaafjes meegenomen. Liesbeth baalt enorm. Ze had zo gehoopt dat Sinterklaas haar dit jaar mee zou nemen naar het warme Spanje maar.....helaas hij is weer vertrokken zonder Liesbeth. Nu moet ze toch weer in ons koude kikkerlandje zien te overwinteren.

Helma was nog een beetje slaperig toen ze aan kwam bij de boet. Er lag een vol kuipje koffiemelk op de grond en daar stond ze pardoes bovenop. Gelukkig had ze dichte schoenen aan en was het nu alleen wat extra dweilwerk. Heleen vind het geluid van de wind om de boet heerlijk (zolang ze veilig binnen zit dan) Ze vond ook nog een muizenlijkje en vroeg Inge om het op te ruimen. Harry had de muis te pakken gehad en het leek wel een moordscene. Overal lag bloed. Inge heeft het lijkje, met tranen in haar ogen, opgeruimd. 

Ineke had haar kleindochter Evie meegenomen en die heeft Nannes een grote poetsbeurt gegeven. Hij vond het heerlijk. Muffy lijkt wel wat dikker te worden maar hoe kan het ook anders.....hij eet 4 blikjes gourmet per dag en komt zijn bed niet uit. Helma bleek niet slaperig te wezen maar moet gewoon naar de oogarts. Er liep een schaap in de wei maar zij dacht dat het een ontsnapte kat was. Nou dan ben je wel aan Hans Anders toe denk ik.  Herman heeft alvast een heel kerstdiner gebracht voor de poezen. Mevrouw Gerritsen had ook een leuke kerstsurprise gemaakt voor de katten. Allemaal zakjes voer aan een slinger. Voor de vrijwilligers heeft ze bonbons meegegeven en een hele lieve kaart. Ilse kwam ook nog langs met leuke manden, kleedjes en een thermodeken. Die laatste hebben we aan Harry geschonken. Die arme drommel heeft het maar koud in het Jansenhok zonder verwarming.

De schapen blijven ondertussen komen en buiten dat ze het paardenvoer opeten poepen ze ook erg veel. Liesbeth blijft de drollen wegscheppen maar als ze het niet doet kun je er over uitglijden en een been breken. We ontvangen veel kaarten en kleine attenties van donateurs en mensen die het hart op de juiste plaats hebben en de boet met inwoners en vrijwilligers een kerstwens willen doen. Allemaal hartelijk dank.

Joke heeft de katten op 1e kerstdag op kabeljauw en rosbief getrakteert. Ze waren helemaal dol en het was zo op. Liesbeth geniet ondertussen van de Belgische mannetjes maar haast zich erbij te zeggen dat het drop is. JaJa en gij gelooft dat hahaha

De laatste dag van het jaar. Traditioneel wordt dat afgesloten met vuurwerk maar kan dit nog wel doorgaan. De meeste dieren hebben daar erg veel last van en het wordt voor de mens ook steeds gevaarlijker. Hopelijk worden we eindelijk eens wijs en wordt het verboden. Nu maar hopen dat het meevalt en we zonder veel overlast het nieuwe jaar in kunnen gaan. Voor nu een fijne afsluiting van 2018 en we zien elkaar terug in het logboek van 2019.

 

November

 

Liesbeth is al vroeg bezig en rent de boet in en uit om alles snel schoon en gevoerd te krijgen. Toen ze van het Harry hok terug kwam lag er ineens een muis voor de deur. Ze durfde niet over het diertje heen te stappen en heeft buiten in de kou staan wachten totdat Inge kwam. Die vond het heel erg voor de muis en heeft er nog even over gedacht om het diertje te reanimeren. Dat Liesbeth in de kou stond vond ze minder erg. Helma had haar zoon Jeroen meegenomen en die vindt het prachtig in de boet. Hij heeft nieuw zaagsel in de bakken gedaan en een stukje gestofzuigd. Lizzy is erg aan het snotteren en moet een kuurtje anti-biotica hebben. Hetty heeft ook gekeken maar kon niets merken aan Lizzy. Wel zag ze dat Babet een snotneus had dus die krijgt nueen kuurtje en Lizzy moeten we even in de gaten houden. Het is nog een hele klus om Babet haar pil te geven. Ze eet niet veel (alleen brokken) en Liesbeth heeft moeite met de pillenschieter. Gelukkig lukt het Hetty wel en ze knapt zienderogen op. Heleen had haar vriendin Kate meegenomen en Liesbeth kende haar nog uit de frettentijd.Ze hebben gezellig zitten kletsen totdat Heleen er genoeg van kreeg en hen pardoes de boet uitgewerkt heeft. Ze werd er gek van en ze moest aan de gang.

De radio staat aan en de dj heeft het over sneeuw. Liesbeth schrikt zich rot want ze haat die troep. Al die arme dieren buiten zegt ze maar wat ze werkelijk bedoeld is arme ik......wanneer wordt het weer zomer? Ook Muffie moet aan de pil. Gelukkig is dat geen probleemkat en eet de pil zo door het voer op.

Sinterklaasis in het land en Liesbeth fantaseert er driftig op los. Ze zegt dat zwarte Piet vanavond langskomt met een zak vol muizen, Als ze morgenochtend maar allemaal weg zijn want ze moet er niet aan denken dat die muizen er werkelijk zouden zijn.

Francis heeft een doos met handdoeken gebracht. Daar zijn we weer heel blij mee. Inge begint ook al te zeuren over de temperatuur en zegt dat ze de warmte veel lekkerder vindt. Ja Inge.......waar je mee omgaat.......! Ineke is met Evi bij de paardjes geweest.Evi was jarig en had een halster gekregen. Nannes werd uitgekozen als proef(konijn)paard. Die is rustig genoeg. Sterre wordt al wat rustiger maar kan ook nog wel eens onstuimig reageren. Evi vond het in ieder geval erg leuk. Helma heeft allemaal gebreide poesjes meegenomen. Een leuk idee om die bij het kerstpakket te doen.

De radioman heeft een spreuk gelanceerd die bij Liesbeth hard binnenkomt: krabt een kat zich achter de oren dan gaat het sneeuwen als nooit tevoren.  Ze kijkt in het rond en ziet overal katten die zich achter de oren krabben dus.........binnenkort wintersport in eigen land!

Martin had pech. Hij kwam een deel logboek halen voor op de site stonden er allemaal balen zaagsel voor het hek. Hij kon het echter niet over zijn hart krijgen om het niet op te ruimen dus dat heeft hij maar even gedaan (in de regen)

 

 

Oktober

 

Sjennetje ligt heerlijk te snurken op het nepbonte dekentje dat Heleen meegenomen had. Het is er ook wel weer voor om heerlijk languit te genieten van de warmte van het dekentje, Leny had er ook zin in. Ze heeft alle ramen gelapt behalve die van de zijren want daar kon ze niet bij. Henk Visser was langsgekomen toen Joke aan het werk was in de boet. Hij had een envelop met inhoud mee voor de verzorging van de poezen en blikjes Almo voor dierendag. Manuel heeft 2 groene poezen in de zijren opgehangen. Niet dat Manuel een dierenbeul is....integendeel zelfs. Hij is gek van dieren en dit waren dan ook kunstpoezen. Hetty heeft slecht nieuws. Harry de broer van haar man Chris is overleden. Verschrikkelijk......2 broers in een half jaar tijd zijn er niet meer. Wij wensen Hetty heel veel sterkte toe. Een zwarte kat heeft het Harry hok ontdekt en heeft daar meteen een plaatsje geclaimd. We noemen hem Brammetje. Het is natuurlijk heerlijk voor die katten. Warmte, lekker eten en drinken en.........heel veel muizen. De nilfisk stofzuiger heeft de geest gegeven maar mag niet weg. Liesbeth weet nog een mooi plaatsje bij haar in de hal waar hij een tweede leven kan krijgen als pronkstuk in de winkel van Sinkel. Roeland zal eerst nog een poging doen om de stofzuiger te maken. Die doet echt niets weg voordat zelfs de knapste kop zegt dat het gedaan is maar eerst gaat hij lekker op vakantie. Stilletjes hoopt Liesbeth dat zelfs Roeland het opgeeft want ze wil hem heel graag meenemen.

Helma heeft het warm. De zon is weer terug en de temperatuur is ver boven normaal. Zelfs Liesbeth vind het heerlijk en droomt al van een kerstfeest op het strand. Joke heeft een pot spekkies en speculaasjes meegebracht en dat is de kat op het spek binden voor Liesbeth. Ze kan er niet vanaf blijven. Ze gaat dan ook tegenwoordig zingend naar de boet want daar ligt lekkers op haar te wachten. Nannes trekt zich niets aan van de pallets in de sloot. Hij springt er gewoon overheen en staat dan lekker bij boet John tussen de koeien te grazen. Uiteraard is Manuel weer de klos om iets nieuws te verzinnen om Nannes binnen te houden. Hij zal ondertussen ook wel een sik van Nannes krijgen. Nu moest hij tot zijn knieen in de modder staan om de pallets aan de andere kant van de sloot te zetten. 

Liesbeth heeft nu chocolaatjes in de pot gedaan. De spekkies waren op. Inge waarschuwt haar nog dat je er aan verslaafd kan raken maar Liesbeth antwoordt dat ze er zoooo vrolijk van wordt. Nee Liesbeth je wordt er niet vrolijk maar dik van!! Mevrouw Gerritsen heeft witte nep bonte kleedjes meegegeven voor de poezen. Die vinden het heerlijk. Hun kontjes worden er lekker warm van. Er moet een tochtstrip aangebracht worden dus vraagt Joke wie dat kan doen. Uiteraard schreeuwt Liesbeth dat Manuel dat wel doet. Hij is toch steeds aan het klussen met de hekken van Nannes. Dit keer was Gerrit, de man van Helma, hem echter voor en heeft de strips aangebracht. Liesbeth is de maanden al aan het aftellen voordat het mooi weer wordt. Gelukkig zijn het maar vijf maanden dus heeft ze aan een hand genoeg.

Helma heeft een tas vol theedoeken, handdoeken en dweiltjes meegenomen voor de boet. Daar kunnen we nooit genoeg van in voorraad hebben. Roeland heeft de nilfisk stofzuiger toch weer aan de praat gekregen dus Liesbeth liep een beetje sip rond. Heleen moest lachen maar terwijl ze aan het stofzuigen was stopte de nilfisk er toch weer mee. Nu  moest Liesbeth lachen. Heleen pakte de miele stofzuiger en tijdens het stofzuigen trok Inge de stekker uit het stopcontact dus Heleen dacht dat ook de miele stuk was. Toen duidelijk werd dat het een grapje was moesten ze alle drie lachen. Heleen is die grapjes echter zo zat dat ze volgende week Liesbeth en Inge niet wil zien en al om zes uur 's morgens gaat beginnen. Het was Roeland de eer te na dus hij probeerde de nilfisk nog een keer en.........hij deed het weer maar als hij een tijdje aan staat stopt hij. Roeland neemt hem nogmaals mee voor nader onderzoek en komt er achter dat de koolborstels de boosdoeners zijn.

 

September

 

Het is nog heerlijk weer en de poesjes genieten nog elke dag van de  warme zon. Een muis dacht, nu de poezen veel buiten zijn, even te kunnen gaan smikkelen in de boet maar........helaas er was toch nog minimaal een kat binnen en hij heeft dit avontuur dus niet overleefd. Margret en Ineke vonden hem achter de kist. Liesbeth was dolblij dat zij hem vonden en niet dat zijzelf weer stijf van de schrik stond. Joke en Hetty  werden door Ilse gebeld dat er mensen voor de boet stonden met voer. Toen zij daar aan kwamen bleken het dierenactivisten te zijn die alles redden wat er maar leeft op aarde en de kattenboet een goed initiatief vonden. Ze hebben wat voer achtergelaten en binnenkort zullen ze nog veel meer brengen.

Liesbeth zit op Inge te wachten. Inge voelde zich gisteravond niet zo goed en nu is Liesbeth bang dat Inge ziek is. Het probleem is echter gewoon dat Liesbeth een beetje vreemd in elkaar zit. Ze gaat tegenwoordig met de kippen op stok en komt er, voor de eerste zonnestralen, weer vanaf. Daardoor is ze altijd zo vroeg bij de boet. Niet omdat het moet maar omdat zij dat wil. Inge houdt echter teveel van haar bedje om dat, voordat de zon echt gaat schijnen, te verlaten. Het wordt langzaam aan kouder en dat is dan ook het moment dat Liesbeth weer haar moppermaanden gaat krijgen. Het is dan nooit goed of het deugd niet. Gelukkig duurt dit maar tot mei volgend jaar want anders zouden mensen nog gaan denken dat ze familie van de moppersmurf is maar die moppert het hele jaar door.

Margret is gestopt met haar werkzaamheden bij de boet. Ze kon zich niet verenigen met sommige regels die er volgens haar gesteld waren. Liesbeth en Joke hebben Ineke aangeboden om met haar te willen ruilen als ze een keer met de muziek mee moet. Ook hebben zij dit aanbod aan Leny gedaan als zij een keer niet zou kunnen. Leny voelt zich de koning ten rijk nu ze zelfs kan kiezen wie met haar wil ruilen. Liesbeth is bezig geweest met het vuilnis. De bakken waren weer geleegd. Van een bak is er weer een wiel verdwenen dus die moet als laatste gevuld worden. Ze probeerde ook een leifheit steel te buigen om hem in de bak te kunnen doen. Dat lukte echt niet. Ze had hem ook in de wei moeten zetten. De paardjes buigen, met hun dikke konten, alles krom wat recht moet zijn.

Nel Tol is weer stiekempjes langs geweest en heeft weer een zak vol lekkers achtergelaten. De paardjes hadden met hun dikke billen het hek omgeduwd. Manuel heeft het, samen met Inge, weer recht weten te zetten.

Hetty was, met Joke, bezig in de boet. Toen Joke wegging waarschuwde ze Hetty dat ze maar beter even niet naar buiten kon gaan want de veewagen stond er en dat is meestal niet zo'n vriendelijk gezicht. Omdat Hetty dacht dat ze misschien wat zou horen deed ze de radio harder en ging ze meezingen. Dat laatste had ze beter niet kunnen doen want het klonk zo vals dat Juultje met een noodgang wegvluchtte. Liesbeth en Inge hebben later de koeien en de schapen geteld. Er miste wat schapen volgens hen maar gelukkig stond het kleine paardje Bona er nog wel. Ook was Juultje, nadat Hetty weg was gegaan, weer terug de boet ingeslopen.

Nannes is bij boer John op het land achter de koeien aan. Liesbeth moet hem terughalen maar ze kan er niet bij  want het hek is op slot. Dat wordt dus wachten tot John er is. Dan heeft ze echter nog een probleem want er lopen ook stieren bij en haar tweede angst, na de muizen, zijn stieren. Op een gegeven moment stond Nannes omringt door koeien en stieren en Liesbeth dacht al dat het niet goed zou aflopen maar die oude ..... liet zich niet kisten en begon te trappen alsof hij een jong veulentje was. Ook Bona kreeg er van langs en die vluchtte over een diepe sloot naar de dekhengsten van Wesley. Die zijn echter super hitsig dus ook daar moest Bona rennen voor haar leven. Gelukkig konden de paardenburen haar pakken en die hebben haar voorlopig bij hun neergezet.  Uiteindelijk heeft Liesbeth, samen met Jurgen, Nannes weten te pakken en hem via de koeienwei naar zijn stal weten te krijgen. Daarna moest de sloot nog afgezet worden met pallets want anders zou de volgende dag  dit schouwspel weer plaats gaan vinden. De volgende dag liep Nannes wat stijfjes. Hij had spierpijn van al dat getrap en geren.  Boer John moet ook vreemd gekeken hebben want de koeien gaven, van de schrik, geen melk meer. Nannes heeft er nog geen genoeg van want enkele dagen later stond hij weer bij John tussen de koeien en stieren.Dit keer heeft de schoonzoon van Jurgen meegeholpen. Hij had er geen problemen mee om tussen de stieren te lopen.

Liesbeth heeft gordijntjes gemaakt van wat restjes stof en heeft ook een weckpot met cactus voor het raam gezet. Dat geeft wat gezelligheid tijdens de komende donkere dagen. Met Nannes wordt het een vast ritueel om hem bij John op te halen. Dit keer waren het Jurgen, zijn zoon en schoonzoon die geholpen hebben. Toen Nannes op stal stond riepen ze al "tot morgen". De volgende dag stond hij er inderdaad weer. Netjes in de rij tussen de koeien en stieren om te eten van het verse kuilgras. Liesbeth heeft hem zelf opgehaald maar niet voordat ze de stieren beloofd had hen niet op te zullen eten.

Een aardige mevrouw heeft een fietsmand, voor in de buitenren, over het hek gegooid. Liesbeth had deze mevrouw gesproken maar weet helaas haar naam niet meer. Dat is natuurlijk geen belemmering om deze mevrouw toch hartelijk te danken. Liesbeth heeft een tuinbankje in de buitenren gezet. Ze heeft hem in vrolijke kleuren geverfd. Ook heeft ze twee houten katten meegenomen. Deze had ze appeltjesgroen geverfd maar het ophangen lukt niet. Daar is ze niet "technisch" genoeg voor dus.......dat wordt een klusje voor Manuel. Hetty is wel gekomen maar heeft gestofzuigd met de telefoon in haar handen. De broer van Chris heeft een herseninfarct gehad en ligt op de IC. Het zal toch niet zo zijn dat twee broers, binnen een half jaar, heen zullen gaan? Iedereen wenst haar veel sterkte.

 

Augustus

 

Liesbeth zegt altijd dat ze geen vlees eet maar nu heeft ze zichzelf verraden.....ze schreef in het logboek dat ze een aapje gegeten had en ze had Inge ook zover gekregen om een aapje te eten. Dat is toch wel van het ene uiterste naar het andere. Eerst was een koe of een schaap het grootste taboe maar nu eet ze zelfs apen!! Inge had vroeger op school niet goed opgelet en wist niet of verschoond nu met een d of een t moest. Daarom schreef ze maar verschoond met een d en daarachter voor de zekerheid een t tussen haakjes. Maar wees gerust Inge.....de eerste ingeving was de juiste!

Liesbeth heeft eindelijk een nieuwe telefoon gekocht. Bij het oude toestel waren ze steeds niet thuis want die ging niet meer over. Ze is echter nog van het draaischijftijdperk dus de moderne technologie is niets voor haar. Martin moest erbij komen om het apparaat aan de praat te krijgen want wat bleek......Liesbeth had het stekkertje in het verkeerde gaatje gestopt.

Helma is een echte bofkont. Elke vrijdag, als zij het boetje komt schoonmaken, is het bloedje heet. Liesbeth is natuurlijk weer stik jaloers dat zij dat niet heeft. Daarom was ze nog even gebleven om met Helma een praatje te maken. Niet alleen daarvoor bleek want ze had ook een spitsmuisje gezien in de boet en ze hoopte dat Helma dat beestje wilde verwijderen. Gelukkig had Helma Gerrit meegenomen en die was bereid om dat beestje een slinger richting vuurtoren te geven.

Liesbeth had de volgende ochtend een echte shit dag. De schapen waren overgestoken en het land maar ook het pad volgepoept. Ook de hazen hadden hun behoefte laten lopen en de paarden hadden ook flink hun best gedaan. Ook binnen in de boet was het een en al poep. Zelfs buiten de bakken lag het vol! 

Ineke is weer terug na haar polsblessure maar doet nog wel rustig en vooral voorzichtig aan. Martin is even uit de vrieskist gekomen om het logboek bij te werken. Het is echt nietnormaal die hitte dus hij duikt er straks snel weer in. Muffy isondertussen uit een andere kast gekomen en ligt nu openlijk steeds met Donald in een mandje.Het kan ook zijn dat hij een zonnesteek heeft opgelopen en het even allemaal niet meer zo goed weet. Buurkat Harry, uit het Jansenhok, komt ook nog aangelopen met een grote vette rat in zijn bek. Het staartje bungelde er nog uit en hij liep van "kijk eens wat ik gevangen heb".

Het weer is even omgeslagen en het is fris en regenachtig. Ook waait het een stuk harder. Heleen weet dat ze geen vrienden maakt met Liesbeth maar schrijft toch dat ze dit weer lekkerder vindt dan die erge hitte. Daar is ze overigens heus niet de enige in. Er is eigenlijk maar een Hollander die het heerlijk vindt als de thermometer 35 graden of meer aangeeft. Liesbeth treft het weer de volgende morgen. Er ligt een dode muis op de rieten stoel. Nu maar hopen dat Inge snel komt om hem op te ruimen. Ondertussen maar wat anders schoonmaken. Even later blijkt de muis zich dood gehouden te hebben want hij is gevlogen. De volgende dag moet Inge alleen aan de gang want Liesbeth is door haar rug gegaan. Ze wil het niet geloven maar je komt echt een keer op een leeftijd dat je het rustig aan moet gaan doen en die leeftijd is nu onderhand wel gekomen. Als je toch eigenwijs bent dan kom je daar vanzelf wel achter. Nu heeft ze zelf rugpijn en die arme Manuel moest vroeg zijn bed uit om de hondjes uit te laten. Die vonden het ook allemaal vreemd want ze waren zo gewend om naar de boet te lopen dat ze geen genoegen namen met het rondje dat Manuel ging lopen.

Net nu het weer wat beter met haar rug gaat krijgt Liesbeth de volgende schrik. Ze doet het zeil van het kuil voor de paarden omhoog en er schiet er zo een muis onder haar door. In haar paniek roept ze tegen die muis dat hij maar moet wachten totdat buurkat Harry hem ziet maar die muis verstaat dat natuurlijk niet. Die zal wel gedacht hebben wat staat dat mens nou weer raar te schreeuwen. Joke heeft bij dhr Krijns 3 bananendozen vol met kattenboeken opgehaald. Zijn vrouw verzamelde ze en die is helaas overleden. Hij dacht de mensen vande boet kunnen er wel wat mee. Ze staan in de quarantaine dus als er wat bij zit kun je het meenemen.  Liesbeth had al een boekje gevonden voor Heleen met de titel "hoe houd ik het uit met mijn neurotische kat". Heleen zegt dat Sonny wel wat rustiger wordt en dat hij tegenwoordig alleen met stormachtig weer bezeten lijkt. Joke had ook gekookte vis mee en binnen een poep en een scheet was dat in de kattenbuikjes verdwenen. Muffy blijkt geen homo maar bi te zijn. Nu ligt hij met Donald en Babetje in een mandje. Liesbeth begint al weer te klagen over het weer. Ze droomt al weer van de warme kachel en heeft de breimand al tevoorschijn gehaald om lekkere warme sokken te breien. Ze neemt ook al een kruik mee naar bed want Manuel is niet meer genoeg met die "koude" nachten.

Helma had dubbele pech want zowel de stofzuiger als haar pen hielden er mee op. Een andere pen was snel gevonden maar de oorzaak waardoor de stofzuiger gestopt was niet. De stekker zat in het stopcontact en de zak was niet vol. Ze heeft daarom de rest maar gedweild. Liesbeth geeft haar toch een pluim dat de boet, ondanks een niet werkende stofzuiger, er lekker fris uitzag. Roeland heeft de motor meegenomen en heeft hem weer gerepareerd. Herman komt langs met allerlei lekkers voor dierendag. Vanaf dag een hebben Herman en An ons gesteund. De eerste boet was een oude stal die goed schoongemaakt moest worden. Toen brachten ze al tassen vol met schoonmaakmiddelen en dat zijn ze blijven doen. De boet kan echt alleen voortbestaan met steun van zulke lieve mensen (waar er gelukkig nog veel van zijn). Helma was zo druk in de weer dat ze per ongeluk twee vuilniszakken verwisselde. Ze dacht de zak met schoon zaagsel te pakken om aan te vullen maar in plaats daarvan pakte ze de zak met vuil en rolden er drollen uit de zak. Dus alles opnieuw doen. Ze is wel heel blij dat de stofzuiger weer gerepareerd is.

 

Juli

 

De kraai met de lamme vleugel is toch overleden. Het wordt weer bloedheet dus Inge en Liesbeth zetten extra  water neer. Ook voor de vogels buiten. Leny kreeg de schrik van haar leven toen ze in de buitenren bezig was. Ze dacht dat er een echte muis in een van de mandjes lag maar gelukkig voor haar was het slechts een speeltje. Het is erg rustig in de boet. Alle poezen liggen buiten voor apegapen. Ze hebben het warm. Ook Helma heeft het warm en is blij dat er genoeg water is om het vocht weer aan te vullen. De poezen gebruiken het water niet alleen om te drinken. Ze spelen er ook mee. Met hun pootjes er in en lekker "hengelen". Het vlooienkammetje is weg en dat is jammer want een aantal katten vinden het heerlijk om daarmee gekamt te worden. Joke heeft een stroopwafel gevonden die maar naar haar bleef kijken. Ze heeft hem maar soldaat gemaakt. Liesbeth vindt ze ook heerlijk en neemt er later ook een terwijl Inge meer in een peukie ziet. Basjo,een van de hondjes van Liesbeth had een haas gezien en ging erachteraan. Hij was al helemaal bij boer John.

Heleen plaagt Sjennetje. Ze zegt dat ze alleen maar kan waggelen maar Sjennetje doet of haar neus bloedt en waggelt gewoon lekker verder. De verwarming raakt op z'n eind. Hij maakt rare geluiden en het water loopt weg. Waarschijnlijk ontkomen we er niet aan dat we een nieuwe ketel moeten aanschaffen. Voorlopig alleen koud water gebruiken. Schoonmaken wordt wat lastiger maasr daar heeft Leny een oplossing voor. Gewoon water in de waterkoker warm maken en het probleem is opgelost. Roeland had een afspraak met de gaswacht. Hij heeft de hele avond tot 22.00 uur zitten wachten maar helaas......geen gaswacht.  Later bleek dat Roeland een grapje uitgehaald had en zelf een kaartje van de gaswacht had gemaakt. Inge is dat kaartje nog speciaal naar Roeland wezen brengen. Iedereen lag in een deuk (behalve Inge natuurlijk). Gelukkig heeft Roeland de verwarming weer kunnen maken maar voor hoelang??

Manuel is begonnen met grasmaaien maar het gras is al te lang en de maaier pakt het niet. Hij heeft nu het pad met de heggeschaar gedaan maar het is Joke heeft een nieuw vlooienkam gekocht en de katten staan nu bij Jeanette in de rij om gekamt te worden.

onbegonnen werk om de hele wei  zo te doen. Boer John heeft beloofd om eerdaags met een z\waardere maaier te komen maar hij heeft het momenteel te druk. Helma heeft het slim aangepakt. Met deze hitte is het niet fijn om de boet te boenen dus heeft ze haar man Gerrit meegenomen om te helpen. Lekker slim!! Heleen heeft van Deen een paar mooie dozen gekregen waar de poezen heerlijk in kunnen luieren..

Manuel is jarig en is met Liesbeth en de kinderen uit eten en bowlen. Liesbeth vond het een knalavond. De paardjes hebben het ook warm en Nannes heeft de oplossing gevonden. Hij gaat met zijn benen de prutsloot in. Zo koelt hij wat af. Het enige is dat hij dan niet te zien is dus Hetty was al geschrokken. Ze dacht dat hij weg was.

Voor de haas (het speelvriendje van Basjo) heeft Inge een witte kool gekocht waar hij erg van geniet,

Ook krijgt hij appels en een wortel. De haas heeft ook al een naam en hoe kan het ook anders dan dat dit Zoef geworden is. Liesbeth is ook echt een dierenvriend. Ze gaat zelfs nog vroeger van huis om de slakken van het pad te halen. Het zijn ook levende wezens zegt ze. Dat het gras groener is bij deburen bewijzen de schapen van boer John. Ze lopen constant op de wei maar niet erg. Ze eten het onkruid op.

 

Juni

 

Het is de eerste solo dag van Helma. Ze was speciaal vroeg opgestaan om op de fiets te stappen richting boetje. Daar was Inge nog dus kon ze eerst nog lekker een bakkie koffie met haar drinken. Daarna aan de slag gegaan op de wijze die Liesbeth haar voorgedaan had. Nadat alles weer schoon was brak er even lichte paniek bij haar uit want plots was er een dikke mist ontstaan. Hoe kon ze nu de weg terug naar huis vinden? Gelukkig is het achteraf meegevallen en was ze ruim voor donker thuis. Liesbeth dacht dat Inge de zijren geveegd had maar dat bleek, volgens Roeland,  Jeanette te zijn geweest. Ze had twee emmers vuil en erg veel drollen geraapt.

Nel Tol was ook weer langs geweest en een tas vol lekkere kuipjes bij het hek gezet. De reden dat Liesbeth altijd zo vroeg op pad gaat is dat ze gek op kikkergekwaak is. Geen herrie om je heen alleen het geluid van kikkers. Heerlijk vindt ze dat.

Ondanks dat Liesbeth een vervent tegenstandster van roken is heeft ze toch een nieuwe asbak gehaald voor Inge, Heleen en Martin. De andere was kapot gevallen.

Joke is wat vroeger dan normaal want ze krijgt visite van Henk en Veronica. Ze bedankt Roeland en Jeanette voor het maken van het slot en bewonderd de nieuwe grasmaaier. Henk en Veronica nemen meteen de gelegenheid waar om even een groet en blijk van waardering in het logboek te zetten. Ook hebben ze lekkere snoepjes en brokjes meegenomen.

Patricia van de dierenbescherming is ook weer langsgeweest voor de jaarlijkse controle. Alles is weer goedgekeurd dus we kunnen weer een jaar vooruit. Helma vindt bij het poepscheppen veel dunne poep. Zij denkt dat het aan het warme weer ligt. Heleen loopt mee met de "loop voor hoop" een initiatief van het KWF kankerfonds. Ze heeft niet de hondenwacht maar de hondenloop. Niemand had trek om midden in de nacht te lopen dus Heleen heeft haar goede hart weer doen spreken en heeft geen problemen met de tijd. Ook is ze op zoek naar een tehuis voor een 13 jaar oude kater. Zijn baasje gaat naar de hospice. Gelukkig heeft Heleen even later een nieuw huisje gevonden.

Donald heeft een muis te pakken en uiteraard moet net Liesbeth dat zien. Ze gruwelt er van maar volgens haar doet de muis het niet meer. Donald is bezig om zijn jasje uit te trekken. Inge en Liesbeth hebben alle kartonnen dozen stukgemaakt en met de fiets van Inge weggebracht naar de papierbak. Leny is terug van vakantie en heeft er duidelijk zin in. Ze heeft alle bakken met dettol schoongemaakt want er zat veel diaree in. Zelfs tegen de zijwanden. De katten zijn dus duidelijk behoorlijk aan het spetteren. Inge is besmet met het Liesbeth virus. Ze begint ook al te zeuren dat het koud is en dat in JUNI!! Dan is het echt niet koud....hooguit een beetje frisjes. Het baasje van Tobias is langsgeweest met een zak stroopwafels. Tobias is overleden en zo wil hij danken voor alle hondenkoekjes die Tobias elke ochtend mocht ontvangen. Ineke is voorlopig uitgeschakeld. Ze heeft haar pols gebroken.

Er wordt een schoen gevonden dus dat betekend dat iemand op 1 schoen verder is gegaan. Het blijft voorlopig een mistery van wie de schoen is. Ook een energiezuinige lamp wordt gevonden en die heeft Roeland in de buitenlamp gezet. Leny vindt de schoen leuk maar helaas is het niet haar maat. Manuel heeft alle oude stoelen naar het grof vuil gebracht. Dat ruimt lekker op. Liesbeth heeft van buurman Peter twee houten tuinstoelen gekregen dus kan er nu ook weer buiten een bakkie gedronken worden.

Joke heeft de boodschappen weer aangevuld maar heeft daar ook weer koek en snoep (drop) aangevuld. Dit is echt een ramp voor Liesbeth want die kan er niet vanaf blijven. Ze is zelfs bang dat ze dicht gaat groeien. Er hangt een enorme pieslucht inde lucht en niemand weet waar het vandaan komt. Inge is al met haar neus in alle mandjes gedoken en Hetty heeft de hele stelling met speciaal spul schoongemaakt maar de lucht blijft aanwezig.  Ook Jeanette heeft alles nog eens extra gesopt maar de geur blijft. Volgens Roeland moeten we ons geen zorgen maken. De geur verdwijnt vanzelf na een paar weken zegt hij.

Buurman John heeft alle bramenstruiken weggehaald. Liesbeth is daar niet blij mee want nu is alles open waardoor de jeugd ook zicht heeft op de boet. John zegt dat hij zijn buurvrouw niet meer kon zien en hij is stilletjes een beetje verliefd op haar. Maar achteraf blijkt het niet buurman John maar Jorgen te zijn geweest. Hij kijkt vreemd op als hij ziet dat Liesbeth boos op hem is. Als troost zegt hij nog dat het snel weer aangroeid. Helaas is ook het merelnest weg.

Lenie Bleeker is langsgeweest met veel lekkers (ook voor de mens) en een plantenbakje. Uiteraard zijn we daar weer erg blij mee.Donald springt op een krabpaal maar is daarna weer snel beneden. Het goede leven in de boet heeft er voor gezorgd dat zijn gewicht wat is toegenomen en dat houdt zo'n paal natuurlijk niet. Het wordt warm (zeg maar heet) en uiteraard is Liesbeth daar heel blij mee. Ze denkt zelfs dat de poezen het ook lekker vinden maar wees gerust.......er is er maar een op de hele wereld die deze temperaturen lekker vindt. Op het gras zit een kraai met een manke vleugel. Liesbeth en Inge geven hem eendenvoer en water. Hij eet en drinkt er goed van. Ook hebben zwaluwen een nest gemaakt in de stal. Lekker veilig en de kraai kruipt daar overdag ook in om wat verkoeling te vinden.

 

Mei

 

Liesbeth is winderig. Niet omdat ze een pot bruine bonen gegeten maar het waait hard en dat voor de eerste dag van de maand waar geen R in zit. Zelfs Joke vindt het koud. Roeland en meneer Bremer van de tuintjes hebben geholpen de doos blikvoer, eendenvoer en een baal hooi naar binnen te brengen dus Liesbeth had geluk. Ze hoefde zelf alleen maar aanwijzingen te geven.

's Middags was het geluk op want er werden 10 balen zaagsel gebracht en nu was alleen Inge aanwezig om te helpen. Ze waren helemaal af toen de balen eindelijk binnen stonden. Heleen gaat weer een paar daagjes weg dus dat betekend code rood voor de katten.......Sonny komt logeren!! Sonny is ook een meester in het ontsnappen dus ook de verzorgsters zijn gewaarschuwd dat alle deuren en ramen gesloten moeten blijven. Omdat de katten niet naar bevrijdingspop kunnen verwent Liesbeth ze maar met een overheerlijke Felix tractatie.

Liesbeth is altijd voor dagen dauw op. Ze vind het heerlijk die serene stilte om haar heen en alleen maar gekwetter van de vogels en gekwaak van de kikkers te horen. Je zou zeggen dat is echt een natuurmens. Alleen klopt er een ding niet. Het eeuwige gezeur over het weer. Een echt natuurmens weet zich aan te passen aan het weer en heeft het nooit te koud of te warm. Liesbeth heeft het een wel.....het kan haar niet warm genoeg zijn maar het andere klopt echt niet. Zelfs als de mussen dood van het dak vallen van de hitte heeft zij klachten dat het te koud is. Je kunt het logboek niet openslaan of er staan wel mopperserenades in van Liesbeth over het weer.

Roeland en Jeannette gaan op vakantie naar Turkije. Roeland is bang dat hij de katjes gaat missen en komt nog even afscheid nemen. Hetty heeft Ilse, Ruth en Helma op visite gehad. Helma wordt de nieuwe vrijwilligster voor de vrijdag en wil ook af en toe wel eens ruilen met een zaterdagdienst. Ze komt vrijdag de 25e om ingewerkt te worden door Liesbeth. We hopen dat het werk in de boet Helma zal bevallen.

Sonny is weer herenigd met Heleen. Ze miste hem zo erg dat ze al om 8 uur bij de boet was om hem op te halen. Dus code rood kan weer ingetrokken worden. Sonny was wel moe geworden van alle bedrijvigheid want hij heeft als eerste zijn tekort aan slaap ingehaald bij Heleen.

Liesbeth wordt 's morgensvroeg opgewacht door een kudde schapen. Ze heeft ze weer het land op kunnen jagen maar alles ligt onder de stront. De luilaknacht is gelukkig rustig verlopen maar de kermis heeft wel zijn sporen achter gelaten. Een aantal dronken kermisgangers hebben de brievenbus van het hek gerukt. Gelukkig konden ze niet bij de dieren komen met hun dronken kop. Wie weet wat er dan gebeurd was. Helma heeft haar eerste schoonmaakbeurt er op zitten. Samen met Liesbeth en Inge heeft ze alles gedaan en ze is verheugd dat alles zo goed georganiseerd is. Volgende week gaat ze alleen aan de gang. Ze vindt het wel spannend maar het komt wel goed. Inge heeft tot 'savonds laat doorgewerkt om de zijren zomerklaar te maken. Nu moeten alleen nog de hokken van hun plaats om daaronder ook nog te reinigen. Ze is ook begonnen om het hele terrein onkruidvrij te maken. Ze heeft er duidelijk zin in.

Liesbeth is eindelijk in haar nopjes. Het is bloedje heet en dat vind zij fijn. Ze heeft toch ook nog wel medelijden met Martin want die heeft gezegd dat hij met deze temperaturen het liefst in de vriezer zit. Manuel heeft problemen met de grasmaaier. Hij doet het niet meer. Nu is hij bezig om de brandnetels met de hand te verwijderen. De maaier moet naar Breezand om nagekeken te worden.

 

April

 

Het is Pasen en de bewoners genieten van een lekker paasdiner. Liesbeth heeft uren in de keuken gestaan om het klaar te maken en nu bij het opdienen krijgt ze hulp van Amaro haar kleinzoon. Hoewel klein......hij is drie koppen groter!!

Joke bedankt een ieder voor de kaarten die zij mocht ontvangen na het overlijden vsn haar moeder. Roeland had een krantenknipsel in het logboek geplakt speciaal voor Liesbeth. Dan weet je al waar het over gaat natuurlijk.......de zomer. In het knipsel werden de negatieve punten belicht zoals trainen om in je bikini te passen, ploeteren in de tuin en muggen die ontwaken. Liesbeth vindt het natuurlijk onzin en vind dat de zomer wel tot eind oktober mag duren.

Hetty heeft, na het overlijden van Chris, de draad weer opgepakt en bedankt iedereen voor het mooie bloemstuk, de vele kaarten en het bijwonen van de uitvaart. Dit medeleven heeft haar een warm gevoel gegeven. Iedereen is ook weer blij dat Hetty er weer is.

Freddy de zwerfkat, die hokte met Harry is aangereden op de Huisduinerweg. Dit ongeluk heeft hij helaas niet overleefd. Harry mist hem erg en staat steeds voor de boet te mauwen. Een onbekende gever heeft 2 zakken met handdoeken en wat blikjes over het hek gegooid. We kunnen deze gulle gever niet persoonlijk bedanken maar zijn er niet minder blij mee.

Whoopy wordt wat magertjes en ze kauwt raar. Liesbeth denkt dat er misschien wat tandjes los zitten. Ze besluit haar maar extra te verwennen met een luxe Sheba. Heleen schrijft een beetje moeilijk maar dat komt omdat ze haar leesbril kwijt is. Gelukkig vind ze hem later weer maar toen was het logboek al ingevuld. Joke heeft een aantal transportmandjes naar het vogelasiel gebracht. Er waren er zoveel dat er best wat weg konden en het asiel is er blij mee. De koelkast heeft waarschijnlijk een tijdje uitgestaan. De inhoud van het vriesvak was ontdooit en later weer ingevroren. Hij is nu vies en stinkt verschrikkelijk. Joke zal hem eerst schoonmaken voordat hij weer gebruikt kan worden. Donald, Lizzy en Muffie zijn echt dikke maatjes van elkaar. Het liefst liggen ze met z'n drieen in een mand en als Lizzy en Muffie een keer in een klein mandje liggen weet Donald niet wat te doen om er ook bij te kunnen. Buurman Peter, de buurman van Liesbeth, had weer wat boomstammetjes gezaagd. Ze waren niet te tillen. Inge en Mex (haar dochter) hebben ze uit de auto gesleept en met de steekwagen naar de ren gebracht. Daar moesten ze echter sjouwen met de stammetjes. Dat viel niet mee maar uiteindelijk stonden ze op de goede plaats en het staat weer heel erg leuk.

Alyssa en haar vriend hebben allemaal leuke kattenspulletjes gebracht zoals transportmandjes, hangmandjes, kattenbakken, speeltjes en voerbakken, Allemaal spiksplinternieuw. Ze vonden de boet schitterend en als ze weer wat hebben zullen ze aan ons denken. Ook Nel Tol is weer langsgeweest met een voorraad kuipjes en brokken. Wat worden we weer verwend!

Joke is de koffiemelk vergeten mee te nemen maar heeft gelukkig wel aan de rosbief gedacht want als ze dat niet mee neemt komen de katten in opstand. Liesbeth vind het niet erg van de koffiemelk. Als het er niet is kun je net zo goed kattenmelk nemen zegt ze. Heleen is blij dat zij haar koffie zwart drinkt.

Liesbeth blijft het maar koud vinden. Het is bijna zomer en nog loopt ze met een dikke winterjas aan en oorwarmers op. Ze snapt niet dat de weermannen er telkens zo naast zitten. Francis heefteen zak met handdoeken gebracht en die kunnen wij goed gebruiken. Sinds de dochter van Liesbeth in Alkmaar woont heeft ze vaker de kleinkinderen te logeren. Nu is de jongste er voor een paar dagen en Liesbeth maakt daar handig gebruik van. Hij mag de paardendrollen van het land scheppen. Dat vind hij leuk werk. Leny is behoorlijk aan het poetsen geweest op een kleedje. Dat zat vol met haren en die wilden er maar niet af. Tot overmaat van ramp had ze de deur slechts op een kiertje en ging de verwarming aan met als gevolg dat ze het zweet op haar voorhoofd had staan.

Liesbeth ziet dat Whoopy een muis heeft gevangen en kan slechts een kort berichtje in het logboek voor Joke schrijven alvorens ze naar buiten vlucht. Joke heeft geen restanten van de muis gevonden dus die is letterlijk met huid en haar opgepeuzeld.

Het is Koningsnacht en Liesbeth is weer op rommeljacht in Alkmaar. Ze heeft de bovenverdieping thuis wat opgeruimd en nu kan er nog meer bij. Inge moet de boet dus alleen doen.

 

Maart

 

Het is nog steeds koud. Nog even en we kunnen schaatsen!! Het eten bij Harrie was stijf bevroren maar helaas kan daar de kachel niet aan want die hangt half van de muur af. Liesbeth en Inge voeren de eendjes weer bij. Het zijn er ondertussen ruim veertig geworden. Ook de nijlganzen komen langs voor hun dagelijks hapje. Er lag een zak met handdoeken over het hek. Helaas geen naam erbij maar Liesbeth herkende de zak. Die was van Francis. Dus Francis.... bij deze hartelijk dank.

De verwarming is naar 0 gezakt en Roeland denkt dat het drukvat lek is. Hij kan zelfs niets doen en adviseert een monteur te laten kijken. Gelukkig waren Manuel en zijn broer bereid om eerst nog even goed te kijken. Het bleek de verwarming in het Harriehok te zijn. Daar strromde het vocht uit. Snel een einddop gehaald en het probleem was opgelost. De katjes zitten er weer warmpjes bij.

Lenie was zo druk bezig geweest in de koude boet dat ze niet door had dat haar hak afgebroken was. Liesbeth vond hem voor het hek en had hem maar binnen gelegd. Joke wist nog niet dat de kachel gemaakt was en had zich gekleed voor een koude boet. Nu is ze als een volleerd stripteasedanseres het een en ander uit aan het trekken en de katjes zitten eersterangs toe te kijken. Helaas voor de katers werd het geen 18+ voorstelling want Joke hield toch het een en ander aan.

Hetty had gehoord dat de geur van uien muizen verjaagd dus Liesbeth had meteen de hele supermarkt leeggekocht en doormidden gesneden.Het ruikt niet echt lekker 'smorgens vroeg maar ze doet werkelijk alles om maar geen muizen te hoeven zien. Roeland had een goed plan om alle overbodige vervoersmanden en kattenbakken via marktplaats te verkopen. Nadat hij het in het logboek voorgesteld had dacht hij waarschijnlijk aan de hoeveelheid werk dat dit met zich meebrengt en de geringe opbrengst. Om maar niet te spreken van het commentaar dat hij zou krijgen over dit voorstel. Daarom had hij de bladzijde maar weer dichtgeplakt. Niet zo handig want dat roept ook weer de vraag op waarom de bladzijde dichtgeplakt zit en er is dan altijd wel iemand die toch gaat kijken wat er gestaan heeft. Het gaf in ieder geval een wat rommelige indruk maar na enig puzzelwerk kon er toch een verhaaltje van gemaakt  worden. Heleen reageerde ook op het afplakverhaal door met onzichtbare inkt het logboek in te vullen. Nu zijn wij natuurlijk wel allemaal erg nieuwsgierig wat ze daar geschreven heeft. Liesbeth weet het wel want die heeft zich rot gelachen om het geschrevene. Ze wil alleen ook niet vertellen wat er staat.

Lisa moet noodgedwongen stoppen met het werk voor de kattenboet. Haar werk en de zorg voor haar ouders en gezin eisen teveel tijd. Ze blijft wel ondersteunen totdat er een andere vrijwilligster gevonden is. Leny stelt voor om dan voorlopig om beurten de zondag te doen. Dan is de extra werklast niet zo groot en valt het te doen. Evelien, een vriendin van Liesbeths dochter Saskia heeft een grote zak met mooie handdoeken gebracht.

Liesbeth is campagne aan het voeren voor Marinus Vermooten. Hij staat op plaats vijf van lijst veertien en heeft veel stemmen nodig om gekozen te worden. Marinus zet zich altijd in voor het dierenwelzijn en doneert elk jaar ook de helft van zijn raadsbijdrage aan, onder andere, de kattenboet. Helaas heeft de lobby van Liesbeth niet geholpen en is Marinus geen gemeenteraadslid meer. Wel zit hij, namens zijn partij, in de commissie die belast is met het dierenwelzijn en gaan wij zeker nog van hem horen. Heleen heeft tijdens het stofzuigen een blauw (speel)balletje opgezogen. Hij zit nu vast in de slang en er is geen beweging meer in te krijgen. Gelukkig was handige Herndrik snel ter plaatse en heeft de slang weer ontbald.

De kattenbakken worden nog steeds te vol gedaan met zaagsel zodat de helft over de grond gaat als de katten hun behoefte doen. Waarschijnlijk wordt het zaagsel niet goed losgemaakt en zitten er hele brokken in tijdens het vullen. De katten vinden het reuze interessant om daar mee te spelen. Liesbeth vraagt dus nogmaals aandacht om de bakken niet te vol te doen. Margret geeft aan dat het een steeds terugkomend probleem is en dat we er met z'n allen aan mee moeten werken want dat maakt het werk ook veel lichter.

Chris, de man van Hetty, heeft onverwachts een hartinfarct gehad en is met spoed overgebracht naar Alkmaar.Helaas heeft de medische hulp niet mogen baten en is Chris enkele dagen later overleden. Hij is 69 jaar geworden. Wij wensen Hetty en haar naasten erg veel sterkte toe in deze zware tijd.

Ook Joke had droevig nieuws. Haar moeder is overleden. Gelukkig is het allemaal snel gegaan en heeft ze nu geen pijn meer want het was vreselijk volgens Joke. Uiteraard wensen wij ook Joke en haar naasten veel sterkte toe.

Liesbeth is door het ingaan van de zomertijd erg vroeg bij de boet. Eigenlijk zou het pas 7 uur zijn maar gelukkig wijst de klok 8 uur aan (als hij tenminste verzet is). Ze vindt het heerlijk zo vroeg. Er is geen kip op straat (troost je Liesbeth die zie je later op de dag ook niet los op straat lopen) en de merels zingen er lustig op los. De spechten zijn ook alweer lekker aan het timmeren.

 

Februari

 

Roeland en Jeannette hebben een medicijn gevonden tegen slapeloosheid. Als ze weer eens de slaap niet kunnen vatten pakken ze een boomstam en slepen die naar de boet. Als ze daarmee klaar zijn dan is de vermoeidheid zo groot dat ze slapen als roosjes. Nu maar hopen dat ze niet te vaak wakker blijven liggen want dan staat er binnenkort een heel bos met boomstammen bij de boet. Met deze ene zijn de katten wel erg blij want de andere was nog door Willem en Wilma geplant in het begin van de boet. Liesbeth was helemaal bezorgd om Roeland en Jeannette en vroeg of ze wel een appelkoek genomen hadden na al dat sjouwwerk en Heleen vraagt of ze bij de volgende nachtelijke wandeling een boomstam bij haar af kunnen leveren want Sonny wil er ook wel eentje.

Liesbeth vraagt of de verzorgsters ook het hok van Harrie en Freddy in de gaten willen houden. Nu het zo koud is eten ook zij meer en de bakjes zijn steeds leeg. Inge heeft Liesbeth vrijaf gegeven (ze schijnt het in iets andere bewoordingen gezegd te hebben maar dat mag hier niet vermeld worden) want ze is er elke dag en anders heeft ze nooit vrij. Liesbeth heeft trouwens ook weer iets nieuws om over te zeuren.....Hallo allemaal wat fijn dat je er bent..... het liedje van de luizenmoeder. Het  blijft maar in haar hoofd zitten. Ach ja het is weer eens wat anders dan telkens dat rotweer.

Leny was voor het eerst alleen in de boet en trof het meteen. Ondanks dat Liesbeth al veel kots had opgeruimd vond ze bij aankomst toch weer nieuwe kots. Ze vind het niet erg en is zo enthousiast dat ze zelfs de keukenkastjes van binnen heeft schoongemaakt.

Inge heeft Liesbeth weer naar huis gestuurd maar nu met een andere bijdoeling dan de vorige keer. Inge wil namelijk te carnavallen en dan is Liesbeth alleen dus om een zuiver geweten te houden doet Inge nu de boet alleen. Dat is niet zo erg want dan kan ze de carnavalshit "hallo allemaal" lekker oefenen. Als Liesbeth er bij was geweest dan had die gezegd dat ze haar kop moet houden en nu kan ze voluit galmen. De katten zeggen niets.......die vinden het wel best.

Er gebeuren rare dingen bij de boet. De kruiwagen met mest was vol toen Liesbeth wegging en toen ze  terug kwam was hij leeg. Ze denkt nu dat het kabouters geweest zijn of dat Nannes zelf de kruiwagen geleegd heeft. Het kan ook zijn dat het de leeftijd is en je alles niet zo goed meer herinnerd maar dat zal Liesbeth natuurlijk nooit toegeven. Laten we het dus voorlopig maar op kabouters houden. Hoewel......de boet is natuurlijk ook nog dichtbij het kerkhof!! Joke kwam uiteindelijk met de ware toedracht. Toen ze weg wilde gaan kwam er net een man langs fietsen en die vroeg of hij de kruiwagen mocht legen. Joke had het alleen niet opgeschreven. Dus geen kabouters en geen bewoners van het kerkhof zelfs geen ouderdomskwaaltjes maar gewoon mest voor de tuin van mijnheer Bremer.

Harry ligt heerlijk in het Jansenhok. Het is er niet warm maar de ijzige wind komt daar in ieder geval niet. Met Freddy is het wat anders. Eerst is hij gevangen en kwam een meisje hem halen maar nu wordt hij weer overal gesignaleerd. Zelfs bij Liesbeth in de straat. Zij  heeft hem nog geprobeerd te lokken maar hij kwam niet. Het arme beest loopt nu maar in die kou. Later was hij weer bij de boet dus kan hij Harry gezelschap houden en krijgt hij tenminste lekker te eten.

An en Herman hebben weer voor de paashaas gespeeld en heerlijke whiskas voor de katten en koek en  paaseitjes voor de verzorgsters gebracht. Ze blijven maar aan ons denken. Ook Lenie heeft paaseitjes gebracht dus we kunnen tot diep in de zomer eitjes pellen.

 

 

Januari

 

Gelukkig de knallen van dat rot vuurwerk zijn weer voor een jaartje voorbij. Liesbeth was er helemaal klaar mee en kijkt nu al uit naar de zomer. Helaas gaan we nog een koude en natte periode tegemoet voordat de tuinstoelen weer uit de opslag kunnen. Nu stormt het en de bomen staan op knappen. Roeland heeft gehoord dat er bomen gekapt gaan worden in de omgeving van de boet. Liesbeth en Heleen willen graag meer informatie want ze willen bezwaar aantekenen.

Heleen heeft een kussen meegenomen waar je snoepjes in kunt verstoppen. Ze had hem voor Sonny gekocht maar die denkt  'zoek zelf maar lekker.....ik wacht wel tot ik ze zo krijg'. Misschien dat de boetkatten wat meer zin hebben in verstoppertje spelen. Liesbeth geloofd daar niets van. Die volgevreten poezen krijgen de snoepjes ook twee keer per dag van Inge. Die brengt ze zelfs op zolder dus waarom zouden ze moeite doen?

Van de donatie van An heeft Liesbeth heerlijke gourmetblikjes gekocht. De katten genieten er echt van. Muffy en Whoopy zitten heerlijk boven op de planken te smakken en ook Harrie krijgt een gourmetje in zijn huis. Die arme drommel verdiend ook wel een extra tractatie. Nel Tol is ook weer langs geweest. Achter het hek stonden zakken met brokken en een tas met heel veel kuipjes.

Heleen is weer bij haar dochter in Amerika. Het is daar min twaalf dus mogen we hier helemaal niet klagen. Uiteraard is daar een uitzondering op........Liesbeth. Die houdt pas op met klagen als de mussen een reisje naar de Noordpool boeken omdat het hier te warm is. Bij een klein beetje kou denkt ze al dat haar oren er af vriezen en een regenbui is ook niet goed want dan is ze weer zeiknat.

Inge wil naar het carnaval maar haar echtgenoot kan niet. Ze heeft een oproep gedaan en uiteindelijk  gaat ze nu met het waterpoloteam mee. Iedereen in badpak met een badmuts op en na afloop een frisse duik in de vijver van Quelderduyn.

Er heeft zich een nieuwe vrijwilligster aangemeld. Ze stelt zichzelf even voor via het logboek want de meeste vrijwilligers zien elkaar bijna nooit en het logboek leest iedereen. Het is Leny Beerling. Ze heeft zelf altijd poezen gehad en heeft familie met een dierenpension waar ze, in het verleden, veel heeft meegeholpen.  Ze zal eerst een paar keer met Joke en Hetty meelopen en dan de maandagochtenden voor haar rekening nemen. In het verleden was ze ook aktief voor de dierenbescherming en toen daar, tijdens een ledenvergadering, gesproken werd over de kattenboet heeft ze Hetty aangespoord om zich aan te melden. Zelf kon ze toen nog niet in verband met haar werk maar nu dat afgelopen is kwam de gedachten aan de boet weer boven drijven.

Roeland meldt dat Donald niet meer eet. Liesbeth zegt dat hij wel de snoepjes van Inge eet maar later ziet ze dat het inderdaad minder wordt. Gelukkig ging Donald na een paar dagen weer eten maar we zullen het in de gaten houden. Hij niest wel dus misschien was hij wat verkouden en dan heb je ook niet zo'n erge eetlust. Het kan zijn dat Inge hem aangestoken heeft want die loopt al weken met een druipneus (een puntmuts op, een zwarte cape om en een bezemsteel in haar hand en ze is klaarvoor het carnaval). Voorlopig zit Donald even in de bench en krijgt hij een kuurtje antibiotica.

Roeland zegt dat hij heeft gehoord dat Marion Berts is overleden. Marion heeft Wilma en Liesbeth erg geholpen bij de oprichting van de boet. Ze had ook vanaf het begin Vlammetje geadopteerd. Liesbeth zal navraag doen bij haar zoon. Ineke is aan haar hand geopereerd. Gelukkig is alles goed gegaan maar ze kan even niet werken in de boet. Margret heeft haar vriendin Liesbeth meegenomen als vervangster. Heleen is steeds te laat om Liesbeth en Inge te treffen in de boet maar nu heeft ze speciaal daarvoor de wekker gezet. Even lekker bijkletsen in de boet met een bakkie koffie.

Donald is ontsnapt uit de bench. Inge wilde de bak verschonen en Donald zag zijn kans schoon om over haar arm heen te springen. Hij vloog meteen naar buiten en is niet meer te pakken. Daardoor mist hij zijn laatste pil van het kuurtje maar hij lijkt weer helemaal de oude te zijn dus dat is geen probleem. Liesbeth zegt dat de ontsnapping komt omdat Inge blond is en dus niet goed nadenkt bij wat ze doet. Nou ja, Donald is in ieder geval heel erg blij met haar nu hij niet meer opgesloten zit.

Liesbeth heeft van haar buurman 5 boomstammetjes gekregen. De oude waren al zeker 12 jaar oud en de katten krabben er graag aan. Het was een hele klus om ze naar binnen te krijgen maar uiteindelijk staan ze in de buitenren en het staat weer leuk ook.

Lenie kwam heel veel lekkers brengen voor de poezen en ook voor de verzorgsters heerlijke appelkruimel- en roze koeken.Liesbeth kan er maar geen genoeg van krijgen en zit heerlijk een roze koek op te peuzelen. Nu is ook duidelijk waarom ze zo graag naar de boet gaat. Thuis mag ze natuurlijk niet zoveel snoepen van Manuel! Leny heeft haar eerste solo werkochtend er op zitten en ze is zelf tevreden zoals het ging.

Sem, de dochter van Inge, heeft thuis haar bad vervangen en de oude aan de boet geschonken voor bij de paardjes.

 


Met zoveel vrijwilligers is het heel belangrijk dat er goed wordt bijgehouden wat er in de kattenboet gebeurt.

Hiervoor is het logboek ontstaan. Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke keer een stukje over de bijzonderheden.

Hieronder kunt u een bloemlezing zien van wat de vrijwillers dagelijks meemaken.

kattenboet.com © 2009