Met zoveel vrijwilligers is het heel belangrijk dat er goed wordt bijgehouden wat er in de kattenboet gebeurt.

Hiervoor is het logboek ontstaan. Hierin schrijft iedere vrijwilliger elke keer een stukje over de bijzonderheden.

Hieronder kunt u een bloemlezing zien van wat de vrijwillers dagelijks meemaken.


Logboek

2019

Juni


Leny heeft de ramen gelapt. Het wordt zomer en dan is een frisse blik naar buiten natuurlijk wel fijn. Inge is bezig met onkruid wieden tussen de tegels. Dat is een megaklus want het zit muurvast. Ze heeft er echter zin in en gaat pas laat naar huis. Joke dacht een boffertje te hebben want ze vond in haar kopje een vloeistof dat verdacht veel op cognac leek. Bij nader inzien bleek het echter kattenpies te zijn en dat smaakt helaas toch echt anders. Truffel, de hond van Liesbeth, heeft voor een schapensoap gezorgd. Ze stonden allemaal, inclusief de lammetjes, bij de boet dusTruffel wou ze naar hun boer jagen. Er zijn echter twee schapeboeren Jan en John. Nu staan er schapen van Jan bij John en omgekeerd en enkele lammetjes staan nog bij de boet te blerren om hun moeder. Het oogvan Lizzy is ontstoken en de dierenarts denkt aan het syndroom van Horner, een soort spierverlamming. Liesbeth wordt met de dag gekker. Nu vond ze een opgedroogde kikker. Hij was nog helemaal compleet. Ze zei tegen Inge dat ze hem mee naar huis wou nemen om onder een glazen stolp te leggen. Inge gruwelde er van.

Heleen is druk bezig met het het bouwen van een fort voor Sonny. Hij wil zo graag naar buiten maar Heleen is bang dat hij dan wegloopt. Nu maakt ze niet alleen een schutting maar doet aan de bovenkant ook nog gaas zodat Sonny er niet uit kan. Als Sonny maar nietde film escape from Alcatrazgezien heeft want dan graaft hij een tunnel.

Liesbeth haar dag kan niet meer stuk.Het is heerlijk warm en ook de poezen hebben er zin in.Ze zijn allemaal buiten. Donald ligt languit op zijn rug te rollen en Sjenetje kijkt er naar en vraagt zich af hoe hij dat doet. Zelf is ze, door al dat spek op haar lijf, niet zo lenig. Boer John heeft nylon draad gespannen maar daar zitten de schapen steeds in vast. Nu was het weer een lammetje. Liesbeth heeft het stuk geknipt om het beestje te bevrijden. Die was heel blij en vloog meteen naar haar moeder toe. Hetty heeft een album neergelegd met foto's van de geplaatste katten. Leuk om in te kijken. Voor Liesbeth was het een trip to memory lane. Ze denkt terug aandetijd met Wilma. Hoe zij samen Zwabber hadden opgehaald uit de visbuurt en dat ze geschoren moest worden. Het was echter te koud in de boet zonder vacht en daardoor mocht ze bij Hetty blijven. Ze is daar niet meer weg gegaan. Ook Boelie vond al snel een goed tehuis bij Dieuwertje. Het lijkt wel of het 100 jaar geleden is. Later ziet ze ook nog foto's van Saskia,Sjaan, Taco (van Texel) en Beer. Dat was een van de katten toen de boet nog in de Donkere Duinen was.

Liesbeth zit opgesloten in de woonkamer van de boet. In de keuken waggelt een muis en ze durft er niet langs. Ze wacht op hulp van Inge maar die is, uitgerekend nu, laat. Gelukkig komt Heleen en die heeft de muis zijn vrijheid teruggegeven.

Inge moet met een van haar katten naar de dierenarts en heeft slecht nieuws. De kat is ingeslapen. Had allemaal gezwellen en was te oud (20 jaar) om te opereren. Roeland heeft twee dode muisjes uit de buitenren gehaald. Liesbeth vind dat net goed. Hadden ze maar niet ongevraagd binnen moeten komen zegt ze. Echte dierenvriend hoor!!! Sterre, het paardje van Inge is 5 jaar geworden en dat wordt gevierd met een overheerlijke worteltaart. Ook Wilma zou jarig zijn geweest. Ze zou 62 jaar geworden zijn. An vertelde aan Liesbeth dat ze nog altijd een borrel op haar verjaardag neemt. Leny trof een en al bedrijvigheid aan bij de boet. Inge was het laatste onkruid aan het wieden. Manuel was met zijn broer met de grasmaaier bezig en Marinus Vermooten kwam ook nog even buurten. Hij is bezig met een boek over de jaren 90. Manuel heeft met hem gesproken over die tijd en zijn restaurant. Dat komt ook in het boek te staan. Manuel is bezig met het hek om de wei. Het is een helse klus en hij is dan ook wat blij dat Gerrit (de man van Helma) hem komt helpen. Liesbeth is weer gestopt met de Nederlandse taal lessen. Het ging net zo goed maar nu kent ze het verschil niet meer tussen kennen en kunnen,leggen en liggen en ook het verschil tussen me en mijn is haar niet duidelijk. Jammer hoor maar zo slaag je nooit voor je inburgeringscursus!!

.


Mei


Joke meldt dat ene C de Vries, plaatsnaam onbekend, 50 euro gedoneerd heeft. Hij of zij is bij niemand bekend maar we zijn er niet minder blij om. Helma zit even in de lappenmand. Ze wordt behandeld met radioactief jodium voor haar schildklier. Ze heeft nog lichtgevende ogen en het schijnt besmettelijk te zijn dus vallen Inge en Heleen voor haar in. Liesbeth had nog voorgesteld om haar in de quarantaine van de boet te laten bijkomenmaar dat vonddearts geen goed idee. Muffy heeft een dikke wang maar hij schijnt er geen last van te hebben. Hij heeft al twee bakjes eten op en is nu heerlijk Babetje aan het wassen.

Inge heeft de droppot gevuld en dat is voor sommige dames, waaronder Liesbeth en Inge zelf, erg gevaarlijk. Ze komen op een leeftijd dat de pondjes er niet af maar aan vliegen en dan is zo'n droppot binnen handbereik vaak te verleidelijk.

De"R" is uit de maand en dat betekend doorgaans beter weer maar dit jaar niet. Het lijkt wel steeds kouder te worden. Alle katten zitten dan ook lekker binnen behalve Sjenetje die zit in de buitenren te genieten. Zij heeft ook een enorme speklaag dus zal ze de kou wel niet voelen. Ze ging net door het kattenluik heen en bleef bijna steken. Liesbeth zocht zich een bult naar Muffy om zijn wang in de gaten te houden maar kon hem nergens vinden. Waar ze ook keek......geen Muffy!!!! Totdat ze, na gedane arbeid, even aan een bakje koffie zat en plotseling een grijze staart uit een mandje zag bungelen. Aan die staart leek Donald vast te zitten maar dat kon niet want die heeft een rode staart. Wat bleek......Donald lag lekker bovenop Muffy en die was op zijn beurt Donald heerlijk aan het wassen. 

Joke kwam bij de boet en zag een paard van de buren doodstil opde grond liggen. Ze wilde al beginnen met reanimeren maar dat paard dacht.......dat gaat mooi niet gebeuren en stond snel weer op zijn benen. De overbuurvrouw van An en Herman heeft een stapel kussens gegeven voor de boet. Die kunnen,in de zomer, mooi buiten in de ren liggen. Dat fleurt weer wat op.

Bij boer John zat een schaap vast in een stuk draad en Liesbeth zou Liesbeth niet zijn als ze niet als een soort Superwoman, in de stromende regen, over een heuvel klom, schapenstront en stekels trotserend, om dat schaap te redden. Uiteindelijk is het gelukt en het schaap was weer vrij. Liesbeth had het draad stukgeknipt maar John heeft het later weer vastgeknoopt. Het gevolg was dat de volgende dag twee lammetjes vast zaten.  Superwoman Liesbeth heeft hetzelfde avontuur nogmaals ondernomen maar nu heeft ze het draad zo stukgeknipt dat John het onmogelijk nog kon vastbinden.Leny heeft alle mandjes van schone kleedjes voorzien. De vuile neemt ze mee om te wassen. De poezen vinden het fantastisch en zijn niet uit de mandjes weg te slaan maar ja....wie vindt een schoon bed nou niet lekker? Inge heeft Whiskasticks meegenomen. De katten zijn er dol op en lopen in ganzenpas achter Inge aan. Ook heeft Inge het onkruid op het pad weggehaald. Een hele klus want het zit muurvast. Het is zo goed gedaan dat zelfs Manuel het opvalt. Hij geeft Inge dan ook een complimentje. De lichtjes inde ogen van Helma zijn weer uitgegaan dus de radioactiviteit is weg. Ze is er blij mee want nu kan ze eindelijk weer aan de slag. Een voorbijkomende man vraagt  aan Liesbeth of ze in de boet woont want hij kan niet langskomen of ze is er. Ze antwoordt dat dit haar luxe buitenverblijf is. Ook in de boet heeft het internettijdperk toegeslagen. Er wordt niet meer gebeld maar gemaild of ge-appt. Toch kan het soms beter werken als we het ouderwetse bellen niet uit het oog verliezen. Het kan soms zelfs nog sneller werken dan internet. Manuel voelt dat de zomer in aantocht is en gaat aan het hekwerk beginnen. Er moeten nieuwe palen de grond in want de oude zijn allemaal verrot. Ook wil hij het gras maaien maar de maaier heeft er geen zin in. Liesbeth heeft ondertussen het puntdak van de buitenren geschilderd. Er is ondertussen een  stofzuigerprobleem ontstaan. De vaste  stofzuiger heeft de geest gegeven en om toch te kunnen zuigen komen er nu overal (overbodige) stofzuigers vandaan. Heleen stelt al voor om een testcentrum te beginnen.

Een van de eerste verschijnselen van ouderdomskwaaltjes is niet meer precies weten welke dag en datum het is en laat Liesbeth daar nu net al last van krijgen. Ze denkt dat het 1 juni is maar Helma helpt haar uit de droom. Ze chekt haar mobiel en daar staat toch echt dat het 31 mei is.


April


Naast de buitenren ligt een molshoopje. Liesbeth vindt het te leuk. Van haar mag Monfert naar hartelust graven zonder dat hij in een klem verstrikt raakt. De koffie is op maar Liesbeth en Inge zijn zo verslaafd datze net zolang zoeken totdat ze nog een oud zakje vinden met hele oude en vieze koffie. Maar goed.......het is koffie dus tegen heug en meug drinken ze het op. Inge zou devolgende dag wat pads meenemen maar is het vergeten. Dus weer aan die vieze drab. Volgens Inge valt het wel mee als je het tenminste meteen doorslikt. Liesbeth krijgt les in de nederlandse taal. Ze boekt vooruitgang en weet het verschil tussen leggen en liggen al (en dat na amper 60 jaar!!!)

Henk Visser kwaml angs en had weer van alles mee om de poezen te verwennen. Hij schrijft dat hij de poezenmoeders een stuk leuker dan de luizenmoeders vind. Dat is toch een leuk compliment.

Het weer zit ook nog steeds niet mee. Het blijft nat, koud en winderig. Het logboek stroomt dus weer over van de klaagzang van Liesbeth. Hetty meldt dat Janna Kok is overleden. Janna was de vriendin van Dieuwertje. Vanaf het begin in de Donkere Duinen hebben ze geholpen en als Liesbeth met Dieuwertje schoonmaakte kwam Janna altijd een warm patatje brengen. Daar was geen verwarming dus was het in de winter echt koud. Ze is ook nog een tijdje secretaris geweest.

Jeanette, een kennis van Inge, heeft zich aangemeld als invalkracht. Inge zal haar inwerken.

Helma vraagt zich af welke poes het water naast de waterbak hengelt. Ze vindt het een knap stukje werk. Ze beaamt dat het fris is.Zelfs zij heeft er last van en ze klaagt anders nooit. Ik denkt dat het komt omdat ze dregelmatig koffie drinkt  met Liesbeth. Inge had er ook nooit last van en klaagt nu ook steen en been.

Liesbeth is een goede leerling. Ze heeft nu ook door dat wiebelt niet meteen d maar met een t is. Ga zo door Liebeth!!!! Het is nog steeds fris en Muffi en Donald nemen het er lekker van. Zij slapen heerlijk met z'n tweetjes in een mandje boven de meterkast. Ook de andere katjes slapen heelijk. Inge heeft voor haar verjaardag een brommertje gekregen van haar man en kinderen. Ze vonden het verschrikkelijk om haar altijd te zien ploeteren op de fiets. Nu alleen uitkijken met de koekjes bij de koffie Inge!

De schapen van boer John zijn weer langs geweest en hebben alles onder gepoept. Liesbeth was, zoals gebruikelijk, als eerste aanwezig dus aan haar de eer om het op te ruimen. Ze hadden ook met hun dikke konten de kruiwagens vol mest omver geduwd dus Liesbeth kon haar lol op. Leny was de volgende gelukkige. De schapen liepen er nog en ze heeft ze terug gestuurd maar een paar minuten later waren ze er weer. Het gras van de boet schijnt dus echt lekkerder te wezen.

Als Liesbeth boos is,zoals nu door de schapenpoep maakt ze nog foutjes. Nu had ze het toch weer over dat er veel poep op het pad legt. Bij de les blijven Liesbeth.......het ging zo goed!!!

Herman komt langs meteen verrassing voor Pasen. Hij heeft allerlei lekker voor de poezen mee en voor de vrijwilligsters lekkere paaseitjes en dat nu net nu Inge een brommertje heeft. Dat wordt weer fietsen Inge!

Jeanette heeft kennis gemaakt met het bestuur en heeft er zin in om af en toe in te vallen. Ze blijkt Liesbeth al te kennen van vroeger toen Liesbeth nog een meisje was en af en toe uitging. Ook blijkt haar zoon getrouwd te zijn meteen achternicht van Liesbeth.

   .

Maart


Helma is jarig en wordt door Joke gefeliciteerd. Ondertussen is er een begrafenis van een politieagent. Een hele drukte op het kerkpad. Roeland heeft zijn oude beroep weer opgepakt en heeft de zijren gekuist. Hij heeft wel 3kg st....nt geschept.Inge is tijdelijk buiten beeld. Het is carnaval en dat is een kolfje naar haar hand. De drank zal wel rijkelijk vloeien dus heeft ze uit voorzorg maar een paar dagen vrij genomen. Liesbeth is weer helemaal de oude. Op elke pagina van het logboek schrijft ze wel een keer dat het vies weer is en dat ze zo verlangt naar dewarme zomer maar lieve Liesbeth dan leefj e toch echt  in een verkeerd land dusj e zult het er mee moeten doen. Accepteer het en jel even zal er een stuk leuker uitzien. Veronica is bij Joke op visite geweest in de boet.Ze hebben even lekker bijgepraat.Ze heeft ook nog een donatie gedaan als  bijdrage aan de dierenartskosten. Liesbeth is voetbalplaatjes aan het sparen voor haar kleinkinderen. Er ontbreekt er nog eentje.....nr 234. Heleen heeft deze maar wil hem alleen maar verkopen voor 100 euro. Uiteraard heeft Liesbeth zo lang gezeurd dat Heleen hem maar gewoon gaf omvan dat gezeur af tewezen. Zij vindt dat zeuren over het weer al erg genoeg! Jammer is wel dat "stoere" Liesbeth haar kleinzoon wijs gemaakt heeft dat ze wel 100 euro betaald heeft. Wat je al niet moet doen om niet uit de gratie te raken van je kleinkinderen!!

Helma heeft een stofzuiger meegenomen. Het is nog een goede maar voor haar thuis had ze een mooie blauwe gekocht. Ze heeft gezellig met Inge de boet schoongemaakt. Ineke had Evi weer meegebracht dus Nannes had een fijne dag. Evi vindt het leuk om Nannes te borstelen en Nannes vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Ook Sterre liet het eventjes toe. Joke heeft van Judith heerlijke ontbijtjes gekregen voor de poezen. Het gaat er in als koek.

De zijdeur waait steeds open door de harde wind. Roeland maakt er een schuif op en het probleem is ipgelost. Iemand had de loslopende schapen van boer Jan bij boer John achter het hek gezet dus toen Liesbeth 's morgens kwam was het een herrie van jewelste maar als een volleerd schapenhoedster heeft ze de schapen naar hun eigen land gedreven. De rust was meteen weer wedergekeerd. Henk Visser komt langs en is verrukt dat er nog 10 vrijwillgers werkzaam zijn in en om de boet. Ook het financieel verslag doet hem deugd (kijk hiervoor op de pagina "vers van de pers")

Je kunt echt merken dat Inge veel met Liesbeth omgaat. Ook zij begint al aardig door te zeuren over het weer.Het is voorjaar en ze heeft de kachel op 23 graden staan! Echt niet normaal!! Helma had Jeroen meegenomen. Hij heeft goed meegeholpen en heeft het erg naar zijn zin bij de boet.Februari


Helma voelt zich niet lekker. Inge heeft geholpen. Dat vindt Helma erg lief maar Inge zegt dat het normaal is. Ze kan het niet over haar hart verkrijgen om haar aan haar lot over te laten. Sonny wordt goed verwend in de boet. Hij is er als de kippen bij als de bakjes gevuld worden en pikt uit elk bakje een hapje. Morgen komt Heleen weer terug dus hij denkt laat ik er de laatste avond nog maar even van profiteren. Heleen is weer erg blij om Sonny te zien en bedankt iedereen voor de goede zorgen.

De poezen beginnen Liesbeth te missen. Geen wonder natuurlijk. Zij is er altijd. Ook Inge mist haar. Nu kunnen ze niet samen even lekker kletsen en over het weer mopperen. Om het logboek te vullen begint Inge nu zelf maar over het weer. Harde wind, troosteloos, zeiknat, gadverdamme,takkeweer.....zomaar wat termen die nu weer te lezen zijn. Het is net of Liesbeth nog dagelijks aanwezig is.

Gelukkig....na 3 weken ziekte is Liesbeth weer terug. 10 jaar ouder en 10 kilo lichter zegt ze. Nou die 10 kilo zitten er zo weer aan hoor met die snoepjes en koeken in de boet. Ze zegt ook dat ze advies van Martin gekregen had om kruidenbitter te drinken maar eigenwijs als ze is moest ze daar niet aan denken terwijl het echt helpt. Ze vindt het in ieder geval erg fijn om Nannes en de poezen weer te zien. Na al die jaren heeft ze er toch een band mee gekregen. Ook bedankt ze Inge want die heeft tenslotte al die weken twee maal daags de rit naar de boet gemaakt om de paardjes en poezen te verzorgen. Uiteraard worden al de steunbetuigers ook bedankt. Helemaal in orde is ze echter nog niet want er staat geen woord over het weer in het logboek en dat is toch het stokpaardje dat altijd aan de orde komt bij Liesbeth. Roeland adviseert haar een droppie te nemen in plaats van kruidenbitter maar hij moet beter weten.......Liesbeth eet het hele jaar al drop dan zou ze imuum moeten zijn voor de griep dus helpen die droppies niet.

Met Babetje gaat het wat minder. Haar tongetje hangt uit haar bekje. Ze eet wel maar het moet wel in de gaten gehouden worden. Voor de zekerheid wordt ze in de bench gezet. Hetty en Joke besluiten om met haar naar de dierenarts te gaan. Deze constateerde dat ze veel ontstoken kiesjes had en haar grote voortand hing los. Daardoor ging het bekje niet dicht en hing de tong eruit. Ze krijgt medicijnen en die moeten met de pillenschieter want ze smaken verschrikkelijk. De volgende dag gaat het al beter. Haar bakje was leeg en Liesbeth geeft haar nog een bakje wat ze met grote happen naar binnen werkt. De pillen smaken echt vies. Liesbeth heeft er eentje naar binnen geschoten en nu is Babet heeeel erg boos. Joke komt later en treft een blazende Babet aan. Ze zal wel gedacht hebben Lazer op mens......bij mij komt er geen pil meer naar binnen.

In de krant stond een stukje over Leen Starrenburg. Hij is overleden en dat was eenschok voor enkele medewerkers van het eerste uur. Leen had veel contact met Liesbeth en Wilma en door hem is alles aan het rollen gebracht. Hij heeft er bij de gemeente voor gezorgd dat er een kattenboet kwam. Hij is de grondlegger van de boet en heeft Liesbeth en Wilma ontzettend geholpen. Hij heeft ook altijd  veel belangstelling voor de boet gehad. Helaas kwam dit bericht ons te laat ter oren anders hadden we zeker voor een bloemstuk gezorgd.

Het lijkt wel voorjaar zo warm is het ineens. Uit de wind en in het zonnetje zitten Liesbeth en Inge te genieten. Liesbeth zou zo met blote benen gaan zitten zegt ze. De griep heeft haar toch meer gedaan dan ze denkt want wie gaat er nu in februari met blote benen in de zon zitten?? Gelukkig is het de volgende dag al weer wat minder en begint ze weer voorzichtig aan met klagen. De oude Liesbeth komt langzaam weer terug!! Er ligt dagelijks wat bloed in de boet. Waarschijnlijk heeft een van de katten iets aan een nageltje. Even in de gaten houden. Met Babet gaat het de goede kant op. Ze eet als een boorwerker en ze mag snel de bench weer uit.

De nieuwe overbuurvrouw van Liesbeth heeft allerlei zakjes Whiskas geschonken voor de boet. De katten zijn er dol op en ook Harry deelt uiteraard mee.Inge is echt verslaafd aan het roken. Voor de zekerheid had ze twee reserve aanstekers verstopt in het laatje van de keuken en net nu ze er eentje nodig heeft zijn ze weg. Nu is ze hard heen en weer aan het lopen op het kerkhoflaantje in de hoop dat ze de sigaret aan kan lopen. Truffel, een van de hondjes van Liesbeth, wilde een schaap wegjagen maar hij had ditmaal de verkeerde voor zich. Mevrouw was helemaal niet bang voor dat hondje en begon met een van de voorpoten op de grond te stampen en wilde Truffel een kopstoot geven. Die koos eieren voor zijn geld en droop maar af. Jan en Yvonne Lont hebben een zak vol voer gebracht.  Inge heeft de droppot gevuld en dat is natuurlijk weer helemaal niet goed voor Liesbeth. Ze probeert er vanaf te blijven maar dat gaat haar nooit lukken. De stofzuiger heeft kuren. Volgens Liesbeth maakt hij lawaai en ook Inge en Heleen merken dat. Hij pruttelt ook wat na. Joke heeft er ook mee gezogen en merkt niets van de mindere zuigkracht. Het napruttelen is alleen maar goed. Dat doen alle oude vrouwtjes en een stofzuiger is natuurlijk ook vrouwelijk. Ook Roeland kan niets abnormaals vinden aan de stofzuiger. Inge heeft erge kiespijn en belt uiteindelijk de tandarts. Ze moet namelijk te carnavallen en heeft geen boerenkiel (anders had ze als die beroemde boer met ......... kunnen gaan). Ze kon gelukkig nog terecht bij de tandarts en 's avonds heeft ze het flink verdoofd met alcohol. De volgende dag was Helma jarig. Ze had gebakjes mee en de verdoving werkte nog bij Inge dus kon ze lekker mee peuzelen.


Januari


Gelukkig......het vuurwerk is weer de lucht ingegaan en de boet is er zonder schade vanaf gekomen. Joke komt de katten een nieuwjaarswens brengen. Het ontbijt stond er al maar omdat het nieuwjaar is doet ze er toch nog maar een extra bakje mouse bij. Inge had het goede voornemen om niet meer te roken maar dat heeft ze precies een dag volgehouden. Het is ook best moeilijk om te stoppen en zeker op nieuwjaardag als de oliebollen en de champagne nog in het lijf zitten. Dan smacht je naar een sigaretje. Van dat dagje niet roken heeft ze ook nog eens spontaan buikgriep gekregen.

Guus begint Liesbeth aardig te vinden. Als ze even aan de koffie zit komt hij gezellig bij haar op de tafel zitten. Babet is  Muffy aan het wassen. Ze zal het wel een vies oud mannetje vinden en denken van ik zal dat varkentje eens grondig wassen. Mevrouw Gerritsen heeft een leuke kleine kattentunnel en twee schattige muisjes gegeven. De katten spelen er erg leuk mee. Zelfs liesbeth vindt deze muisjes alleraardigst. Liesbeth begint wel raar te doen. Vond ze eind vorig jaar Belgische mannen wel erg lekker....nu is ze overgestapt op zeehonden, eenden en vissen terwijl ze een bezworen vegetarier is.

Nu Inge ziek is duwt Liesbeth alleen volle etensbakken bij Harry naar binnen maar durft ze de deur niet open te doen om de lege bakken weer uit het hok te halen. Gelukkig treft ze Helma die niet zo bang is aangelegd en Helma heeft een hele stapel bakjes uit het hok gehaald. Er stond een schaap in de bramenstruiken. Ze bleef daar maar staan zelfs toen Liesbeth op hem af kwam. Ze  bleek met haar wollige vacht vast te zitten. Liesbeth heeft haar er uit getrokken en ze rende meteen weer naar haar familie toe.

Het stormt en is koud. Harry komt zijn hok niet uit en ligt heerlijk warm in een dekentje.Liesbeth vraagt zich af of er geen schapenluiers in de handel zijn. De schapen komen elke dag even langs en poepen alles onder. Het opruimen is veel werk maar doe je het niet dan blijft alles onder je schoenen plakken. Helma heeft het restant van de gebreide (kerst)poezen boven de tafel gehangen. Het staat heel leuk en de katten zijn erg benieuwd wie die rare beestjes nu weer zijn?

Liesbeth heeft wat tegen de schaap bezoekjes gevonden. Ze laat Truffel los en die drijft ze zo naar hun eigen land terug. Basjo doet dat niet. Die schijt in zijn broek van die schapen en dat geeft ook weer extra viezigheid natuurlijk. Liesbeth is naar het nieuwjaarsfeest van Flamboyant, de zanggroep van Manuel en Martin,geweest. Ze heeft weer super genoten van het heerlijke eten en de muziek.Ook de wijntjes smaakten heerlijk.

Ineke heeft Evi weer meegenomen die de paardjes aan het borstelen gaat. Zelfs Sterre laat het beetje bij beetje toe. De schaapjes gaan steeds verder op verkenning. Nu liep er zelfs eentje op de huisduinerweg. Liesbeth heeft haar met een bakje biks weer naar haar familie gelokt. Lenie heeft dikke pret met een van de katten. Ze zet water neer en eentje gaat er met zijn voorpootjes in zitten.......al het water op de grond. Zet ze een vers bakje neer doet de kat weer hetzelfde met als gevolg dat het een waar waterballet wordt.

Liesbeth ziet een schaap bij het kerkhof lopen dus maar weer met een bakje biks meelokken. Bij boer John stond het hek open dus het schaap ging daar naar binnen en Liesbeth dacht dat de klus geklaard was. Bleek het schaap niet van John maar van Jan te zijn. Ja zegt Liesbeth ......ze lijken allemaal op elkaar. Het wordt een dagelijks ritueel voor Liesbeth want de volgende dag loopt erweer een schaap op het kerkhoflaantje. Maar weer geen bordje om met John of Jan. Op goed geluk maar bij Jan gebracht.

Liesbeth is geveld door de griep dus nu staat Inge er alleen voor. Liesbeth krijgt veel steunbetuigingen want een dag boet zonder Liesbeth is net zo zeldzaam als het geluksdubbeltje van Dagobert Duck. Heleen komt Sonny brengen want ze gaat op vakantie. Ze waarschuwt de nieuwere vrijwilligers voor Sonny. Ze zegt hij heeft vluchtgedrag en bijt soms maar het is wel de allerliefste kat van de wereld. Mevrouw Ellie Barends van eerste hulp onderwijs heeft een EHBO koffertje gedoneerd. Altijd handig want een ongelukje zit tenslottein een klein hoekje en die zijn er genoeg in de boet. Inge krijgt gelukkig hulp van de overige medewerkers want Liesbeth is nog steeds ziek. Nu besef je pas wat zij normaal allemaal doet voor de boet. Het enige voordeel is dat het gezeur over het weer een stuk minder is hoewel Inge dat ook al aardig overgenomen heeft.

Helma heeft haar zoon Jeroen meegenomen. Hij heeft de tijd van zijn leven in de boet. Hij schrijft in het logboek: Goedemorgen, vandaag heb ik het heel leuk groetjes Jeroen.

kattenboet.com © 2009