Logboek 2015


                                             Met zoveel vrijwilligers is het heel

                                             belangrijk dat er goed wordt

                                             bijgehouden wat er in de

                                             kattenboet gebeurt. Hiervoor is

                                             het logboek ontstaan. Hierin

                                             schrijft iedere vrijwilliger elke keer

                                             een stukje over de bijzonder-

                                             heden.


Uiteraard kunnen we niet het hele logboek op de site zetten maar we zullen af en toe wat informatie uit het logboek opnemen om u een goed idee te geven van het werk in de kattenboet.LOGBOEK 2015

Week 53

Edith was waarschijnlijk vergeten dat het haar beurt was dus toen Liesbeth kwam werd ze niet echt vrolijk. Spike komt binnen gelopen gevolgd door zijn harem. Die ouwe snoeperd krijgt het nog steeds voor elkaar. Roeland mist de katten zo erg dat hij wel twee keer per dag langs komt en zelfs eerder uit zijn bedje komt om de kattenbakken schoon te maken. Er is iets met de stofzuiger aan de hand. Ondanks dat de zak al meerdere keren verwisseld is blijft hij stinken.

Liesbeth telt nu al 33 eenden + mevr Kwak de loopeend.

Jessica vind het heerlijk binnen in de boet en heeft geen zin om weer naar buiten te gaan. Ze denkt er aan om een flesje kruidenbitter neer te zetten maar ja ..........dan komt ze helemaal niet meer naar buiten. Hetty heeft weer vis mee en iedereen smult er van. Muffie wil ook maar durft niet goed. Als iedereen weg is eet hij snel alle restjes uit de bakjes.

Alle vrijwilligers zijun blij met het leuke kerstpakket. Heel erg leuk!! Ineke heeft haar kleindochter meegenomen en die is helemaal gek van Nannes.

Herman heeft ook nog lekkers voor de kerst gebracht dus ......smullen maar. Het tuincentrum heeft ook weer een kerstdonatie gedaan. Kathleen had een zak vol lekkers mee gekregen. Ze hebben toegezegd dit vaker te zullen doen en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee.

Het is oudjaarsavond en zo dadelijk gaat het weer knallen. Toch altijd weer een moeilijke tijd voor de dieren maar gelukkig staat de boet een beetje afgelegen en zal het hier wel meevallen.

In ieder geval wensen de katten u allen een fijn, gezond en vredig 2016 toe.


Week 52

Liesbeth treft enorm veel plas aan dus maakt ze een flinke emmer sop en begint vrolijk te soppen. Net klaar gaat Donald staan piesen tegen de brokkenton en draait Babetje een enorme sigaar..... kon ze weer opnieuw beginnen. Nel Tol was weer stilletjes langs geweest en een voorraad eten over het hek gezet.

Ineke wordt door Nannes verwelkomt met luid gehinnik.Het stormt maar de boet blijft overeind! Jessica is ook blij dat die "ouwe mopperkont" Ada rustig is ingeslapen. Ze was geen 'aai' kat maar ze mist haar wel. Jessica heeft ook wat nieuws gekocht. Een kattenspeeltje. Het is een kleedje en daaronder gaat een muizenstaartje heen en weer. Haar katten zijn er helemaal gek op. Ook Joke vind het een groot succes.

Het weer wordt steeds slechter. Liesbeth moest Nannes zowat uit de modder trekken. Joke mist 'old granny' Ada maar beseft dat dit het beste was. Ze was gewoon op.Heleen mag Sonny geen Terror meer noemen en heeft hem nu maar tot Terry omgedoopt. Ook zij gaat zo'n speeltje kopen.

Het slot van het hek krijgt kuren. Vanmorgen kon Liesbeth het niet meer openen en is ze maar over het hek geklommen. Gelukkig vindt ze het een fluitje van een cent en stelt de anderen voor om het voortaan maar allemaal te doen.


Week 51

Ada gaat de trap af om wat te drinken. Als ze de trap weer op loopt is ze haar balans kwijt en dreigt telkens van de trap te vallen. Roeland denkt dat ze pijn heeft en probeert haar te vangen maar ondangs haar bijna lamme achterpootjes is ze hem toch te vlug af. Later als Liesbeth komt ligt ze heerlijk in haar mandje maar ze ziet er wel vreselijk slecht uit.  Roeland is erg bezorgd om haar en komt dagelijks even kijken. Ze lag op de grond is is broodmager. Liesbeth heeft haar in de bench gedaan en nu ligt ze heerlijk te slapen in een mandje. Heleen vind Ada ook een zielig hoopje ellende worden. Ze heeft ook de boet weer verder aangekleed met wat tochtstrips en wat kussentjes.

Ada gaat steeds verder achteruit. Ze is ook een van de eerste bewoonsters en ooit samen met Bartha uit Amsterdam in de Donkere Duinen aangekomen. Hetty vind Ada in coma. Wat een snelle verandering. Vorige week zat ze nog heerlijk van de verse vis te eten en nu niets meer. Ze hoopt dat Ada snel inslaapt anders moet de dierenarts dit maar doen want dit kan ook niet langer. Spike lijkt gelukkig wel weer wat dikker te worden. Gelukkig is Ada toch nog vredig ingeslapen. Liesbeth vond haar in de slaaphouding onder haar dekentje. Het is weer een gemis maar dit is wel het beste voor Ada. Ze is nu weer bij Vlammetje en Bob en haar andere vriendjes en vriendinnetjes uit haar "boettijd".

Edith is ook blij dat Ada vredig is ingeslapen. Het is verdrietig maar en ze kent het gevoel van verlies.  Zelf heeft ze afgelopen zondag haar hond Laika in moeten laten slapen. Deze heeft een goed leven bij Edith gehad na een slecht begin bij meerdere eigenaren. Ze denkt graag aan haar terug en omschrijft dat gevoel mooi met de woorden 'achter de tranen van verdriet schuilt de glimlach van de herinnering'


Week 50

Sonny heeft het erg naar zijn zin bij Heleen. Hij mag zelfs op bed snurken! Jessica heeft het gevoel dat ze door de wasstraat gereden is. Drijfnat is ze als ze midden op de Huisduinerweg een stortbui treft. Maar niet getreurd......even hard werken en ze is zo weer droog. Ze heeft ondertussen nog een kattenboet selfie gemaakt voor op de site. Mevrouw Verschoor heeft een leuke piramide gebracht voor op een krabpaal. Haar kat boycot dat ding en nu dacht ze dan heeft de kattenboet er vast wel wat aan. Heleen heeft haar rondje "natte plekken"zoeken weer gedaan en vond er toch nog eentje. Ze doet de groeten van Sonny alias Terror. Nannes heeft een beetje last van buikkrampen. Hij staat de hele dag bij de buren en eet aan een stuk door van dat heerlijke gras. Hij moet nu op rantsoen. Alleen water en wat hooi.

Spike knapt weer een beetje op. Hij zat lekker te eten en koppies te geven met Lizzy en Babetje. Hetty stopt ook met het nierdieet voor Spike. Hij eet goed en is zelfs aan zijn tweede bakje verse vis bezig.

Roeland vind het zielig dat Nannes niet veel te eten krijgt en geeft hem een appelklokhuis. Dat is mager en kan geen kwaad volgens Roeland.


Week 49

Het is depri weer volgens Liesbeth maar gelukkig komt daar snel verandering in. Het zonnetje gaat schijnen. Liesbeth wordt een dagje ouder en begint kwaaltjes te vertonen. Ze was gisteren op weg naar huis en wist dat ze iets vergeten was, maar wat.......? Na lang piekeren kwam ze er achter dat het de vuilnisbakken waren. Dus weer dat rotstuk helemaal teruglopen om ze alsnog buiten te zetten.

Er lag ook een overlijdenskaartje van dhr Henk Visser in de bus. Hij was een van de eersten die bij de boet kwam kijken toen die nog in de Donkere Duinen was en adopteerde toen meteen een kat. Joke heeft een condeolancekaart gestuurd naar zijn familie. Roeland kende Henk ook en meent te herinneren dat hij vroeger stukjes in de krant schreef. Sonny geeft neusjes aan Roeland en deze denkt dat Sonny wat goed te maken heeft omdat hij altijd zo vervelend doet tegen de andere katten. Dat laatste was Heleen ook niet ontgaan en zij heeft besloten om Sonny mee naar huis te nemen. Zelf heeft ze geen kat meer maar dat is wel wat eenzaam en in de boet komt dan ook weer alles tot rust.

De kattenbak van zolder is naar beneden gevallen. Waarschijnlijk iemand met veel te dikke billen op gezeten of een hele zware drol in gelegd.

Liesbeth vraagt aan de vrijwilligsters of ze, indien ze een keer niet kunnen, dit tijdig willen doorgeven of in ieder geval even willen bellen. Het wordt altijd geregeld maar het wordt wel moeilijk als ze midden in de nacht een mailtje ontvangt en er dus pas 's morgens achter komt dat iemand niet kan.


Week 48

Het is mistig en Liesbeth hoopt dat Jessica de boet zal kunnen vinden. Ondertussen voert ze de eenden en ziet er een vreemde eend bij lopen. Het is niet de mandarijn eend van vorig jaar en ook geen sinaasappel eend maar wat dan wel.............? Ze besluit het aan Joost te vragen maar die weet het ook niet.

Jufvrouw Kwak, de loopeend, denkt dat Liesbeth oma Duck is en loopt constant achter haar aan. Ondertussen heeft Jessica gelukkig de boet kunnen vinden. De mist was nog niet eens zo erg want er reden zelfs auto's zonder verlichting (sukkels volgens Jessica) maar de mistdruppeltjes op haar bril zorgden er voor dat ze echt op de tast naar de boet is gereden.

Heleen is weer terug van haar bezoek aan haar dochter in Amerika.  Ze heeft het erg naar haar zin gehad en vond het heerlijk om haar dochter weer eens te zien. Ze zijn naar New Orleans geweest en een roadtrip gedaan naar Lake Superior.

In de boet is het een invasie van vliegen. Iedereen heeft het er over. Volgens Roeland zijn het herfstvliegen en Liesbeth ziet ze vliegen. Ze heeft er heel veel de nek omgedraaid. Alleen liet ze de lijkjes liggen maar gelukkig heeft Hetty die later allemaal opgezogen. Ze heeft daarna meteen de zak verschoond want ze is bang dat ze weer uit de dood op zullen staan.

Sonny is een echte dictator aan het worden. De andere katten zitten bijna allemaal op zolder en durven er niet meer van af te komen.

Edith kwam er achter dat een van de katers over de radio gepiest heeft, dus die kan ook naar het grof vuil. Kathleen heeft wishkasbrokken en kattenspeeltjes meegekregen van het tuincentrum waar ze werkt. De schoonvader van Edith heeft, helaas, zijn kat in moeten laten slapen en wilde meteen van zijn kattenspullen af maar dat moest wel een goede bestemming krijgen dus.......de kattenboet.

Liesbeth is eindelijk eens een dagje vrij. Heleen neemt het van haar over dus alleen Nannes en dan weernaar huis. Ze heeft nog wel eerst de radio gerepareerd. Die was alleen maar warm gelopen van de pies maar na wat geborrel kwam er weer geluid uit.


Week 47

Nu de katten, door de kou, meer binnen zijn doet Liesbeth een oproep om vooral de manden goed schoon te houden. Regelmatig treft ze dekens van kattenharen aan. De klok gaat een uur terug dus is het vroeger licht maar ook eerder donker. Margret en Ineke moeten daar ook nog even aan wennen want ze waren super vroeg.

Ook Nannes heeft pech want hij moet eerder bij zijn vriendjes weg en op stal maar ach daar wacht weer lekker eten dus een echte straf vindt hij het niet. Ada  zit Jessica weg te kijken....dan kan ze eindelijk naar beneden nu alle katten verder buiten zijn.

Liesbeth heeft een nieuwe aanbidster.....juffrouw Kwak de waggelende eend. Die blijft maar achter haar aan waggelen. Joke vindt Spike toch nog wat "raar" doen dus maar even in de gaten houden! Hetty zal hem in ieder geval geen mirtazapine meer geven.

Er stond een verschrikkelijk stuk in de krant over het afschieten van verwilderde katten omdat ze overlast bezorgen. Het wordt tijd dat er eens echte rechten voor het dier komen!

Liesbeth heeft de zijren opgeruimd. Alle kapotte stoelen bij het vuil gezet en ook de oude krabpaal. Hetty heeft de poesjes weer verwend met verse vis. Donald is verliefd op Juultje. Hij zit heel teder haar hoofd te wassen.


Week 46

Edith heeft haar taak er weer op zitten en gaat heerlijk van haar vrije weekend genieten. Liesbeth heeft Pilar meegenomen want ze wil graag een keer op Nannes rijden. Dat wordt een rondje Huisduinen voor Liesbeth. Het was vast een vermoeiend rondje want de volgende ochtend is Liesbeth later dan normaal en moet ze ook nog snel weg. Het blijft regenen en Joke heeft Hetty thuis opgehaald anders moest ze in de stromende regen op de fiets. Joke waarschuwd ook om de pluche kat niet op de vensterbank te zetten. De katten denken dat het een indringer is en piesen hem onder. Spike heeft genoeg van zijn pillen en verzet zich hevig als Hetty ze geeft. Ze heeft beide handen al in de pleisters zitten. Gelukkig komt het einde in zicht. De verse vis van Hetty en de rosbief van Joke vindt hij wel weer heel lekker!

Heleen is op bezoek bij haar dochter in Minnesota en kan dus niet in het boetje werken maar het is haar gegund hoor. De anderen doen gewoon even harder hun best. Roeland heeft de cv bijgevuld want die is de komende maanden wel weer nodig.


Week 45

Spike wordt weer langzaam de oude. Hij staat weer lekker te bedelen om eten. Liesbeth heeft een nieuwe hobby gevonden......eenden tellen. Nu ze steeds gevoerd worden is dat zo langzaam aan bekend geworden in heel Huisduinen dus de eenden nemen nu hun hele familie mee. Liesbeth telt er nu regelmatig 30 en zelfs een keer 36!! Ondertussn heeft ze ook weer een enorme stinkende drol op moeten ruimen. Waar halen die katten het toch vandaan?

Liesbeth is ook gek op de krakelingen maar kan zich bedwingen en laat er een paar over voor Jessica. Die moet ook wennen aan de temperatuur maar binnen in het boetje is het heerlijk en......de krakelingen ook. Ze vindt ook dat Spike weer vooruit gaat en ziet hem nog net even een verse drol draaien. Ze had beide handen nodig om hem uit de bak te scheppen. Hetty weet hoe het komt dat Spike zo goed poept. Ze heeft hem AB en lekker eten.

Nannes heeft het steeds meer naar zijn zin bij de buren. Hij staat al te trappelen van ongeduld als Liesbeth hem 's morgens komt halen. Heleen vond acht druppels bloed op de deur. Hetty wil een vijver op het land maken nu Nannes steeds bij de buren is. Dan hebben de eenden ook een mooi badje. Maar ja ......... wie gaat dat enorme gat graven??


Week 44

Liesbeth heeft een krantenknipsel meegenomen van haar neef uit Breezand. Het is een overlijdensadvertentie van 


mevr Anthonia Maria Groen-Koster.


Zij is 100 jaar geworden en haar hele leven was zij begaan met katten. Ze zou het dan ook erg op prijs stellen dat de mensen, in plaats van bloemen, een donatie ten aanzien van de boet doen. Een erg aardige en liefdevolle gedachte van deze dierenliefhebster.

Ook heeft Liesbeth een artikel over de registratiechip meegenomen. Zij vind het idee om snel een eigenaar te kunnen vinden goed maar er kleven ook risico's aan.

Het wordt steeds vroeger donker en Liesbeth krijgt steeds meer haast. Maar ook dat is niet goed hoor Liesbeth want wat gebeurde er...........hangslot kwijt.  Roeland is nog wezen zoeken met een zaklantaarn maar helaas. De volgende ochtend is Liesbeth weer aan het zoeken gegaan maar nog steeds geen hangslot.

Edith heeft ook nog mee gezocht en toen ook dat niet hielp werd Manuel er bij geroepen. Even later vroeg Manuel aan Edith om haar ogen te sluiten en toverde hij het slot weer tevoorschijn. Wat bleek..........het slot was achter de verwarming gevallen! 

Edith wilde de katten in de buitenren ook wat lekkers geven en zakte pardoes door een traptrede en dat terwijl ze toch echt niet zo zwaar is. Hetty was bang dat Edith zich bezeerd had en waarschuwd nogmaals dat het trapje alleen voor de katten bestemd is.

Liesbeth heeft een mooie foto van Fleur opgehangen. Ze hoorde tenslotte toch ook bij het boetje en zo kunnen de poezen ook af en toe nog eens naar haar kijken want het weitje is wel erg leeg natuurlijk nu Nannes zijn geluk bij de buren zoekt.


Week 43

De poezen hebben ook een sjoelcompetie gestart want overal vond je de bakjes en het voer lag over de grond. Ook Liesbeth vind dat Sonny best wel vervelend is. Edith begint al aardig ingewerkt te raken in Den Koogh maar blijft toch ook trouw haar werk voor de boet doen.

Liesbeth moet nog een beetje wennen aan de wintertijd want elke avond moet ze zich haasten om op tijd weg te zijn. Ze vindt het doodeng om in het donker over het tuinderspad te moeten.

Het is dierendag en de poezen worden extra verwend. ook Nannes krijgt door zijn muesli een banaan voordat hij weer naar zijn vrienden en vriendinnen mag.

's Middags moeten Joke, Hetty en Liesbeth naar de Helderse vallei om een cheque te ontvangen van Marinus Vermooten. Hij heeft ook dit jaar weer aan de boet gedacht en schenkt ons 1000 euro!! Henk Visser komt ook even langs om een rondje Gourmet uit te delen. Hij vind de geste van Marinus Vermooten ook geweldig en zegt dat het goed van pas komt met die hoge dierenartsrekeningen.

Jessica kon niet van de krakelingen op tafel afblijven en is nu hyper van de suiker. Liesbeth bekend dat zij ook niet van de krakelingen af kan blijven maar ja die heeft geen last van de suiker.


Week 42

Hetty is met Spike toch nog en keer bij de dierenarts geweest en het blijkt nu nierfalen te zijn. Hij krijgt nu pillen tegen het braken. Jeannette en Roeland hebben problemen met het hangslot en Roeland moet bij Liesbeth de reservesleutel halen. Gelukkig doet even later het slot het weer en Liesbeth spuit de volgende dag het slot nog even goed in.

Liesbeth is een echte snoepsster en kon dit keer niet van de Haribo vrolijke dropjes afblijven. Ze is nu kotsmisselijk en niet echt vrolijk. Heleen heeft geruild omdat ze op haar vaste dag een uitje met de clienten van haar werk heeft. De twee nijlgansen met kroost komen even langs om wat te eten te vragen. Verder is het elke avond een gekwaak van jewelste. Minstens dertig eenden weten dat ze dan gevoerd gaan worden en staan te trappelen van ongeduld.

Henk en Jolanda hebben voor dierendag 3 dozen felix en 2 dozen whiskas gebracht. Toch weer erg lief en de poezen zijn hen ook erg dankbaar. Ook Harrie vind het heerlijk. Sonny heeft judolessen gevolgd en wil gaan oefenen met Donald. Hij neemt hem meteen in de houtgreep en die arme Donald kan niets meer doen. Ondertussen komt een aardige mevrouw brokjes voor de boet brengen. Sonny wordt een echt ëttertje". Hij oefent nu niet meer alleen met Donald maar ook met Spike en die is al zo verzwakt. Jeannette zou hem met liefde in zijn nekvel pakken maar dat laat Sonny natuurlijk niet gebeuren.


Week 41

Het is nog steeds tobben met Spike. Hij blijft zijn eten weigeren. Wel drinkt hij regelmatig. Ook Ada haar pil geven blijft een hele toer. Soms zijn er wel drie pogingen nodig (met drie verschillende soorten eten) voordat het lukt. Spike is weer met Hetty naar de dierenarts geweest en die zei dat het ook nog de nieren kunnen wezen. Afwachten maar weer.

Martin ziet dat Nannes het goed doet bij de buren en dat is een hele geruststelling. Roeland ontpopt zich als kattenfluisteraar. Hij geeft Spike een takje kattenkruid en praat tegen hem. Spike neemt een grote snuif van het kruid, miauwt tegen Roeland en klimt tegen de tralies van de bench omhoog. Hij moet echter nog even geduld hebben voordat hij uit de bench mag. Ook Harrie, de buurkat uit het Jansenhok, wordt door Liesbeth niet vergeten en krijgt een lekker zakje Whiskas.

De volgende morgen heeft Spike twee drollen gebakken. Jessica is ook blij dat Nannes het naar zijn zin heeft bij de buren. Spike mag uit de bench en neemt meteen stelling in een van de mandjes. Liesbeth heeft een nieuwe truc bedacht om Ada haar pil te geven en heeft de koelkast bij haar moeder leeg geroofd. Daar lag nog leverworst in maar ook daar moet Ada niets van hebben. Zou ze weten dat het geroofd is??


Week 40

Hetty maakt een afspraak voor Spike bij de dierenarts. Hij doet nu wel heel vreemd want hij lust zelfs de vis niet meer. Edith kon niet op de gezellige avond komen want ze was naar de lichtjestocht in Alkmaar. Was ook heel gezellig. Ze liet alleen Spike ontsnappen uit de bench. Bij het verschonen van de bench glipte hij naar buiten. Edith wilde hem nog pakken maar hij beet haar flink in de arm. Gelukkig kwam Hetty later en heeft hem weer in de bench kunnen doen. Ook lukte het Hetty om met een spuitje wat eten bij Spike naar binnen te krijgen. Hij had duidelijk honger want hij ging met open bekkie voor de tralies zitten. Ineke was dit keer super vroeg want ze wilde de boet gedaan hebben voordat ze naar Belgie vertrekt.

Fleur, een van de twee paardjes die zo beeldbepalend waren voor het boet terrein heeft een hersenbloeding gehad. Ze liep te tollen op haar benen en is uiteindelijk in de bosjes beland. De dierenarts gewaarschuwd maar die moest uit Warmenhuizen komen.Liesbeth is al die tijd bij Fleur gebleven met een zaklantaarn in de bosjes en in de druipende regen. Toen de dierenarts kwam gaf die aan dat het beter was om Fleur in te laten slapen. Nannes werd er bij gehaald want de dierenarts zei dat dat beter was voor het verwerken van het verdriet van Nannes. Die gaat toch zijn vriendin missen waar hij al zoveel jaren samen mee heeft doorgebracht. Iedereen is er kapot van. Jessica is afscheid wezen nemen en vind het vreemd dat de wei zo leeg is.

Spike bleek inderdaad gebitsproblemen te hebben. Een hoektand was afgebroken en de wortel was aan het ontsteken in de kaak. De wortel is verwijderd en meteen nog maar een paar kiezen getrokken dus na een antibioticakuurtje moet hij er weer bovenop komen.

Fleur is opgehaald. Eerst was Amanda nog geweest om afscheid te nemen. Zij was al als klein meisje bij de paardjes om ze te poetsen. Nannes mag voorlopig bij de buren op visite want hij staat de hele tijd verdrietig te hinneken in de wei. Ook Joke vind het vreemd zo zonder Fleur. Ze waarschuwd dat Spike erg vluchtgevaarlijk is maar dat hij nog niet eet. Roeland komt nog even langs om Nannes een aai over zijn bol te geven.

Heleen ziet dat Spike zit te eten dus dat is wel weer een goed teken. Ze is alleen niet bedacht van de kattenstreken want tijdens haar pauze laat ze letterlijk en figuurlijk de kaas van haar brood eten.


Week 39

Heleen is wat later dan normaal en denkt nu dat de enorme plassen van de poezen daar mee te maken heeft. Ze houdt in ieder geval wel van gezelligheid want ze heeft leuke kussentjes meegebracht voor op de stoelen. Niet alleen Liesbeth weet dat te waarderen maar de poezen zelf ook want die liggen er heerlijk op te snurken. Nog een andere verrassing ook. Heleen heeft ook nog een leuk blik op tafel gezet en als je dat open doet ..... mmmmmmm Liesbeth kan er niet afblijven!

Het wordt weer kouder maar Liesbeth had daar geen erg in. Ze loopt nog op blote voeten en heeft nu twee ijsklompen onder haar benen. Donald heeft een nieuw toilet gevonden. Niet zo fris maar Jeanette heeft het weer schoon gemaakt.

De gezellige avond voor de vrijwilligers was een succes. Helaas waren niet alle vrijwilligers in de gelegenheid om te komen. Misschien dat de volgende keer de avond wat vroeger gepland moet worden. Nu werden de poezen wel een beetje gestoord in hun nachtrust want het werd toch weer later dan verwacht. Jessica vond het jammer dat zij er niet bij was maar ze was pas om 10 uur 's avonds thuis dus dacht ze dat het de moeite niet meer was om te komen. Spike is wat magertjes en moet ter observatie even apart gezet worden. Hij wil ook geen rosbief en anders is hij er altijd als de kippen bij. Liesbeth denkt dat het aan zijn gebit ligt. De pate heel fijn gemaakt eet hij wel op namelijk.


Week 34

Ook Edith is ondersteboven van het overlijden van Vlammetje. Ze schrijft heel mooi "achter de tranen van verdriet schuilt de glimlach van de herinnering". Het is duidelijk beter weer want Liesbeth was helemaal door de duinen naar de boet gelopen. Ook de poezen zijn blij dat het mooi weer is. Sonny loopt achter een balletje aan te rennen en Ada is aan het schatgraven in haar bak. Manuel moest nog laat terug naar de boet want er was vergeten om de vuilnisbakken buiten te zetten maar gelukkig kwam Liesbeth er op tijd achter en kon Manuel het nog redden. 

Liesbeth kreeg de schrik van haar leven. Buiten voor de ren lag een ding met vier pootjes en een staart. Waarschijnlijk was de muis nog erger van Liesbeth geschrokken want bij nader onderzoek bleek dat ding harstikke dood te zijn. Toch was Liesbeth nog bang dat het weer tot leven kwam en heeft er van een afstandje een metalen etensbak overheen gegooid. Ze vraagt aan Jessica of zij straks dat ding aan zijn staart richting Lange Jaap wilt slingeren. Nou dat heeft Jessica gedaan en hoe!!. De vuurtoren heeft een behoorlijke deuk opgelopen en een week lang hebben we last van schepen in nood gehad voordat de vuurtoren het weer deed.

Jessica is dan ook wat flinker dan Liesbeth want zij is goed bezig om van haar spinnenangst af te komen. Thuis heeft zij al een aantal spinnen, eigenhandig, naar de spinnenhemel gezonden. Haar vader was namelijk niet meer bereid om voor elke spin in zijn pyama naar haar toe te komen. Ze mept alleen zo hard tegen de muur dat de buurman al een paar keer een schilderij in zijn nek heeft gehad.

Donald had door de warmte waarschijnlijk teveel gedronken waardoor hij boven op een kussen zijn blaas ging legen. Volgens Liesbeth was het ruim een liter! De muizen blijven Liesbeth teisteren. Nu was er eentje in de keuken over zijn nek gegaan en daardoor zo verzwakt dat hij naast die lading kots het loodje gelegd had. Dit keer is het Heleen die de eer krijgt om het op te ruimen alleen weet Liesbeth niet of Heleen ook niet doodsbang voor muizen is. Daarom krijgt Manuel de eer om het zaakje schoon te maken. 

Toen Heleen kwam was Manuel nog niet geweest maar gelukkig was Heleen niet bang en heeft de muis verwijderd.


Week 35

Maandag kwam Jack Darphorn om symbolisch een cheque te overhandigen. Het is al wel weer ruim een maand geleden maar deze held heeft vier dagen lang zijn benen onder zijn lijf vandaan gelopen in en rond Nijmegen. Natuurlijk doet hij dat voor de sportieve prestatie maar elk jaar verbind hij daar een goed doel aan en dit jaar was de kattenboet aan de beurt. Hij heeft €685,- bij elkaar gelopen. Een hele prestatie en wij van de kattenboet zijn dan ook "katten" trots op hem en danken hem en alle gulle gevers hartelijk voor deze geweldige steun. 

Ook andere gulle gevers waren er deze week weer. Zowas er een zak brokken van C1000 over het hek gegooid, had de cassiere Erna van de Dekamarkt weer een tas met lakens bij de kassa klaar staan en kwam Heleen met een leuke krabpaal en een zak met kussens en dekens aan. 

Margret en Ineke zijn terug van vakantie en schrijven dat ook zij Vlammetje zullen missen. De zonnebloemen op de ramen doen nog steeds hun werk. Geen vlieg is daar tegen bestand. Ze vliegen zich allemaal kapot tegen het glas. Heleen begint het werk helemaal onder de knie te krijgen. Ze heeft dit keer niets laten vallen of omver getrokken.


Week 36

Nannes heeft uitgevonden dat als de greppel droog staat hij zo bij de buren op het terrein kan en daar is het gras natuurlijk veel groener! De oudste kleinzoon van Liesbeth is met haar mee en doet ons allemaal de hartelijke groeten. Roeland en Jeanette hebben een nieuwe hobby......vouwfietsen. Voor een normaal mens is gewoon fieten al een hele kunst maar zij vinden dat niet moeilijk genoeg en gaan vouwfietsen en dan meteen maar naar Egmond en Bergen! Ze vragen zich af of de boet soms een illegale paddo kwekerij aan het worden is. Ze hebben de paddenstoelen in ieder geval uit voorzorg geruimd. 

Edith heeft ook weer iets voor het rariteitenkabinet gevonden. Waren het twee weken geleden nog dingen die op muizen leken, nu was het een dode kikker met een achterpoot. Ada zit op de kattenbak terwijl Liesbeth even uitrust van de gedane arbeid. Dat vind Ada maar niets en laat daarom een paar winden waar een oude bootwerker jaloers op zou worden. Ineke is alleen. Margret is lekker een dagje weg. Ze is daardoor waarschijnlijk een beetje in het warretje want ze vergeet helemaal de kranten neer te leggen en moet daardoor nog een keer terug want de poezen willen natuurlijk ook weten wat er in de wereld gaande is.

Liesbeth loopt mank. Haar voet zit vol met vocht. Ze is bij de dokter geweest en moest foto's laten maken. Ook Ineke zit in de lappenmand. Zij moet naar de kaakchirurg. Joke heeft weer een muis gevonden. In de krant stond een mooi stukje. Het gemeenteraadslid Marinus Vermooten zal, net als vorig jaar, zijn raadstoelage doneren aan een aantal goede doelen en ook nu is hij de kattenboet niet vergeten. Dit jaar schenkt hij €1000,-!! 


Week 37

Edith gaat ook mankementjes vertonen. Ze was bij de reumatoloog geweest en nu blijkt ze fibromyalgie te hebben. Nu moet ze terug komen om een revalidatieprogramma in elkaar te zetten. Ze is daar nog zo van onder de indruk dat ze pardoes vergeet om de boet af te sluiten. Gelukkig kwam Liesbeth nog en heeft zij het hek op slot gedaan. Daarna moet Liesbeth naar de huisartsenpost en werd ze eindelijk geholpen door een goede arts. De gezwollen voet kwam helemaal niet door een breukje of een verstuiking maar ze heeft een flinke ontsteking van de pezen en wondroos. Ze vraagt aan Joost hoe ze daar nu aan komt maar die weet het ook niet. Ze heeft in ieder geval antibiotica gehad en hoopt dat het nu snel beter zal gaan. 

Heleen is weer terug van een weekje vakantie in eigen land. Ze had er voor gekozen een stap terug in de tijd te gaan en was daarom naar Drenthe getogen. Ze heeft erg genoten van dierenpark Emmen, Westenbork, Assen en Veenhuizen. Liesbeth waggelt nog steeds. De "goede" dokter heeft haar antibiotica gegeven waar ze een allergische reactie van kreeg. Ze dacht dat ze stikte. Zo langzamerhand wordt ze er gek van.  Met al die ongemakjes van de verzorgsters wordt het echter wel meer een medisch logboek beseft ze dus ze beloofd om maar weer over het weer te gaan zeuren in plaats van over al die pijntjes.

Joke en Judith zijn aan de beurt om de boet schoon te maken. Het begint al goed........Juul is niet te vinden. De hele boet op z'n kop gezet maar waar ze ook kijken......geen Juul. Van schrik eerst maar aan de koffie. Joke is in paniek en belt met Liesbeth. Dan ziet Joke aan de bovenkant van het gaas een opening. Met kunst en vliegwerk hebben ze het gat weer gedicht en tot haar stomme verbazing ziet Judith plotseling een kat op een plank zitten die wel verdacht veel op Juul lijkt. Joke er bij gehaald en gelukkig kon zij bevestigen dat het inderdaad Juul was.  Of Juul daadwerkelijk een blokje om geweest is of dat beide dames lijden aan verminderd zicht zullen we wel nooit te weten komen.

Heleen bezorgt Liesbeth andere angsten. Ze zegt dat ze op rtv N-H gezien had dat er een orkaan op komst is.  Moet je net tegen ons "weervrouwtje" Liesbeth zeggen. Ze mailt meteen in het wilde weg aan iedereen die het maar weten wil en houdt alle weerberichen scherp in de gaten. Het blijkt echter weer een klein stormpje in een glas water te zijn.


Week 38

Hetty dacht slim te zijn en de pil voor Ada in een staafje te verstoppen en dat boven op de vis te leggen maar Ada was nog slimmer......het staafje was op maar de pil en de vis lagen er nog. Liesbeth vergelijkt de weermannen met huisartsen......ze zitten er altijd naast!!!!

Het onweert en Jessica blijkt, naast spinnen, nog een fobie te hebben. Ze is namelijk ook doodsbang voor onweer. Ze doomt af en toe dat ze in een tuin vol spinnen loopt terwijl het onweer los barst.......nachtmerries krijgt ze er van. Ze is er zo confuus van dat ze dacht dat het gezellige avondje voor de vrijwilligers al geweest was op de dag dat een vriend jarig was. Die vriend bleek ook nog eens van zijn katten af te willen omdat zijn nieuwe vriendin ze niet leuk vind. Ze is er behoorlijk boos over. Tijd voor een grapje heeft ze nog wel want ze biedt Liesbeth een booster aan die bij haar in de berging staat.

Annemarie kwam langs om Vlammetje te bezoeken en hoorde tot haar schrik dat Vlammetje er niet meer is. Ze schrijft een mooi stukje in het logboek: "lieve Vlammetje, vandaag wilde ik bij je op bezoek. Ik was het al eerder van plan maar dat ging steeds niet door. Nu ben je in de kattenhemel. Je bent goed oud geworden. Dag Vlammetje, speel maar lekker door in de kattenhemel met alle anderen samen. Liefs van Annemarie"


Week 28 tm 33

Week 28

Vandaag ging Joke voor het eerst zonder tartaar naar het boetje. Bob de trouwe afnemer was er immers niet meer. Toch vreemd na al die jaren. De dag ervoor had ze nog plantjes buiten gezet om de boel een beetje op te vrolijken maar kon niet meer in het logboek schrijven omdat ze zo nodig naar het toilet moest. Joke........er is daar een heel weiland en de paardjes zullen echt niet vreemd kijken hoor!!!!

De zonnetjes op de ramen werken goed. Het lijkt binnen af en toe wel een vliegenkerkhof. Lekker makkelijk even de stofzuiger erlangs en het is weer vliegenvrij. Het bestuur heeft besloten om geen echte vergadering te houden maar in plaats daarvan een gezellig samenzijn met alle vrijwilligers. Dat verdienen zij ook wel. Het is tenslotte prijzenswaardig dat zij hun tijd en energie opofferen voor de boet.

Liesbeth heeft een meisje met haar begeleidster van de zorgboerderij van Tesselaar rondgeleid. Ze vonden het geweldig en gaven Liesbeth complimenten over de netheid van de boet. Roeland kan thuis geen kat meer aaien dus komt hij af en toe even langs om het in de boet te doen. Ook heeft hij van mevr Petra de Porto wat spulletjes in ontvangst genomen. Haar kat was op 16 jarige leeftijd heengegaan en ze kwam het nu langs brengen in de hoop dat de kattenboet katten er nog wat aan hadden. Roeland heeft ook het kattenluik gerepareerd. Nu kunnen de katten weer naar buiten en........ ook weer naar binnen.

Liesbeth heeft weer problemen met de cv. De display geeft allemaal rare cijfers aan en het wordt tropisch warm in de boet. Ook maakt de kachel allemaal rare geluiden. Roeland heeft de volgende dag gekeken maar kon niets vreemds ontdekken. Liesbeth kon ook de pies niet ontdekken. Toen zij binnenkwam stonk het enorm maar waar ze ook keek nergens te vinden. Uiteindelijk bleek een van de katten het radioprogramma niet leuk te hebben gevonden en de hele radio maar ondergepiest. Roeland draait ondertussen door.....

Hij gaat nu alle katten ook een nachtzoen geven! Joke begint echt een dagje ouder te worden. Kon ze eerst haar plas bijna niet meer ophouden nu kan ze ook al zonder leesbrilletje niet meer lezen wat ze zelf schrijft.

Week 29

Een mevrouw heeft felixbrokjes gebracht van haar overleden kat Markie. Jeanette en Roeland hebben wel 22 vliegenlijkjes geruimd. Roeland heeft ook een barricade gelegd bij het Jansenhok. Toen hij aankwam zag hij een hele dikke mus naar buiten komen (of was het toch een meeuw?) Edith heeft ook brokjes meegenomen. De kat van haar schoonvader is kieskeurig en eet ze niet. Gelukkig zijn de boetkatjes wat minder kieskeurig. Manuel probeert Roeland van zijn depressie af te helpen door samen met hem te gaan zingen. Helaas kent hij maar een liedje zodat Liesbeth en de dieren gek worden van Rocco Granata's Marina.

Vlammetje en Donald liggen languit in de zon te genieten en Juul vermaakt zich opperbest met wat eenden donsjes. Margret en Ineke treffen zondags een serene rust aan. De katjes hebben vandaag lekker uitgeslapen. Jessica is blij met het mooie weer.

Ook Liesbeth vindt het weer heerlijk maar ja........wat is nieuw?? We hebben een nieuwe vrijwilligster Heleen. Liesbeth heeft een leuk gesprek met haar gehad en Joke zal haar inwerken. Heleen zal haar best doen om zo snel mogelijk al het werk onder de knie te krijgen en ook de kattennamen te onthouden. Ze heeft er in ieder geval zin in.

Week 30

Liesbeth was lekker vroeg want vandaag heeft ze groot feest: haar moeder is 94 geworden!!! Buiten zitten Juul, Lizzy, Donald en Babet elk op een stoel en houden Spike in de gaten. Als hij in beweging komt gaan ze met z'n allen achter hem aan. De radio heeft het weer moeten ontgelden. Er is een kat die alleen van klassieke muziek houdt waarschijnlijk. Hopelijk houdt hij wel van Marina anders moet Manuel ook nog op gaan passen.

Roeland vind dat de warmte wel weg mag. Hij vindt het zielig dat de poezen tegen een wit laken aan moeten kijken. Liesbeth is het daar uiteraard niet mee eens. Van haar mag het nog wel warmer worden. Ook Judith heeft het veel te warm in de boet en snakt naar verkoeling. Gelukkig wordt het koeler en gaat het ook regenen. Liesbeth heeft haar winterjas en de oorwarmers weer uit de kast gehaald. Jessica vindt het heerlijk zo'n koel dagje er tussendoor. Ze heeft van twee aardige dames brokjes gehad. Hun kat lust ze niet en dan zijn de boetkatjes daar natuurlijk weer heel blij mee.

Week 31

Heleen is voor het eerst alleen en ze is bang dat de katten vinden dat ze er te lang over doet maar dat geeft niet hoor Heleen. Beter langzaam en goed dan snel en rommelig. Ze heeft ook nog van meneer de Groot twee tassen met eten ontvangen. Liesbeth is blij dat het Heleen bevalt en het zag er allemaal super schoon uit. Zelf maakt ze er een janboel van want in haar drukte was ze vergeten dat er een bak onder de lopende kraan stond. Die was gekanteld met als gevolg dat de keuken blank stond. Manuel is ondertussen weer druk aan het grasmaaien. Daar kan hij geen genoeg van krijgen sinds hij een maaier op benzine heeft.

Nu het weer wat minder is heeft Edith het ook meer naar haar zin. De enige die het hier niet mee eens is, is natuurlijk ......... Liesbeth. Aan haar huidskleur zou je het niet zeggen maar volgens mij komt ze oorspronkelijk uit een warm tropisch land. Muffy en Sjenetje delen samen een mand maar die is eigenlijk te klein voor twee katten. Het gevolg is dat die arme Muffy het spaansbenauwd heeft. Dat is zo'n aandoenlijk gezicht dat Liesbeth pardoes een blikje tonijn in tomatensaus laat vallen op de pas geschrobde vloer. Kan ze weer helemaal opnieuw beginnen. Er komen steeds meer eenden om voedsel bedelen en nu nemen ze ook nog hun kroost mee. Manuel heeft er een taak bijgekregen en is benoemd tot opper eendenvoerder. Hetty heeft de dienst van Jessica overgenomen maar is, door de vreemde dag, de vis vergeten. De poezen zagen haar aankomen en dachten "ha, lekker vis"  maar niet dus. Ze hebben Hetty laten beloven om de volgende keer een dubbele portie mee te nemen.

Ada is kieskeurig geworden en eet haar pil niet op. Normaal gaat dat in de rosbief maar daar haalt ze haar neus voor op. Ook vis eet ze niet meer en ook de gourmetblikjes niet. Uiteindelijk blijkt ze dol te zijn op de kauwstaafjes. Alleen is het een hele kunst om daar die pillen in te prutsen.

Week 32

Heleen heeft geconstateerd dat de katten wat onderlinge conflicten hebben. Het zijn ook net mensen maar gelukkig lossen ze het zelf ook weer op en dat lukt nou net niet altijd bij de mensen. Liesbeth heeft last van het marktvirus en is elke ochtend vroeger in de boet. Ze heeft alleen wel weinig tijd maar ze komt er mee weg door sorry te zeggen en de afwas te laten staan. Ach als straks die markttoestand weer over is zal ze het echt wel weer inhalen. Iemand had per ongeluk de paardenbiks als kattenbakvulling gebruikt dus de poezen hadden een wel erg duur toilet dit keer. Heleen was dit keer wat later waardoor ze geen ontbijtje kon geven. Nu voelt ze zich schuldig want alle katten zitten met grote hongerige ogen naar haar te kijken. Ook heeft ze even met Manuel gesproken en haar Spaans opgehaald. Hetty heeft van een echtpaar een mandje, wat dekens en wat voer gekregen. Hun kat Bontje was op 21- jarige leeftijd overleden. Roeland vond een zak handdoeken en theedoeken en voer gevonden bij het hek. Volgens Liesbeth is dat van Nel Tol.

Week 33

Het wordt code oranje met het weer. Liesbeth zou buiten eten met de (klein)kinderen maar dat zal wel niets worden. Ook doet ze de deuren dicht van de boet want het schijnt echt bar en boos te worden. Gelukkig is de volgende dag de zon er weer en kan alles opdrogen. Helaas is het 's avonds weer raak en komt Liesbeth drijfnat bij de boet aan. Vlammetje oogt niet fit. Hij ademt zwaar en drinkt veel. Vlammetje is toch een bijzondere kat. Hij was 7 maanden toen hij in de Keizerskroon werd gevangen door dhr van Vuuren. Hij was de eerste verwilderde kat die in de boet geplaatst is (nog in de Donkere Duinen).

Jessica is ook weer terug van vakantie en vindt Vlammetje er ook slecht uitzien. Ze heeft een regenpak gekocht maar dat bleek geen goede keuze te zijn want van binnen is het net zo nat als van buiten. Ook Liesbeth is doorweekt en Basjo lijkt meer op een dweil dan op een kroket. Vlammetje zit aldoor in het buitenhokje. Hij krijgt daar eten en het bakje is ook wel leeg maar het is onduidelijk of hij het zelf opgegeten heeft. Joke heeft hem binnen gelegd in een grote mand en voorzichtig om hem heen gezogen. Hetty heeft vis voor hem meegenomen maar ook dat hoeft hij niet meer. Uiteindelijk is Vlammetje ingeslapen. Hij lag verstopt naast de houten bank.

We zullen hem allemaal missen. Ook zijn vriendinnetje Ada. Hij lag altijd samen met haar in de mand. Roeland is speciaal 's avonds laat nog even langs geweest om afscheid te nemen. Hij zat in het donker want alle stroom was uitgevallen. Ook Hetty heeft prettige herinneringen aan Vlammetje als ze vis mee nam. Vlammetje was er altijd als de kippen bij. Jessica vindt het anders zonder Vlam. Liesbeth schrijf dat ze heel wat beleefd heeft met hem en Joke vind hem het boegbeeld van de boet.

RUST ZACHT MANNEKE.


WEEK 18 tm 23


Week 18

Roeland en Jeannette houden het voor gezien en gaan de zon opzoeken. Het wordt hier voorlopig niets met het weer! Ook Liesbeth gaat een dagje weg. Ze gaat proberen om van haar rommel af te komen op de vrijmarkt in Alkmaar. Nou al zou ze daar een jaar staan dan lukt het nog niet zoveel rommel heeft ze. Maar, mede door het onverwachte droge weer is ze toch het een en ander kwijtgeraakt. Heel jammer is het alleen dat ze net zoveel weer terug koopt. Martin verzorgd de beestenboel en zet de paardjes op stal.

Joke heeft de hele boet op zijn kop gezet op zoek naar kattenpies maar kan de juiste plek niet vinden. Het is gewoon vocht Joke dus je moet kijken naar een natte plek!! Maar goed ze heeft nu de hele boet maar gesopt om de geur weg te nemen.

De kleine eendjes hebben het zwaar. Waren het er twee dagen geleden 10 nu nog maar 5. Het lijkt wel een beetje op dat trojka-liedje van drs P. Jessica raakt verslaafd.........aan de senseo strong. Na twee bakjes lijkt ze net op een adhd'er die 10 blikjes red bull op heeft.

Ze is bang dat ze op de fiets de geluidsbarriere gaat doorbreken. Liesbeth heeft Manuel en haar kleinzoon Mauro getrakteerd op een oranjetompouce. Ze zitten gezellig buiten te smullen van deze traktatie. De grote schoonmaak van Joke heeft toch geholpen want de pieslucht is bijna weg. Hetty heeft weer op vis getrakteerd en Edith heeft heerlijke kattensnoepjes meegenomen. De kleine eendjes vallen nog steeds uit de trojka. Nu zijn het er nog maar twee!

Deze week zijn we ook weer verwend door een gulle gever. Er stond een tas met kleedjes, handdoeken en leuke speeltjes bij het hek. Ook Nel Tol heeft weer lekkere kuipjes en brokken gebracht. Het is rotweer en de poezen zoeken elkaars gezelschap op. Ada ligt met Vlammetje in een mand en Spike en Sjennetje zijn ook bij elkaar ingetrokken. Whoopy wil er ook bij maar drie is duidelijk te veel.


Week 19

Een meneer kwam langs met doosjes whiskas. Zijn kat was overleden en de andere kat lust het niet dus dacht hij aan de boet. Zijn vrouw bleek in het verleden buurvrouw Jansen verzorgd te hebben. Er is ook steeds bezoek van een stel ganzen. Volgens die meneer komen ze uit Denemarken of Zweden. Hoe hij dat weet is onbekend. Het kan het niet aan de taal herkennen want ze praten gewoon gaks. Hij bleek het ook verkeerd te hebben want uiteindelijk bleken het Egyptsische nijl ganzen te zijn. Joke heeft het nagevraagd bij het vogelasiel. Ze hadden het puntdakje in de buitenren waarschijnlijk aangezien voor een pyramide.

Edith blijft met de kippen van stok af gaan. Liesbeth was er om kwart over negen en toen was de boet alweer schoon. Hetty vind dat het minder gaat met Bob.  Hij eet niet meer zo goed en ziet er gewoon niet al te best uit. De sponsor 4 daagse loop gaat goed. De teller staat op €425,-- en de vierdaagse moet nog beginnen. Jeannette heeft de ramen gelapt. Het knapt echt op. Martin voorspelt een hittegolf maar Liesbeth gelooft er niets van. Die loopt nog steeds met handschoenen aan en oorwarmers op.

Week 20

De postbode had wel heel lekkere post bezorgd. Een pak vol met whiskas zakjes! Heerlijk vonden de poesjes het. Dat mag de postbode best vaker doen. De volgende morgen een verrassing voor Liesbeth. De katers hadden een illegale vechtshow georganiseerd. Alles lag overhoop. Plukken zwart haar en alles van de tafel af. Waarschijnlijk was Sonny de hoofdschuldige maar wie nog meer?? Roeland stelt voor om een draadloze webcam op te hangen. Liesbeth weet duidelijk niet wat dat zijn want ze zegt dat er ook van die dingen zijn dat je het op de pc terug kunt zien. DAT ZIJN WEBCAMS LIESBETH!!!!

Manuel heeft de nieuwe grasmaaier uitgeprobeerd en dat is wel een aanwinst. Het knapt lekker op. Roeland komt samen met Jeannette ook helpen en beginnen het onkruid rondom de buitenren te verwijderen. Edith heeft heerlijke vleesstaven gegeven. De katten smullen er van. Liesbeth verzoekt alle verzorgsters om regelmatig de manden te controleren. Daar waar de katten veel in liggen zit het snel vol met haren en zaagsel. Dan is het een hele klus om het weer schoon te maken en als iedereen regelmatig controleert valt het mee. De stalkat Harry is niet in goede conditie. Hij heeft een abces aan zijn poot en is erg mager. Om op krachten te komen wordt hij een paar dagen in de quarantaine geplaatst.

Week 21

Joke heeft zich rot gezocht naar de zonnetjes die op de ramen geplakt worden tegen de vliegen. Na veel gemopper zijn ze toch boven water gekomen en zitten ze nu op de ramen. De sluis is opgeruimd en ziet er weer stralend uit. Bij Harry lag er bloed op de grond en zijn pootje is dik. Ook eet hij niet veel. Jessica was een beetje verdrietig. Had ze eindelijk haar regenpak gevonden, bleek het een keer niet nodig te zijn. Ze vind de katjes onrustig en denkt dat het door het weer komt want haar drie mutsen thuis doen precies hetzelfde. Ze houden haar zelfs uit haar slaap met apekooien.  Ook heeft ze nog aan de familie Duck gedacht en heeft wat broodresten meegenomen maar de familie is ondertussen zo groot geworden dat er beter dagelijks een banketbakker langs kan komen.

Harry is toch maar even naar de dierenarts gegaan. Het is weliswaar geen kattenboetkat maar hij hoort toch bij de familie. Het abces is doorgebroken en hij kan er goed op staan. Zijn gebit ziet er goed uit en hij is prima op gewicht (wat wil je ook met al die muizen). Hij moet wel nog een paar dagen aan de antibiotica maar daarna kan hij weer gewoon zijn dagelijkse omzwervingen gaan maken.

De energiemeneer is langs geweest en heeft de warmwater temperatuur teruggezet van 70° naar 55° dus niemand hoeft zijn of haar handen meer te branden en het scheelt ook nog in de kosten. De ketel maakt nu alleen een raar geluid maar Liesbeth heeft ontdekt dat als je de ketel vasthoudt het geluid over is dus nu is ze helemaal niet meer bij de boet weg te krijgen want ze wil natuurlijk niet dat die arme poesjes in de herrie zitten. Ook loopt de ketel hoog op naar nummer 9 en dat deed hij voorheen nooit maar gelukkig staat hij even later op nummer 6. Liesbeth snapt er niets meer van. Roeland heeft er naar gekeken en het blijkt de blower te zijn die wat aanloopt. Gelukkig kan de gaswacht het maken. Liesbeth wordt ook een dagje ouder.......had ze een briefje klaargelegd dat het vuilnis vrijdags in plaats van maandags opgehaald wordt.........leest ze het briefje niet meer. Dus volle bakken maar Manuel gaat wel naar het grofvuil toe om daar wat te dumpen. Bob wordt wat mager. Hij krijgt zijn pilletjes wel en eet ook trouw zijn tartaartje maar het gaat niet echt goed.

Week 22

De kachel blijft vreemd doen. Het lijkt af en toe wel een vliegtuig en de radiator wordt kokend heet. Volgens Liesbeth heeft de monteur meer verkl.... dan dat hij gerepareerd heeft. Jessica trof weer de resten van een gezellig pinksterfeestje aan. Ze denkt dat het aan het weer ligt want thuis was het ook al vanaf 5 uur 's morgens een rumoer met haar mutsen maar na een bakkie koffie voelt ze zich weer prima. De katjes zijn ook superlief. Zelfs Vlammetje kan een aai over zijn bolletje wel waarderen. Harry mag weer los en is meteen naar het kerkhof toe gegaan. Hij zal zijn vriendjes en vriendinnetjes wel gemist hebben. Er zijn weer 15 balen met houtmot gebracht dus Liesbeth was blij dat ze Manuel mee had genomen en Manuel...........die was ook blij dat er weer zo'n fijn klusje op hem stond te wachten. Sjennetje is aan haar tweede jeugd begonnen en vermaakt zich prima met een balletje.

Liesbeth is begonnen om de vuilnisbakken leeg te halen zodat Manuel deze naar de stort kan brengen maar halverwege de bakken kruipen allemaal vreselijk enge beestjes........maden!!!! Die vind ze bijna nog erger dan muizen. Joke heeft een mooie stoel en een hok gebracht. Nu kan meteen een deel van de oude inventaris weg want dat viel zo langzamerhand uit elkaar van ellende. Manuel heeft het vuil weggebracht en nu is de auto voorzien van een zachte aroma. Dat wordt voorlopig met open ramen rijden.

Jeannette en Roeland hebben het zo naar hun zin bij de boet dat ze zachtjes dromen van een stenen huis op een terp en dan de katjes er omheen. Ze zijn alvast begonnen om die droom te verwezenlijken en hebben alle onkruid rondom de boet weggehaald.

Week 23

De kachel blijft kuren houden. Toen Liesbeth binnen kwam was het steenkoud dus heeft ze de thermostaat op 17 gezet. De volgende ochtend zaten alle katjes in zwemkleding want het was bloedheet. Een van de poezen verliest onderweg drollen. Ze liggen her en der verspreid over de vloer. Jessica denkt dat Bob de dader is want voor zijn slaapplaats lag een drol en bij de bak in de keuken ook.

Joke denkt het euvel van de verwarming gevonden te hebben. De batterijen van de thermostaat waren leeg. Ook staat er iets over een filter en Joke vind ook een paars knopje maar weet niet wat ze daar mee moet.........misschien Roeland???

Manuel heeft de grasmaaier weer over het land gehaald. Liesbeth vraagt of iedereen een keer de bezem door de buitenren wilt halen en de grond sopt met water en azijn. Nu het eindelijk beter weer dreigt te worden staat het zo slordig als dit niet gebeurd.

Manuel is begonnen de buitenhokken te schuren en opnieuw te verven. Het ziet er meteen weer een stuk netter uit. Bob heeft twee bakjes met vis op van Hetty dus zijn eetlust is nog prima. Edith denkt echter dat hij toch wel erg ziek is. Hij bleef zelfs liggen toen ze mrt de stofzuiger bij zijn plekje kwam. Bob gaat later wel naar buiten toe.........afwachten maar.

De volgende dag wil Bob geen tartaar en hij valt steeds om. Uit voorzorg wordt hij in de bench gezet. Joke werkt vandaag met de Franse slag want haar kids zijn bij de dierenarts en die moet ze zo ophalen. Gelukkig is alles goed gegaan met ze. Sonny is aan het niezen en Vlammetje is even spoorloos verdwenen. Later wordt hij terug gevonden. Hij lag heerlijk te snurken.

Hetty was nog even gekomen en trof Bob aan met stuiptrekkingen. Later werd hij rustig maar helaas is hij om kwart over zeven ingeslapen. Gelukkig kon hij heengaan in zijn vertrouwde omgeving maar we zullen hem missen. Hij was een van de eerste bewoners van de boet en, ook al zag hij er altijd wel een beetje zwakjes uit, hij was een taaie rakker. Iedereen mist hem. Hij komt niet meer om een tartaartje bedelen en ook zijn wekelijkse portie vis van Hetty zal overblijven.

Nog meer droevig nieuws. Piet Jansen de buurtkat is door de buurman gevonden. Hij was dusdanig vermagerd en zag er vreselijk ziek uit. De buurman kon het niet over zijn hart verkrijgen om hem te laten lijden met de kans dat hij wordt aangereden of een prooi voor de vossen wordt dus heeft hij hem naar de dierenarts gebracht waar hij is ingeslapen. Ook Piet was een vertrouwd gezicht bij de boet. Hij sliep altijd in het Jansenhok en vond het wat fijn als hij weer een bakje voer kreeg.

Jessica heeft een grote spin aangetroffen achter de bak buiten en ze is van niets bang behalve van.............spinnen. Vorige week trof ze er al eentje aan in haar dekbed. Haar vader vond hem gelukkig en ze is dan ook erg blij dat haar ouders dichtbij wonen want anders had ze zich echt geen raad geweten. Joke heeft het buiten wat vrolijker gemaakt met wat plantjes. Zo kom je gezellig aan.


Week 14

Ilse en Jack Darphorn zijn langs geweest om te praten over sponsoring. Jack gaat de Nijmeegse vierdaagse lopen en laat zich daarbij sponsoren. De opbrengst geeft hij dan aan een goed doel en dit jaar is dat de kattenboet. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee!!!! Wil je hem volgen dan is dit de link naar zijn webpagina:

http://devierdaagsesponsorloop.nl/index.php?option=com_actievoerders&view=actievoerder&id=301

Op deze pagina kun je hem volgen en ook geld doneren. Nu maar hopen dat Jack hem uitloopt en veel centjes binnen haalt voor onze hongerige katten. Veel succes Jack!!!

Liesbeth kan het weer nog steeds niet waarderen. Ze vindt dat de klok beter een uur terug gezet had kunnen worden want het lijkt wel herfst. Jessica trof de overblijfselen van een wild feestje aan. De drankflessen waren gelukkig opgeruimd maar alle poezen hadden een kater en ze bleken niet erg goed tegen drank te kunnen want ze hadden allen onder gespuugd en dat hadden ze natuurlijk voor Jessica laten liggen.

Buurkat Piet stond Liesbeth op te wachten en liep een eindje met haar mee. Hij begint echt oud te worden. Hij hoort en ziet bijna niets meer maar hij is nog dolgelukkig met een whiskas traktatie. Zijn vriend Harrie lag heerlijk in het Jansenhok te snurken..

Hetty had weer vis mee en heeft Ada boven in haar mandje verwend. Ze bleef er van eten! Jeannette en Roeland zijn, in tegenstelling tot Liesbeth, wel blij met de zomertijd. Ze kunnen nu eindelijk de voerbakken met daglicht afwassen. Het zou helemaal perfect zijn als de temperatuur ook nog zomers zou worden maar daar moeten we waarschijnlijk nog wel even op wachten. De poezen lopen in ganzenpas achter Roeland aan want die heeft zijn befaamde snoepjes weer meegenomen.

De eendenfamilie groeit ook aardig sinds ze dagelijks een beetje voer krijgen. Liesbeth heeft er 19 geteld. Nu maar wachten tot er ook kleine eendjes komen. Margret en Ineke treffen het niet. Het weer is dan wel op z'n paasbest maar de katten hadden zoveel geplast dat het een uur in de wind stonk.

Week 15

Een meneer heeft brokken gebracht. De katten van zijn dochter lusten ze niet en toen dacht hij meteen aan de kattenboet. De poezen hebben geen trek maar dat is logisch want Hetty had vers gekookte kabeljauw meegenomen en ja...........dan is de keuze niet zo moeilijk natuurlijk. De kraan begint te spoken. Hij begint af en toe spontaan te lopen. Weer een klusje voor het duo M&M of wordt het een nieuwe kopen? Manuel en Liesbeth hebben de paardjes van een zomers kapsel voorzien en Jeannette en Roeland hebben de boet opgeruimd. Edith heeft weer lekker snoepjes meegenomen dus de katten kunnen weer smullen. Liesbeth komt steeds vroeger maar Edith wint het want als Liesbeth komt is de boet al schoon.

Manuel heeft het Jansenhok schoongemaakt en de oude vieze mandjes en dekens weggegooid. Piet heeft nu weer een schoon bedje. Liesbeth had een kleefdrol opgezogen met de stofzuiger en die zit nu verstopt. Geen leuk werkje om hem weer goed te krijgen maar ja..........het moet toch gebeuren. Liesbeth vond ook nog een hele leuke slaap/krabpaal bij het hek samen met zakken kleden. Er stond niet bij van wie maar Liesbeth denkt dat het van Marian Korving komt. In ieder geval bedanken wij de gulle gever(ster).


Week 16

De politie kwam deze week langs. Er bleek een paard bij de buren gestolen te zijn. De kabel van het hek was doorgeknipt. Later werd het paard gelukkig gevonden bij de streepjesberg. Hij stond daar vastgebonden met een stuk touw maar gelukkig was hem niets ergs aangedaan. Joke vindt dit soort mensen randdebielen zijn en eigenlijk heeft ze daar natuurlijk helemaal gelijk in. Ook Jessica vindt het maar een raar idee dat ze zomaar inbreken bij de buren. Gelukkig hebben wij allemaal ninjatijgers dus in de boet zullen ze niet zo gauw komen.

Bob is behoorlijk aan het niezen en Hetty heeft hem daarom maar eens extra verwend met vis. Ook de tartaartjes vindt hij heerlijk dus aan zijn eetlust ligt het niet. Hj is ook zo eigenwijs!! Hij gaat steeds op de tocht liggen wat Hetty ook probeert om zijn plekje af te schermen.

De kraan is nog steeds een probleem en Roeland heeft  geprobeert dit te fixen maar het lukt niet. Het ziet er naar uit dat er toch een nieuwe kraan moet komen en dan ook maar meteen een nieuwe afvoer want die bengelt er ook bij. Wordt op de werklijst gezet maar voorlopig doet hij het nog. Roeland voelt zich achtergesteld en wil ook vis van Hetty maar dan wel tong en nog gebakken ook!!! Maar zonder saus. Liesbeth heeft de oplossing voor het tochtprobleem bij Bob. Ze heeft een kartonnen doos op z'n kant gezet en dat fungeert nu als windscherm. Roeland heeft het uiteindelijk toch voor elkaar met de kraan. Het heeft wat tijd (en geld) gekost maar nu hebben we echt een heel sjieke kraan. Roeland geeft ook nog gratis advies hoe de kraan te gebruiken zodat we er langer plezier van hebben.

Jeannette is ondertussen goed bezig geweest. Ze heeft het Jansenhok opgeruimd en kilo's muizenpoep weggeschept. Zouden er dan toch olifantmuizen bestaan? Deze week ook weer van diverse mensen voer gehad. Zo komen de katten splinter wel door de winter of nee ........... Het is al voorjaar!!!


Week 17

Margret en Ineke ontdekten dat Vlammetje zijn wond bloedde. Hij zat in de buitenren. Even goed in de gaten houden! Hetty blijft de poezen maar verwennen. Nu kreeg Bob heerlijke kipfilet. Liesbeth komt wat later want ze moet eerst naar de tandarts en die vind ze bijna nog erger dan de muizen in het Jansenhok.

Muffy probeert te honkballen met stukjes rosbief maar dat gaat nog niet zo goed. Telkens als Liesbeth een stukje naar hem gooit probeert hij het te vangen maar slaat het dan alle kanten op. Gevolg is dat hij zelf niets krijgt maar de andere katten de lachende derden zijn. Verder is het deze week een rustige week. Veel werk voor de verzorgsters maar er gebeurt niet veel bijzonders.


WEEK 10 tm 13

Week 10

Het blijft rotweer, nu weer harde wind en dan zit het slot ook nog vast. Liesbeth is er een hele tijd mee bezig geweest en uiteindelijk maar weer een scheut olie ingespoten. Dat helpt altijd (maar voor hoe lang dit keer?). Ada raakt verslaafd aan haar pillen. Ze zit al te wachten als Liesbeth binnen komt. Door het weer zijn alle poezen binnen en liggen heerlijk te kroelen in hun mandjes.

Het wordt steeds kouder. De oren van Liesbeth vallen bijna van haar hoofd af! De paardjes hebben het ook koud maar een bakkie warme slobber doet wonderen. Zelfs Juultje vind het te koud om naar buiten te gaan en dat wil wat zeggen want zij is altijd buiten.

De poezen worden getrakteerd op slagroom. Eigenlijk had Liesbeth het voor haar zelf mee genomen maar de poesjes keken zo zielig dat ze het maar aan hen gegeven heeft (op een klein beetje na want dat ging door de koffie). Hetty heeft vis mee en heeft ook Ada daar mee verwend. Ze zat heerlijk te peuzelen op haar zoldertje. Het resultaat was wel dat er weinig animo was voor het blikvoer. Ook Edith heeft de poezen verwend met lekkere snoepjes.

De stofzuiger heeft ook zijn langste tijd gehad. Bij de slang is wat afgebroken waardoor deze steeds van de stofzuiger afvliegt. Dat wordt weer een klusje voor het klusteam M&M.

Week 11:

Het slot zat weer vast! Liesbeth geeft gedetailleerd uitleg hoe je hem dan toch open kan krijgen. Goed nieuws van Margret en Ineke......de lente is in aantocht!!!!! Het zonnetje voelde lekker aan maar dames..........1 zwaluw maakt nog geen zomer hoor!!!

De katten vinden het ook heerlijk want ze hebben een beetje de lente in hun kop. Ze hadden een bende gemaakt van de woonkamer. Alle kleden en manden lagen op de grond. Gelukkig was de kattenbak op zolder wel blijven staan maar de korrels beneden lagen wel over de hele vloer. Voor Jessica de nobele taak om dit weer op te ruimen. Sonny is wat ziekjes en moet naar de dierenarts. 's Middags ligt ze rustig in de bench maar eet nog niet. De volgende dag was ze gelukkig weer wat opgeknapt en kon ze uit de bench. Ze ging meteen naar buiten.

Ook deze week weer gulle gevers. Zo hing er een mooie rieten mand aan het hek met een fleece kleedje er in. Meteen maar in de buitenren opgehangen en de poezen zijn er heel blij mee. Het weer is zo mooi dat Liesbeth helemaal omgelopen is met Basjo. Hetty heeft de katten geleerd dat het niet vrijdag maar donderdag visdag is.  Ze zitten er al helemaal klaar voor.

Sonny heeft last van lentekriebels. Ze zit bij de buitendeur te wachten en wil er onderdoor zodra deze open gaat......naar de mannetjes toe. An en Herman hebben weer 2 dozen met lekkers gegeven. De poezen whiskas en felix en voor de verzorgsters koek en paaseitjes......Heerlijk!!!! Het is toch weer kouder geworden dus de paardjes krijgen weer heerlijke warme slobber. Ook buurtkat Piet Jansen wordt natuurlijk niet vergeten. Ellen heeft een dagje van Liesbeth overgenomen en denkt dat Lizzy wat last heeft van haar oogje. Ook vindt ze Bob oud geworden.

Week 12:

De poezen zijn lid geworden van de vrijwillige brandweer en oefenen tegen de houten wand achter de roze dekenkist. Ze gebruiken alleen geen schoon water want het stinkt! Jessica heeft thuis poezen met diva gedrag. Ze lusten echt niet alles. Nou ja, hebben de poezen van de boet weer wat extra's want die zijn niet zo kieskeurig.  Vlammetje heeft wat last van het litteken waar eens zijn oog zat. Hij zit er vaak aan te krabben. Het is weer donderdag dus...........visdag. Het blikvoer wordt dan ook bijna niet aangeraakt. Joke had een klein ongelukje in de quarantaine. De zak met plospanton was gescheurd en dat had ze niet door. Gevolg was dat de hele inhoud over de vloer lag. Het "oog"  van Vlammetje ziet er weer wat beter uit gelukkig. Ook Liesbeth trof het weer. De hele boet lag vol spuug en plas. Nou ja, dan weet je in ieder geval dat je het niet voor niets doet!

Week 13:

Volgens Margret en Ineke gaat het goed komen met het weer. Liesbeth gelooft er nog niet erg in. Zij loopt nog steeds in winterjas met sjaal en handschoenen. De poezen worden steeds handiger. Nu hadden ze het keukenkastje opengemaakt en alle theedoeken en vaatdoekjes op de grond gegooid. Nu nog leren om het ook weer op te ruimen. Liesbeth had weer de schrik van haar leven. Bij het verversen van het voer in het Jansenhok zag ze twee muizen lopen. Nu moet Jessica dat gaan doen want ze is als de dood dat die muizen haar broekspijp in schieten. Voordeel is wel dat ze het meteen lekker warm had (van het angstzweet!!)

Jessica zag overigens net als alle anderen geen muis en denkt dat ze speciaal op Liesbeth aan het wachten zijn. Ze vraagt wel of Liesbeth  wat voor haar wilt doen als de spinnen weer komen want daar krijgt zij nachtmerries van. Iedereen wordt verzocht om altijd de manden (ook op zolder) na te kijken want soms wordt daar wel eens in gepoept of geplast en dat gaat uiteraard behoorlijk ruiken. Ook niet vergeten om Ada eten en drinken te geven want die komt echt niet naar beneden.

Ook deze week weer gulle gevers van onder andere theedoeken, dekentjes, lekkers en een krabpaal. De poezen (eigenlijk de "je weet wel katers") hebben ook de lente in het hoofd want ze plassen werkelijk overal tegenaan. Dat betekent dus veel extra werk en ook was. Sonny heeft een nieuw plekje op het aanrecht in een doos. Helaas is er na een paar dagen door een ander in geplast en moest de doos weer weg.
Week 6:

Februari start met een zonnige dag.  Het is een week zoals velen, pilletjes geven aan de patiënten, ontbijtjes verzorgen, Boet schoonmaken enz. De radiatorknop in de sluis is stuk, Roeland gaat er mee aan de slag om te kijken of het te repareren valt. Jessica heeft Piet Jansen van het nodige voorzien, geen muis te bekennen en gelukkig ook geen spinnen want met die griezels heeft ze niks mee. De radiatorknop is niet te repareren, er is een nieuwe besteld en zodra ontvangen zal Roeland de knop weer aan de radiator bevestigen. Vlammetje en Ada hebben dikke verkering, de tortels zitten op het zoldertje in een grote mand elkaars koppies te wassen, een gekrioel van jewelste. De eendenpopulatie breidt met de dag uit, Joost mag weten waar ze allemaal vandaan komen. De winter laat ook weer van zich spreken, het Tuinderspad is spekglad, uitkijken geblazen. Ook de katten vinden de kou maar niks, de hele bups verblijft lekker binnen want daar is het behaaglijk.  Bob heeft volgens Jeannette iets wits aan zijn achterpoot zitten, lijkt wel tandpasta. Wat het wel is blijft een raadsel want  Bob is niet van plan zijn geheim te delen, laat me met rust. Roeland houdt met een tak de katten bezig, bewegingstherapie. Na einde spel kan Jeannette de Boet weer aanvegen omdat er overal bladeren liggen. Manuel heeft de blikvoer voorraad weer aangevuld. Een nieuw assortiment meegenomen even uitproberen of de dames en heren het eten. Het slot van het buitenhek heeft, door de kou, kuren, Liesbeth heeft er olie ingespoten. De griep slaat toe, enkele vrijwilligers zijn gevloerd.


Week 7:

Liesbeth en Manuel hebben het goed te pakken, door de griep out-of-order. Houtmot (15 balen) zouden worden gebracht, zodat we voorlopig weer vooruit kunnen om de kattenbakken te verschonen. Martin heeft, in afwachting van de houtmotbalen, Piet Jansen eten gegeven en de eenden gevoerd. Er stond een zak met voer bij het hek die heeft Martin in de sluis gezet. Met de houtmot bezorging is er in de planning een foutje gemaakt, Martin heeft voor niets zitten wachten. Na telefonisch contact een dag later de bezorging. Martin alsnog aan het houtmotbalen opruimen wat een hele klus is, die dingen zijn loeizwaar. Gelukkig kan hij ze met een steekkar naar achteren rijden. Tijdens de werkzaamheden constateert Hetty dat Ada veelvuldig op de kattenbak vertoeft. Blaasontsteking? Eerst laat ze het toe om het pilletje, verstopt in de rosbief, op te eten echter na 2 dagen stopt ze daar mee. Hetty en Joke zijn zowat een uur bezig geweest om Ada te vangen. Ada is onze plankenkoningin wat het er niet makkelijker op maakt om haar te pakken te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt, ze verblijft in de bench zodat we haar kunnen observeren en de pillen door het eten kunnen toedienen.

Week 8:

Ada is, vermoedelijk door de stress en omdat ze haar vrijheid kwijt is, in een soort van “hongerstaking” gegaan. Eerst wilde ze niet eten, drinken deed ze wel. Later komt het langzaam op gang en besluit ze alsnog te gaan eten. We zijn met haar naar de dierenarts geweest, haar bloed is onderzocht en ze is inmiddels aan de diarree. De uitslag van het onderzoek is een geringe nierafwijking, niet zorgwekkend. Medicijnen meegekregen. Voerbakjes bij haar in- en uit bench zetten is een hele toer. Ze blaast en spuugt er over, je moet goed uitkijken want ze mept er stevig op los. Jessica heeft een dappere poging gedaan om haar bench een beetje schoon te maken. Hare Majesteit was er niet van gediend zodat ze alleen de kattenbak heeft kunnen verschonen. Liesbeth dacht op het laatste moment gelukkig nog aan de vuilcontainers zodat die geleegd konden worden. Joke heeft een bakje met rosbieftoefjes bij Ada neer gezet, ze heeft de rosbief in haar mandje getrokken en ligt er boven op, laat maar zo.

Liesbeth stelt voor om een BBQ-tang te kopen zodat je de voerbakjes kunt neerzetten en weghalen zonder dat je hand er aan moeten geloven. Een soort van grijptang gekocht en die werkt prima. Ada eet inmiddels goed van de brokken, haar diarree is over. Ze heeft van Hetty vis gekregen en dat smaakte naar meer en ook de Royal Canin brokjes van Roeland vielen in de smaak. Het gaat weer de goede kant met haar op.

Week 9:

Jessica is door haar werk verhinderd, Joke doet de Boet. Joke kan dinsdag de Boet niet doen, Hetty valt voor haar in wat de katten niet erg vinden omdat er dan weer vis op het menu staat. Liesbeth en Manuel knappen weer aardig op maar nu heeft het virus Hetty te pakken. Roeland heeft een hondenworst in blokjes gesneden en de meeuwen daarmee gevoerd, straks vliegen er blaffende meeuwen door de lucht. Het nieuwe blikvoer blijkt toch niet zo succesvol, Donald ruikt er aan, vervolgens kijkt hij naar Liesbeth met een blik van uhhhh dat eet jezelf maar op. Ada is na een paar dagen observatie weer los gelaten, het gaat weer goed met haar. Liesbeth had de bench open gezet en in een rap tempo zat ze weer bovenop de planken, kan ze samen met de Vlammetje de kroelsessies weer toepassen. Op het zoldertje staat een bakje met nierbrokjes.  Liesbeth heeft haar 2 kleinkinderen mee en Salvador zit Vlammetje te bekijken. Op het moment dat Vlammetje zijn oogje verloor was hij ook in de Boet en hij moest toch even kijken wat nu daar nu van terecht was gekomen. Joke had op zondag een rustige start, Liesbeth was super vroeg en had voorwerk gedaan en dat scheelt toch. Het was hangmandjes verschoondag wat extra tijd in beslag neemt, één en ander compenseert dan.


week 1:

Namens alle vrijwilligers en natuurlijk onze katten een Gelukkig  Nieuwjaar.

Na een heftig nachtje vuurwerkgeknal (volgens Liesbeth leek het wel oorlog) is het weer heerlijk rustig in de Boet. Hetty heeft voor de katten gekookte vis meegenomen en dat laten de dames en heren zich goed smaken. Oliver heeft een half blikje AD, gemengd met lauw water, opgeslurpt.

Liesbeth is door de feestdagen de kluts een beetje kwijt, ze denkt steeds dat het zondag is maar vandaag is het donderdag en dus geen vuilnisbakkendag.

Jeannette en Roeland zijn ook blij dat het vuurwerkgeknal is afgelopen, ze hopen dat de verkoop voor eind 2015 is afgeschaft.

De start van het nieuwe jaar is stormachtig. Nou is waaien voor Den Helder niet vreemd maar deze wind wint het.

Liesbeth plaatst een oproepje in het logboek voor de vrijwilligers die niet bang zijn voor muizen om de lege voorbakjes uit het onderkomen van kerkhofkat Piet weg te halen. Ze durft niet naar binnen te stappen vanwege haar grote angst voor muizen.

Week 2:

Ook Jessica is het vuurwerk beu, het leek de Gaza-strook wel bij haar in de buurt. We hebben veel nieuwe fleecekleedjes gekregen en één daarvan is  met de afbeelding van de Playboy-Bunny erop. Jessica vindt dit wel wat voor Spike die is toch een beetje de Hugh Hefner van de Boet. Spike heeft altijd vrouwelijk schoon om zich heen.

Bezoek van twee heren die diverse kattenspullen komen brengen. De kat des huizes is overleden, altijd een verdrietige periode.

Liesbeth trof op haar schoonmaakdag een grote bende aan. Het eetplateautje van Ada, die op het zoldertje en de planken vertoeft, was naar beneden gevallen.  Alles nat en de vloer laag bezaait met kattenbrokjes.

De dropjes die we van An en Herman hebben gekregen smaken naar meer. Liesbeth kan er moeilijk vanaf blijven. Ze heeft al een knijper op het zakje gezet maar dat helpt niet.

Hetty  heeft onze mannen en meiden weer verwent met gekookte vis, binnen no-time de bakjes leeg.

Kathleen en Edith hebben natvoerzakjes en kattensnoepjes meegenomen ook daar hadden de katten geen bezwaar tegen.

Wederom een heftige storm, op het Tuinderspad ligt een afgewaaid dak van een tuinhuisje van het volkstuinencomplex. De deuren van de Boet moet je goed vast houden om schade te voorkomen.

Week 3:

Nogmaals een oproep om lege voerbakjes bij Piet weg te halen. Liesbeth schuift de volle etensbak met haar voet naar binnen maar andersom dat lukt niet. Wat een muizenfobie al niet te weeg kan brengen.

Jessica is heerlijk uitgewaaid op haar fiets, dat haar bril nog op haar neus staat is een wonder en gelukkig is ook niet tegen de Lange Jaap, onze vuurtoren,  aan gesmakt. Terug heeft ze windje mee, hopelijk staat er geen snelheidscontrole! Jessica begrijpt Liesbeth haar angst voor muizen, zij heeft namelijk angst voor spinnen.

Roeland wil Liesbeth “helpen” om van haar angst af te komen, hij heeft een speelgoedmuis in haar pakje shag gestopt.

Bob krijgt, zoals iedere dag, een pilletje verstopt in de rosbief. Zo is medicijnen geven geen straf ook Oliver krijgt, indien nodig,  op deze manier zijn medicatie naar binnen.


Martin die samen met Manuel ons helpt met mannenklussen is even na een korte break weer terug.

De eenden weer in kwaakstemming en de katten weer voorzien van snoepjes. Ook heeft hij het etensbakje van Piet uit zijn “woning” gehaald.

Jip en Donald hebben mot met elkaar. Ze hebben hun oog laten vallen op hetzelfde hangmandje echter dat geeft strubbelingen. Soms zijn het ook net kinderen.

Bob heeft zich giga tegoed gedaan aan de gekookte vis van Hetty, de Bourgondiër heeft 3 bakjes naar binnengewerkt. Ook de andere hebben zich tegoed gedaan aan het lekkers.

De Senseo heeft na, goed 7 jaar, de geest gegeven. Joke gaat van de week een nieuwe kopen. Een bakkie koffie kunnen/willen we onze vrijwilligers niet onthouden.

Week 4:

De week begint met een vrij strenge vorst. Zowel het hangslot van het hek alsmede het slot van de voordeur zijn bevroren. Hetty en Liesbeth hebben een trukendoos moeten toepassen om binnen te komen.

Liesbeth heeft de nieuwe Senseo, volgens gebruiksaanwijzing, gebruik klaar gemaakt, de koffie smaakt weer prima.

Wederom een “party” in de Boet, 2 manden met kleedjes lagen op de grond, ze waren van de stelling gevallen. Ze lopen tegen elkaar te mopperen en te blazen, volgens Liesbeth geen goed humeur vandaag. Met het verkeerde been uit het mandje gestapt?

Ineke en Margret hebben de dekenkist schoongemaakt daar was het niet helemaal goed gegaan, lees buiten de bak geplast.

Week 5:

Oliver gaat in de bak, uit de bak en zit volgens Joke continue zijn piemeltje te wassen, hij heeft daar last van. Tijdens de werkzaamheden een plasje bloed gevonden wat door Oliver was achtergelaten, Oliver heeft blaasontsteking. Hij is nu aan de medicijnen.

Liesbeth heeft getracht om Oliver, met een pillenschieter zijn pil te geven, de derde keer is het gelukt echter niet zonder kleerscheuren. Haar vinger zit in de pleisters. De volgende keer maar weer rosbief meenemen, voor beide partijen een prettige oplossing.

Het winterse weer begint ook in het Helderse zichtbaar te worden, het hagelt en sneeuwt licht. Jeannette gaat op tijd naar huis omdat zij niet verrast wil worden op een spekglad wegdek.

Joke heeft de boodschappen gebracht. Bij Piet de voerbakjes weggehaald. Bij het open van de deur viel er een muis op haar hoofd die nog meer schrok van haar dan zij van meneer of mevrouw muis.

Gelukkig dat het Liesbeth niet was want dan hadden we met de AED aan het werk moeten gaan.

Ik heb nog liever Ada in mijn nek als een muis, nou ja…. arme Ada, die is zich van geen kwaad bewust.


9 april Er kwam vandaag een meneer spulletjes brengen, waaronder een prachtige krabpaal.

14 april Guus heeft de laatste antibioticapil op. Vandaag mag hij weer uit de bench.

15 april  Guus geniet van zijn vrijheid en zit lekker buiten. Hij valt wel op met zijn kaalgeschoren ruggetje.

23 april Joke heeft de "kattenstaarten" weer opgehangen. Gelukkig bedoelt ze hiermee de vliegengordijnen, waarvan de slierten inderdaad op dikke kattenstaarten lijken.

25 april Saskia is vandaag voor het laatst. Ze was al een tijdje aan het solliciteren en heeft nu werk. Samen met een uitbreiding van het werk dat ze al deed, zit ze nu op bijna fulltime werken. Daarnaast is er een allergie voor honden/katten en/of kleine huisdieren bij haar ontdekt. Dit bemoeilijkt het werken bij de Boet ook voor haar. Ze neemt met een brok in haar keel afscheid van de katten en de vrijwilligers. 

Jeannette en Roeland hebben weer een tas met lekkers voor de katten en wat handdoeken gekregen van Henriette Roggeveen en haar man Ton. Fijn hoor!!

Vandaag stond er ook een blik en 2 plastic zakken met voer achter het toegangshek van de Boet. Ze waren, volgens een begeleidend briefje, afkomstig van Emmy Starreveld. Ze zag nooit iemand bij de Boet en heeft de spullen daarom maar achter het hek gezet. Ze zijn gevonden hoor! Super bedankt!!

MAART

Van Herman en An kregen we een paaskadootje. Lekkere dingen voor de katten en ook aan de vrijwilligers hebben ze gedacht. Lekkere chocolade eitjes en een leuke kaart. In de Boet hangt ook een kaart van Sasja Veenendaal. Ze had een 9 gekregen voor haar spreekbeurt over katten.

2 maart De verkoop van kunst in het atelier van Gré de Weert heeft ruim € 700,- opgebracht! Het was deze dag gezellig druk en er is dus ook aardig wat verkocht. Hierbij hartelijk dank namens de katten en de vrijwilligers van de Kattenboet aan alle kopers.

kattenboet.com © 2009

6 maart Veel bezoek in de Boet deze week! Op 4 maart komt Marion Berts langs in de Boer om nog eens te kijken hoe het met alle beestjes is. Ze is tevreden over wat ze ziet.

Een dag later bezoek van Marinus Vermooten. Je kan merken dat er binnenkort verkiezingen zijn. Marinus heeft 250 stemmen nodig en wil er dan voor gaan zorgen dat zijn maandelijkse vergoeding als gemeenteraadslid verdeeld gaat worden tussen de dierenambulance, het Schuthok en de Kattenboet.

Tenslotte kwam vandaag Monique Trijsburg (journalist) in de Boet langs voor een interview. Als het goed is verschijnt er een mooi verhaal over de Boet in de krant!

8 maart Inderdaad een leuk artikel over de kattenboet in de Helderse Courant. Alleen jammer dat de website niet vermeld wordt. Wel een mooie foto van Liesbeth, Hetty, Joke en Oliver. In kleur!

Er zijn al reacties gekomen naar aanleiding van het artikel; er stonden vandaag 2 mensen voor het hek die de krant gelezen hadden. Hun kat was onlangs overleden en ze brachten blikvoer en brokjes en ook nog een zak kattenbakvulling.

10 maart Vanmorgen stond er een busje van Bo Rent voor het hek. Een man en zijn zoon brachten 4 prachtige rieten stoelen. Ze komen in de buitenren. De stoelen die daar staan zijn hard aan vervanging toe. Spike en Jumbo zitten daar nu al lekker in het zonnetje.

Jessica heeft van haar 5 jarige nichtje € 1,- gekregen uit haar Hello Kitty spaarpot, voor de Kattenboet. Lief hoor!

12 maart Joke gaat op zoek naar nieuwe rieten hangmandjes. Haar broer kwam vandaag ook even op de koffie in de Boet.

Vandaag vond Liesbeth toen ze bij de Boet kwam een zak met handdoeken die over het hek gezet was. Er stond ook nog een klein rieten mandje bij. Dit is al in gebruik genomen in de keuken van de Boet. Er wordt erg veel aan ons gedacht. Fijn!

14 maart We kregen een mooie fietsmand van Sonja. Liesbeth en zij wandelen wel eens samen met de hondjes.

Joke komt een nieuwe stofzuiger brengen. Een echt Miele.

16 maart Mamsi, Juultje en Babetje komen samen met Spike binnengewandeld. Net alsof ze met zijn vieren een avondje gaan stappen.

17 maart Allemaal mekkerende lammetjes in het weiland naast de Boet. Leuk gezicht. Echt voorjaar! Jessica schrijft in het logboek dat de nieuwe stofzuiger prima werkt. Ze hoopt dat ze niet per ongeluk één van de kaaten opgezogen heeft.

18 maart Vanmorgen kwam er een mevrouw bij de Boet langs om molton dekens te brengen.

20 maart Alweer een verrassing achter het hek! Ditmaal een doos met handdoeken en in de brievenbus zat een zak Whiskas brokjes.

25 maart Er kwam vandaag een meneer met 2 handdoeken en nog wat brokjes. Hij vroeg of we ook de brokjes in de brievenbus gevonden hadden. Ja, hoor!

Manuel heeft vandaag een hoop blikboer bij "Jumper" gehaald. Hij kreeg er 3 mooie nieuwe kleine krabpaaltjes bij.

28 maart Vandaag is Marinus Vermooten geweest, samen met Ilse Kootkar. Ze hadden een heerlijke vlaai meegebracht en een envelop met

€ 100,- erin. De vlaai hebben ze samen met Hetty, Joke en Liesbeth lekker buiten in de zon opgegeten. Er is ook een foto gemaakt en die komt as. donderdag in het Helders Weekblad.

29 maart Liesbeth kreeg een zak met handdoeken. De caissiere van de Dekamarkt in Nieuw Den Helder had hem naast haar stoel staan. Hartstikke leuk!

30 maart Ineke en Margret kregen vandaag tijdens hun schoonmaak werkzaamheden bezoek van 2 dames. Ze hadden lekkers mee voor de poezen. Ineke heeft ze een donatie kaartje meegegeven.

FEBRUARI

2 februari Het wordt steeds moeilijker om Oliver zijn medicijnen te geven. Ze in een plakje rosbief wikkelen werkt niet meer. Hij is niet dom en merkt dat er iets in zit.

3 februari Belle is uit de bench. Sonny zit er nu in. Ook zij is aan de medicijnen. Ook bij haar worden ze in rosbief gewikkeld, maar eten doet ze pas als iedereen weg is. Overmorgen de laatste pil en dan mag ook zij weer vrij rondlopen. In zo'n bench vinden de meeste katten toch maar niets. Alhoewel...sommige vinden het ook wel prettig, want je krijgt wel super lekker voer, omdat je zo zielig bent als je in een bench moet.

10 februari Belle is wel nog steeds aan de medicijnen. Ze worden door haar voer gedaan. Helaas heeft ze dat in de gaten. Ze eet n.l. wel uit de voerbakken van de andere katten.

11 februari Hetty is bij de dierenarts geweest en heeft nieuwe medicijnen voor Belle gekregen. Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd om ze bij haar naar binnen te krijgen. In een opdrukkooi en dan in haar bekje spuiten, met de pillenschieter enz. De medicijnen zouden ervoor moeten zorgen dat de tumor in haar bekje niet zo snel meer groeit, maar het werkt niet echt.

26 februari Er is een krabpaal meubel gebracht door Cees Rondel. Leuk om één van de versleten krabpalen in de boet mee te vervangen.

27 februari In het Helders Weekblad van vandaag staat een stukje over de kunstverkoop ten behoeve van de kattenboet a.s. zondag. Er staat een mooie foto bij (in kleur zelfs!) van Liesbeth, Hetty, Joke en de kunstenares Gré de Weert. Hopelijk komen er veel kooplustigen af op dit leuke initiatief.

De hele vloer van de keuken van de Boet ligt bezaait met brokjes blikvoer. Net alsof de katten Carnaval gevierd hebben en in plaats van met confetti met brokjes zijn gaan strooien. Of ze hebben het voorjaar in de kop en zijn hard aan het rennen geweest.

Belle zit lekker te eten. Het smaakt haar gelukkig nog steeds.

JANUARI

1 januari Allemaal de beste wensen voor 2014!!

Manuel is vannacht om 1 uur nog naar de Kattenboet gereden om te kijken of alles nog in orde was. Met dat vuurwerk en dronken lieden op straat weet je het maar nooit.

2 januari Riet (van Texel) en haar kleindochter Sonja zijn langs geweest. Sonja gaat een spreekbeurt over de kattenboet houden en heeft een opdrukkooi meegenomen om dan te demonstreren hoe zoiets werkt.

8 januari Er is vandaag bezoek geweest van een mevrouw, met haar oppaskindje. Het meisje is gek van katten maar mag thuis geen kat. Ze gaan nu kijken op onze site, zodat ze een kat kunnen adopteren.

12 januari Af en toe komt Amanda langs. Ze borstelt dan de pony's.

17 januari Joke heeft een nieuwe mop gebracht, een grotere stofzuigervoet en sponzen voor de Swiffer. Dat zal het schoonmaken een stuk makkelijker maken.

22 januari Lizzy haar wang is heel erg dik.

23 januari Lizzy haar wang ziet er weer normaal uit. Liesbeth zag gisteren dat er bloed en rommel uitkwam. Waarschijnlijk heeft ze gevochten, heeft een haal gehad en is er een abces ontstaan, denkt Hetty.

Vlam haar rechteroog zit dicht. Jeannette heeft geprobeerd het schoon te maken.

25 januari Vlam haar oog zit nog steeds dicht. Maandag wordt er een zalfje voor gehaald en meteen een kuurtje voor de snottebellen van Oliver.

27 januari Belle zit in de bench. Ze moet morgen naar de dierenarts voor haar gebit.

Oliver gaat meteen mee.

28 januari Belle blijkt een tumor in haar kaak te hebben. Zolang ze blijft eten, wordt er niets aan gedaan.

30 januari Roeland heeft het water in de cv ketel bijgevuld.

31 januari Tijdens een wandeling ziet Roeland een grote zak met voer achter het hek bij de Kattenboet staan. Hij heeft hem in het sluisje gezet. Liesbeth vertelt dat die afkomstig is van Nel Tol. Dat doet ze elke maand. Leuke verrassing hoor!

DECEMBER

1 december Er is een nieuwe vrijwilligster bij! Ze heet Saskia en is super gemotiveerd.

3 december Oliver loopt weer te hoesten en proesten. Hij krijgt wederom een kuur. Hopelijk helpt het een beetje.

5 december Het stormt vreselijk. In de buitenren liggen de kattenbakken ondersteboven, de vuilnisbakken buiten zijn omgewaaid en het hagelt enorm. Gelukkig is er geen schade aan de Boet.

9 december Manuel is bezig om de deur van het “Jansen” hok te repareren. Die hing uit zijn voegen.

13 december Saskia vindt steeds meer haar draai in de Boet. De katten raken aan haar gewend en sommigen komen al bij haar zitten.

Roeland heeft een zak met kattenbrokjes en blikjes gehad van een kennis om uit te delen aan de poezen.

16 december De katten hebben er een bende van gemaakt. Manden op de grond, kleedjes eraf, het logboek lag weer uit elkaar gevallen op de bodem enz. Ze hebben elkaar vast achterna gezeten en ze zullen nu wel moe zijn, want iedereen ligt nog lang gestrekt in zijn mandje.

Ook bij Jessica hadden de katten vannacht de kolder in de kop. Kerstversiering eraf, overal plukken haar. Zal wel door de harde wind komen.

21 december Hetty heeft geld gehad van Henk Visser en heeft super lekkere kuipjes voer gehaald. Alvast voor het Kattenkerstdiner.

Ook Herman Drechsler kwam langs, met heel veel lekker eten voor de poezen en chocolaatjes en andere lekkernijen voor de medewerkers.

Gelukkig, we hebben de kortste dag weer gehad en gaan weer naar het voorjaar, vindt Roeland.

24 december Het heeft weer flink gestormd. Van buurman John is een enorme dakplaat een paar meter richting Boet gewaaid.

26 december Belle heeft moeite met eten. Zou ze last hebben van haar gebit? Hetty wil in januari met haar naar de dierenarts.

Één van de katten speelt voor kerstman. Hij heeft de keukenrol te pakken gekregen en knaagt er kleine stukjes af, die aan zijn kin blijven hangen. Het lijk zo net een witte baard.

NOVEMBER

7 november Kalef is zaterdag begraven. Zijn plekje, boven op een krabpaal in de Boet, is al ingepikt door Jumbo.

Oliver zit weer in een bench. Hij snotterde weer erg en hoestte ook nogal erg. Het kwam zowat vanuit zijn teentjes. De laatste injectie die hij heeft gehad, heeft niet geholpen. Hetty gaat aan Simone, onze dierenarts, om een kuur vragen.

14 november Oliver heeft een kuur gekregen. Twee x per dag een pil, die hij in rosbief gewikkeld aangeboden krijgt. Andere katten willen die rosbief ook wel...

Dit medicijn heeft hij nog nooit eerder gehad, dus hopelijk slaat het aan. Wel heeft Oliver chronische niesziekte. Dit had hij al toen hij in de Boet kwam.

In de Boet hangen diverse mooie foto's van Kalef. Dit maakt het gemis een beetje goed.

Manuel is weer terug uit Chili en kon de dag daarna direct weer aan de slag met de deur van het “Jansen” hok, stal uitmesten, houtsnipperbak aanvullen enz.

21 novemberJe kunt merken dat het langzaam toch winter wordt. Steeds meer katten liggen heerlijk in hun mandje in de verwarmde Boet.

Oliver is nog steeds 2 x per dag aan de medicijnen, nog steeds in rosbief gewikkeld. Het lijkt nu gelukkig wel beter te gaan met hem.

28 november Riet is voor het laatst geweest. Maar, als we in nood zitten mogen we haar altijd bellen en ze zal zeker ook nog vaak langs komen met lekkere blikjes!

Margaret heeft een Leifheit “dweilstok” meegebracht. Schoonmaken van de Boet gaat nu supersnel vindt Liesbeth.

OKTOBER

Sonny is erg verkouden en eet nauwelijks. Misschien omdat ze niets ruikt.

Liesbeth heeft dierenarts Simone gesproken over Mamsi. Ze wil haar pillen niet innemen. Simone vond dat we het dan maar niet meer moeten proberen. Af en toe een pil heeft geen zin.

1 oktober Sonny is naar de dierenarts geweest voor een injectie. Ze zit nu in een bench en eet lekker.

Af en toe vindt een vrijwilliger weer wat bloed in één of meerdere kattenbakken. Maar van wie??

Herman en An hebben een doos met kuipjes voer voor de katten gebracht om aan ze uit te delen met dierendag. Lief hoor!

Ook aan de vrijwilligers hebben ze gedacht. Er staat een koek en een doos chocolaatjes. Heerlijk!!

2 oktober Het begint intussen aardig herfst te worden. Veel blad in de buitenrennen. Joke heeft het weggehaald, maar dat zal nog wel vaker gedaan moeten worden.

3 oktober Sonny is vrijgelaten, maar had eerst geen zin om de bench te verlaten. Ze loopt nu weer lekker rond in de Boet.

10 oktober Deze week is Henk Visser op zijn (jaarlijkse) bezoekje geweest. Riet heeft hem in de Boet ontvangen. Henk was blij om te zien dat alles zo mooi schoon is en de katten rustig en niet gespannen.

Natuurlijk had hij ook weer wat lekkers bij zich. Blikjes Gourmet en spuitbussen slagroom. De slagroom is goedgekeurd door Kalef, maar is misschien ook lekker in de koffie van de twee benigen in de Boet!

Liesbeth heeft ook wat van het lekkers in het “Jansen hok” gezet voor Piet en de andere zwervers.

Manuel is deze week voor 5 weken naar Chili vertokken. Liesbeth heeft hem 's morgens weggebracht naar Schiphol. De paardenburen hebben die ochtend Nannes en Fleur (de pony's) buitengezet.

Kalef drinkt tegenwoordig cocoswater. Dit hydrateert. Kalef drinkt en plast erg veel en ze droogt uit. Dit is ook aan haar vacht te zien.

17 oktober Ondanks de storm hebben Corrie en Dieuwertje zelfs de hele buitenboel gedaan.

Deze week weer bloed in de Boet. Ditmaal niet in één van de bakken, maar allemaal pootafdrukjes op de grond in de keuken. Misschien een kat met een ingegroeide nagel?

Vlam heeft een ontstoken oog. Hopelijk kan ze het zelf schoonlikken, want zalven kan helaas niet. Anders toch maar naar dierenarts Simone om te vragen of een AB injectie ook hiervoor helpt.

24 oktober Van mevr. Riet Kuys kregen we deze week een mooie kattenbak en schepje. Later bracht ze ook nog een groot blik kattenbrokjes. Brokjes voor de tanden en brokjes voor kieskeurige katten. Ze hoopt niet dat onze katten eraan verslaafd zullen raken, want dan gaat het volgens haar in de papieren lopen!

Jessica heeft geprobeerd Kalef haar punk kapsel te fatsoeneren. Dit ging goed tot voorpoothoogte en daarna begon Kalef uit te halen. Dat borstelen doet natuurlijk zeer op die magere botjes.

31 oktober Wat een storm afgelopen maandag! Gelukkig geen schade aan de Boet. Alleen de deksels van de kattenbakken die buiten staan waren er afgewaaid. Dat gaf wel flink wat rommel. De stoelen in de buitenren werden ook aan de andere kant van de ren teruggevonden en de vuilcontainers lagen om. Het kraakte aan alle kanten, maar...het dak zit er nog op. Dat is wel anders bij buurman boer John. Daar waren dakplaten weggewaaid.

Onderweg naar de Boet wel heel veel afgewaaide takken, een enkele omgewaaide boom.

Deze week ging het steeds wat slechter met Kalef. Af en toe moest er gezocht worden waar ze nu weer weggekropen zat. Eten lukte niet goed meer, drinken ook al niet en vandaag (donderdag), werd ze dood aangetroffen in haar mand op de tafel.

De vrijwilligers zullen haar erg missen. De eerste tijd dat ze in de Boet was, was het letterlijk geen katje dat je zonder handschoenen kon aanpakken. Menig vrijwilliger heeft er een flink bloedende haal aan overgehouden als ze Kalef wilde aaien zónder handschoenen. Maar de laatste tijd werd ze steeds aanhankelijker, kwam zelfs op het logboek zitten als je daar wat in wilde schrijven.

Bij binnenkomst in de Boet werd je altijd verwelkomd door het “gekrijs” van Kalef, die vond dat zij als eerste wat aandacht of wat lekkers verdiend had.

Het zal stil zijn zonder haar.

SEPTEMBER

1 september De kat met de halsband die af en toe mee komt eten in ons “Jansen” hok, is een zwerfkat. Hij blijkt wel gecastreerd te zijn, maar is niet gechipt. Hetty heeft hem bij Amivedi gemeld. Ook heeft ze hem een halsbandje omgedaan, tegen teken en vlooien.

Jessica heeft een scheurtje in haar kuitspier. Erg pijnlijk. Hetty heeft voor haar gewerkt.

5 september  Gelukkig gaat het alweer wat beter met Jessica. Haar been is al minder blauw. Joke werkt maandag in haar plaats in de Boet, maar volgende week is Jessica er zelf weer. Er stonden weer een paar zakken brokjes en een tas met kuipjes voer achter het hek, neergezet door Nel Tol. Fijn!!

Spike is nu ook al aan de slag als pedicure: Vlam springt op de stoel, waar Spike al klaarligt. Deze begint meteen te knabbelen aan de nagels van Vlam. Van alle markten thuis dus en nooit te beroerd om een andere kat een plezier te doen.

Ook bij de kattenboet maken de vrijwilligers zich zorgen over het virus dat in Den Helder onder katten heerst en al heel veel slachtoffers onder de beestjes gemaakt heeft. Volgende week komt daarom onze dierenarts Simone alle katten inenten.

12 september Jessica was er deze week gelukkig weer!

Veel regen deze week. Liesbeth heeft de gordijnen gewassen en denkt erover om nieuwe te maken van een leuk rood boerenbontje.

Woensdag zijn (bijna) alle katten geënt tegen het parvovirus (panleucopenie). Deze kattenziekte is een paar weken geleden uitgebroken in de Jeruzalembuurt in Den Helder. Voornamelijk kittens zijn er gevoelig voor en oudere, verzwakte, niet ingeënte katten. Het wordt gekenmerkt door overvloedig braken en diarree. De dieren verliezen hun eetlust en kunnen zeer snel uitdrogen. Vaccinatie tegen het parvovirus zit in de standaard vaccinatie voor de kat. Dit vaccin moet dan wel jaarlijks herhaald worden.

Alleen Ada ontsnapte. Maar bij haar lukt het nooit in één keer. Gelukkig kreeg Hetty, met hulp van Manuel, een dag later Ada te pakken, zodat ook zij nu geënt is.

19 september Vorige week, tijdens het inenten, vond de dierenarts dat Mamsi erg mager is. Eet ze wel genoeg?

Daarom zit ze nu in een bench om dit te controleren. Het blijkt dat ze goed eet en ook de harde snoepjes die ze van Roeland kreeg, at ze gretig. Misschien komt het toch door de ouderdom dat ze magerder wordt? Het is te hopen.

26 september  Riet gaat haar werkzaamheden elke vrijdag bij de Boet langzaam aan afbouwen. Ze krijgt teveel last van haar artrose. Ze zal niet meer elke week van de partij zijn maar eens per 2 weken en daarna nog wat minder. Ze zal wel nog altijd regelmatig even langs komen om wat lekkers te brengen voor de katten.  

Mamsi is bij de dierenarts geweest. Er zijn een paar tandjes bij haar getrokken. Haar nieren werken ook niet meer zo goed. Ze loopt wel weer vrij rond door de Boet. Ook krijgt ze nu, net als Kalef, Fortekor tabletjes. Maar zie die maar eens bij haar naar binnen te krijgen!

Nu zit Sonny in de bench. Ook die wordt steeds magerder en heeft steeds een snotneus. Even afwachten hoe het met hem zal gaan.

Kalef eet nu blikjes niervoer. Belle en Mamsi lusten het niet.

AUGUSTUS

3 augustus Een hoop herrie op het zoldertje. Whoopy en Jumbo willen allebei naar de etensbak van Ada. Een hoop geblaas, maar Jumbo heeft gewonnen. Arme Ada!

Manuel en Jaime zijn vroeg begonnen met schilderen.

4 augustus Ineke is vandaag al vroeg aan de slag (06.30uur!). Ze gaat straks nog naar het vakantieadres van haar kinderen in Groningen. Vandaar.

7 augustus Joke heeft de boodschappen gebracht en Antonia opgehangen??? Dit is gelukkig een wasrekje van Ikea, daar heeft alles een naam. Ze heeft vandaar natuurlijk ook de Boet schoongemaakt.

15 augustus De quarantaine glimt je tegemoet. Zo mooi en strak in de verf staat hij! Jaime heeft deze week een hoop onkruid weggehaald. Het pad naar de Boet is ineens een stuk breder geworden. Manuel en hij kunnen het schilderen niet laten. Nu de quarantaine klaar is, worden ook nog de picknicktafel en de trap in de buitenren in de verf gezet. Ondanks de vliegengordijnen zijn er toch nog vliegen die zich in de Boet wagen. Kalef vindt het prachtig om erachteraan te jagen, maar krijgt ze niet te pakken.

20 augustus Er stonden vandaag 3 leuke kleine krabpaaltjes achter het toegangshek gezet. Kadootje van Marianne Korving. Eén staat nu in de keuken. Leuk. Weer iets nieuws voor onze katten.

De trap uit de buitenren en de picknicktafel staan inmiddels in de grondverf. In de buitenren liggen Jip2 en Donald samen heerlijk in het zonnetje. Die twee hebben elkaar echt gevonden.

27 augustus Wanneer je als vrijwilliger de Kattenboet binnenkomt, wordt je al opgewacht door een aantal katten. Altijd dezelfde, niet schuwe en (als ze nog geen eten hebben gehad...) aaibare Vlam, Spike en Oliver voorop. Op een klein afstandje kijken Mamsi, Donald en Lizzy toe. Je weet namelijk nooit wat voor lekkere dingen die "mens" bij zich heeft. De meeste vrijwilligers hebben wel wat mee voor de katten. Riet deelt soms zelfs rosbief uit en daar wil je dan als kat met je neus bovenop zitten. Ada en Muffie zijn vrij schuwe katten. Meestal zitten ze op het zoldertje, net als Bob, Jumbo en Sjenetje. Die zijn daar ook 's morgens te vinden, maar overdag verhuizen ze toch naar beneden en als het mooi weer is zitten ze graag in de buitenren in de zon.

Vandaag zijn er 2 kattenbakken met kap achter het toegangshek neergezet. Zoiets is naturlijk altijd goed te gebruiken!

29 augustus De trap in de buitenren is prachtig rood geworden. Volgens Roeland eet je minder als het op een rood bord gepresenteerd wordt. Daar is bij de katten niets van te merken. Ze lusten evengoed de snoepjes die hij uitdeelt door ze op de rode trap te leggen.

Buiten hebben we er ook weer een kat bij. Een mooie cyperse met een witte snuit en een halsbandje om. Het voer in ons "Jansenhok" (deel van de quarantaine) lijkt hem wel te smaken. Hij komt likkebaardend weer naar buiten. Krijgt hij thuis niks lekkers of wil hij ook gewoon een keertje buiten de deur eten?

HALF JULI - EIND JULI

13 juli Heerlijk windstil weer. Oliver zit buiten samen met Whoopy op een rieten stoel. Gezellig! Guus vindt dat ook en wil er bij. Mag niet! Hij krijgt een haal van Whoopy. Arme Guus.

15 juli Dieuwertje kwam op bezoek en heeft heerlijk met Liesbeth buiten in het zonnetje gezeten. Ook de katten zijn altijd blij met haar bezoek. Ze brengt altijd lekkere zakjes en blikjes mee.

Liesbeth heeft heel vel egelpoep weggehaald. Meneer Egel komt 's nachts in de buitenren zijn buik vol eten en laat dan hier een daar een hoop(je) achter.

18 juli Liesbeth heeft nu maar de hele zijren schoongeveegd en geschrobt en bergen egelpoep weggehaald. Het moet wel een egel van 20 kilo zijn! Schoonheidssalon "Spike" had vandaag zijn deuren gesloten. Spike komt de Boet binnengewandeld, geflankeerd door (klanten?) Lizzy en Donald. Maar Spike neemt de benen en denkt: veel te warm voor die onzin.

Jeanette ziet op weg naar haar wekelijkse werkzaamheden in de Boet spoken! Eerst twee bloederige dames op een bankje en daarna nog een geestverschijning achter een auto en een spook in een boom bij de Boet. Da's wel schrikken. Denkt ze veilig op het terrein van de Boet beland te zijn, wordt ze daar vanachter de zijren verwelkomd door een (ook al) bloederige lakei. Gelukkig blijkt het allemaal niet zo erg als het eruit ziet. Het is een onderdeel van een speurtocht voor de jeugd van buurthuis de Kroft. Gelukkig maar.

20 juli De egel is gevonden! Hij zit in 1 van de hokken in de buitenren en hij is GROOT! Hij doet het erg goed op Felix en Proplan. Rustig laten zitten maar.

23 juli Lekker warm. Binnen in de Boet geeft de thermometer wel 31 gr. C aan! Aan het gaas van de buitenren zijn lakens opgehangen, om toch de warmte een beetje buiten te houden. Goed idee!

25 juli Soms ligt er deze week toch weer wat bloed in één van de kattenbakken of vindt iemand bloedspetters. Maar van welke kat? Allemaal goed opletten dus om daar achter te komen.

Buiten is het een drukte van jewelste. Manuel is met hulp van Jaime en Stefanie o.a. de houden wanden van de buitenren aan het afschuren. Rotte delen worden vervangen door nieuwe planken, enz.  Lekker veel lawaai dus, maar geen kat die zich eraan stoort. Ze zijn tenslotte wel wat gewend; dagelijkse stofzuigbeurten enzo.

Vanmiddag heeft Roeland het water in de c.v. ketel ook weer bijgevuld.

30 juli Ondanks de regen, die af en toe in bakken naar beneden kwam, is Manuel aardig opgeschoten met het schuren, plamuren en grondverven van de quarantaine. Liesbeth heeft weer lakens aan de tralies van de buitenren vastgemaakt. Zelfs in de boet is het warm: 28 graden! De meeste katten liggen dan ook buiten (in katzwijm....).

Dieuwertje en Corry zijn deze week druk in de weer geweest in de buitenren. Alle buitenhokken zijn gesopt, er is geveegd en spinrag weggehaald. En zelfs de stofzuiger is schoongemaakt. Dieuwertje had ook weer lekkere dingen mee voor de katten!

EIND JUNI - BEGIN JULI 2013

27 juni  Jessica kreeg deze week tijdens haar schoonmaakwerkzaamheden in de Boet een zak brokjes van een aardige mevrouw. Haar kat was helaas overleden en gelukkig dacht ze aan de Kattenboet. We zijn altijd blij met zulke kadootjes.

Het wordt een beetje saai om steeds over het veel te koude weer te schrijven, waardoor veel katten lekker binnen blijven, i.p.v. in de hangmandjes in de buitenren te zonnebaden.

Liesbeth, die samen met Riet deze ren aan het schoonmaken was, merkte dat veel van deze mandjes aardig gaar beginnen te worden. Dus... als iemand nog rieten hangmandjes heeft, ze zijn altijd welkom in de Boet!!

In de Boet zijn een aantal zwarte katten. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar. Hoe hou je ze als vrijwilliger uit elkaar? Het is toch wel belangrijk dat je weet hoe elke zwarte kat heet, voor het geval je iets in het logboek wil schrijven als je ziet dat een bepaalde zwarte kat gezondheidsproblemen lijkt te hebben.

Op dit moment zijn er 4 "zwartjes" in de Boet.

Sonny: klein, met een kort staartje. Kwam samen met Cher (ook klein met een kort staartje) bij ons. Helaas is Cher in 2011 overleden.

Belle: heeft een klein kopje, is slank en heel erg nieuwsgierig. Altijd oppassen als je tijdens je schoonmaakwerkzaamheden bijv. een kast laat open staan. Voor je de deur weer dichtdoet: eerst even kijken of Belle er niet in zit.

Bob: groot en heel herkenbaar dankzij zijn "dracula" tanden. Hij zit vaak in de buitenren en is dol op kattensnoepjes, net zoals

Oliver die een stuk kleiner is en er ook als eerste bij is wanneer er voer of lekkere dingen uitgedeeld worden. Oliver loopt vaak te niezen en te snotteren en is dan ook daaraan goed herkenbaar. Bovendien heeft hij grijze snorharen.

1 juli  Eindelijk zon! Alle katten liggen lekker buiten. Joke heeft dienst en ziet hoe Spike Whoopy haar hele kopje aan het wassen is. Zo lief!

2 juli  Spike ligt op een rieten stoel met Sjenetje over hem heen, die een wasbeurt van hem krijgt. Spike kan wel een schoonheidssalon beginnen.

3 juli  Vandaag is Patty jammergenoeg voor het laatst. Ze baalt er zelf ook erg van dat ze moet stoppen. Ze wenst alle kattenkinderen veel plezier en zal vooral haar grote vriendin Kalef erg missen. Ze hoopt weer een keer terug te kunnen komen.

5 juli  Riet is lekker de Boet aan het soppen geweest. Ze heeft zelfs een deken mee naar huis genomen die een wasbeurt zal krijgen. Klasse!

6 juli  Joke heeft van Ronald (van de Jumper winkel in Den Helder) een doos snoepjes gekregen, die tijdens Sail Den Helder uitgedeeld zouden worden, maar vanwege het slechte weer is daar weinig van terecht gekomen.

7 juli  Heerlijk weer vandaag. Ineke heeft beide deuren van de Boet lekker wijd open gezet.

10 juli  Joke stopt met werken bij haar werkgever. Zij gaat voortaan op woensdag de Boet schoonmaken. Heel fijn, nu Patty ermee moest stoppen op de woensdag.

Manuel heeft het gras rondom de Boet gemaaid. Nu hebben de katten weer uitzicht op een mooi verzorgd veldje.

JUNI 2013

5 juni Na een lang, koud voorjaar, eindelijk een warme dag. De katten genieten er zichtbaar van en liggen 's avonds nog lekker in de buitenren.

13 juni Het blijft maar koud. Ondanks dat zit Spike met zijn "volgelingen" waaronder Vlammetje, Mams en Oliver, in de buitenren. Lekker: haren wapperend in de wind. Bij het schoonmaken van de buitenbakken waait het zaagsel je om de oren. Guus is (letterlijk) aan het ijsberen in deze kou. Kalef pakt het beter aan en zit binnen op haar eigen "troon". Ze zit luid te mauwen als ze Roeland ziet. Sneopjes moeten er komen, van die lekkere Royal Canin en heel veel aaien....maar niet te lang, want dan krijg je een mep van haar poot en daar zitten verdraaid scherpe nageltjes aan.

14 juni Deze week stonden er weer 2 zakken eten voor de deur. Riet, die vrijdag aan het schoonmaken is, vraagt zich af van wie? Elke maand staat er zo'n kadootje voor de deur. Leuk!!

17 juni Kalef gaat om de haverklap op de bak en elke keer met een paar druppeltjes bloed. Dus dat is niet goed, denkt Jessica, die deze ochtend de schoonmaak doet.

18 juni Hetty is even bij Simone (onze dierenarts) langsgeweest om te overleggen over Kalef. Ze heeft antibiotica meegekregen. Dit moet 2x per dag met de pillenschieter (een heel handig hulpmiddeltje als de kat niet tam genoeg is om het pilletje in de bek te stoppen) bij Kalef naar binnen worden geschoten. 

19 juni Kalef lijkt aardig op te knappen. Patty ziet haar deze ochtend lekker liggen te slapen.

20 juni Liesbeth ziet alle damespoezen weer achter Spike aanlopen. Maar die denkt "hoepel maar op" en is in een mandje op de stelling gedoken. Boven op de loopplanken speelt Ada in haar eentje tikkertje.

Roeland komt buiten aangelopen en heeft meteen een schare fans achter zich aan. Maar alleen omdat hij meestal lekkere snoepjes bij zich heeft en dat onthouden ze!