Onze buren, de Jansens

Naast de vaste bewoners van de Kattenboet zorgen wij ook nog voor de “buren”, te weten de Jansens zoals ze door ons worden genoemd.

In het begin van de Kattenboet waren ze met velen. Ze verbleven op het erf van de heer Jansen, voorheen de Kerkhofbeheerder, die aan het eind van het laantje woonde. Het kerkhof was hun thuisbasis. Inmiddels is meneer Jansen overleden.

De populatie Jansens is inmiddels uitgedund, mede door een castratie/sterilisatie-actie van de Dierenbescherming. Ook heeft de natuur ingegrepen om de groep te verkleinen.

Voor de Jansens is een onderkomen gemaakt in het duivenhok, ook wel het Jansengedeelte genoemd.

We hebben een doorgang voor ze gezaagd in de muur van het duivenhok zodat ze makkelijk in en uit kunnen gaan, om te eten want ze worden op hun wenken bediend, en om te gaan slapen.

Er zijn diverse slaapplaatsjes gecreëerd en in de winter staat er verwarming bij, wat wil een kat nou nog meer. Ze krijgen van onze alle aandacht, we houden ze goed in de gaten. Als ze medische verzorging nodig hebben worden ze gevangen en gaan we met ze naar de dierenarts.

Onze Jut en Jul zijn dikke maatjes met elkaar en onze vrijwilligers zijn “maatjes” met de Jansens.

                                Jansen en Jansen

Piet Jansen

Helaas kregen wij eind mei te horen van een bewoner van het kerkhoflaantje dat hij Piet broodmager en meer dood dan levend aangetroffen had.

Hij kon dit niet aanzien en besloot Piet naar de dierenarts te brengen. Deze kon niets meer voor Piet doen en heeft hem vredig in laten slapen.


Rust zacht Piet.

kattenboet.com © 2009