Vers van de pers

Op deze pagina vindt u de meest recente aanpassingen,foto's en/of nieuwtjes van de site.Henk Visser riskeert zijn vingers

Henk Visser is een van de  trouwste steunpilaren van de boet. Hij komt regelmatig een kijkje nemen en neemt dan altijd wat lekkers mee voor de poezen maar ook de medewerkers zal hij nooit vergeten. Zeker in de decembermaand verwend hij ons met heerlijk kattenvoer en koekjes en snoepjes. Hij was alleen de paardjes vergeten en wilde dit goedmaken door ze een koekje te geven. Joke zei dat ze dat niet mogen en gaf hem een wortel. Een beetje bang dat ze zouden bijten stond hij bij het hek. Joke heeft even voorgedaan hoe hij het moest geven zonder zijn vingers kwijt te raken en daarna durfde Henk het ook wel en zo te zien genoten Nannes en Sterre er van.Past hij wel of past hij niet??

Helma had een amandelstaaf in haar schoen gevonden en dacht dat is lekker voor bij de koffie. Liesbeth en Inge hadden echter heel andere gedachten bij die lekker staaf en wilden wel eens proberen of hij in een keer in hun mond zou passen. De afloop is niet bekend maar zo te zien heeft Inge er het minst moeite mee.

Dat hij niet alleen van kindertjes houdt maar ook een groot dierenvriend is bewijst het feit dat hij zijn Pieten opdracht gegeven had om ook de Helderse diertjes te verwennen. Omdat de schoorsteen ontbreekt bij de boet hadden de Pieten het lekkers voor het hek gezet.

De poezen hadden nog niet eens de gelegenheid gehad om een liedje te zingen maar 's avonds kon je, als je goed luisterde, een heel mooi poezenliedje horen vanuit de boet. Zeker weten dat de Sint het ook gehoord heeft.

Grote gift H&O

Terror Sonny  strikes again

Dat Sonny zijn terrorstreken nog niet is verleerd blijkt wel uit deze foto. In een onbewaakt ogenblik hing hij in de arm van Heleen.

Toch neemt zij hem niets kwalijk en houdt zielsveel van hem.  Dat is nu echte liefde!!

Nieuwe tuinvrouwen voor de boet

Complimentje aan de penningmeester


De penningmeester heeft het jaaroverzicht weer rondgestuurd. Dit zag er zo rooskleurig uit dat Henk Visser spontaan aan het rijmen is geslagen.Hij schreef:


Kattenbegroting


Blij, genoeg (katten)brood op de plank!

Fijn voor de vriendjes, van de katten(ki)boets,

dat hun begroting zo keurig op orde is.

Katten zijn ordentelijk,

vinden het fijn correct gedocumenteerd te zijn

Dank aan alle vrijwilligers!!


Cheers,Henk en Miles (zijn kat)

Nieuw fort in Den Helder


Leen Starrenburg overleden

Ons kwam het trieste nieuws ter oren dat Leen Starrenburg is overleden. Leen gold als de grondlegger van de boet. Hij maakte de weg vrij bij de gemeente en was, zeker in het begin, de steun en toeverlaat voor Liesbeth en Wilma. Hij was tot zijn dood nog altijd erg geinteresseerd in de boet. Een van de katten is nog naar hem vernoemd....Leentje.


Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten en wensen hen veel toe bij het verwerken van het verlies  van een goed mens. 
Mevrouw Gerritsen speelt voor kerstvrouw

Mevrouw Gerritsen.......juist de moeder van Marie-Louise had een creatieve bui en heeft als kerstpresentje een heuse kerstslinger gemaakt. De slinger zit vol met plastic zakjes gevuld met overheerlijke brokjes. Ook heeft ze aan de medewerkers gedacht en hen een doos met lekkere bonbons gebracht.

Wij danken mevrouw Gerritsen hartelijk voor deze gesteen de katten zullen de brokjes goed laten smaken. Ook de bonbons zullen met smaak opgegeten worden.

Dat moest natuurlijk gevierd worden en al vroeg in de ochtend togen Liesbeth en Inge naar de boet om daar het een en ander te versieren. Ook hadden ze een confettikanon meegenomen. Liesbeth ving Heleen op en Inge had zich verstopt achter de deur. Toen Heleen binnenkwam liet ze het kanon afgaan. De knal was wat harder dan Inge dacht want ze schrok er zichtbaar van.

Vreemde meneer bij de boet

Niet een vreemde meneer als in "hij doet raar" maar dit is meneer Bremer van de tuintjes. Hij komt elke week een paar keer de kruiwagens met paardenpoep ophalen voor de tuintjes. Hij is er heel blij mee en de groente groeit als koop en Liesbeth en Inge zijn ook blij want zij hoeven niet meer met die zware kruiwagens te sjouwen

Nieuwe kostganger bij de boet

Sinds kort is de boet weer een kostganger rijker.....Zoef de haas. Als het stil is komt hij tevoorschijn en eet zijn eten, dat Liesbeth en Inge elke dag neerzetten, op. Soms is hij wel te zien maar als je een foto wilt maken is hij verdwenen. Toch laat hij wel kleine getuigen achter dat hij daadwerkelijk bestaat.Droevige berichten

Chris, de man van Hetty, is onverwachts getroffen door een hartinfarct. Hetty heeft Chris, samen met politite en ambulancepersoneel, gereanimeerd waarna hij overgebracht is naar Alkmaar. Helaas heeft alle hulp niet mogen baten en is Chris enkele dagen later alsnog overleden .Chris is 69  jaar geworden. 


Wij hebben met opzet even gewacht met het plaatsen van dit bericht om Hetty de rust te gunnen die zij nodig heeft in deze zware tijden. Uiteraard wensen wij haar en haar naasten heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.


Ook Joke moet een naaste missen. Na een kort maar hevig ziekbed is haar moeder is overleden. Ook Joke wensen wij heel veel sterkte toe in deze zware tijden.

Nieuwe toekomst voor Inge


Inge heeft nieuwe toekomstplannen. Ze gaat schrijven op een van de boeren uit 'boer zoekt vrouw'en om goed beslagen ten ijs te komen oefent ze nu al dagelijks met de kruiwagen. Het gaat haar al redelijk goed af dus Yvonne Jaspers kan langskomen.


Eindelijk een nieuw bad voor Nannes en Sterre


Het heeft even geduurd maar de paardjes hebben een nieuw bad. Niet om hun kontjes te wassen maar om het hooi in te doen dat ze overdag lekker opknabbelen. Sem de dochter van Inge was zelf ook toe aan een nieuw bad en heeft het oude geschonken aan de paardjes.

Nieuwe boomstammetjes voor de boet


Liesbeth heeft van haar buurman Peter een aantal "verse" boomstammetjes gekregen. De poezen zitten er graag op en scherpen ook graag hun nagels er aan. Liesbeth heeft zich een breuk gesjouwt maar het staat weer gezellig zo.


Dat Liesbeth een duizendpoot was wisten we natuurlijk wel maar dat ze buiten het talent van katten/paardenverzorgster, verwen-oma en ontzettende zeurkous ook nog over  een begenadigd zangtalent beschikt was niet bekend.


Tijdens het nieuwjaarsfeest van de zanggroep Flamboyant, waar Manuel en Martin lid van zijn, sprong ze pardoes op het podium om uit volle borst mee te gaan zingen. Dat beviel haar zo goed dat ze de volgende ronde ook weer mee besloot te zingen en nu is het wachten tot ze over de drempel stapt om lid te worden van deze zanggroep of zou het toch de wijn geweest zijn??Nieuwe vrijwilligster

Nieuwe  kraan in de keuken

Anonieme donaties


Wij hebben twee anonieme donaties in ontvangst mogen nemen. Bij een van de twee stond niets anders vermelddan gift/gratificatie bij de andere stond dat men geen kerstkaarten verstuurd had en het uitgespaarde geld graag aan een goed doel wilde schenken. Een heel leuk initiatief dat mogelijk wel navolging kan krijgen

Jaarlijks deelt Marinus Vermooten een deel van zijn bijdrage als raadslid met enkele diervriendelijke goede doelen en ook dit jaar is hij de Kattenboet niet vergeten. Wij mochten weer een cheque ontvangen van 1000 euro en daar zijn we heel blij mee. Het geld zal zeker goed besteed worden.

Marinus namens alle medewerkers heel hartelijk dank en een kopje van alle katten.


Hij is een tijdje rustig geweest maar heeft zijn terrorstreken nog niet verleerd. Het is wat moeilijk te zien maar dit is de hand van Heleen.

Terror Sonny was het niet helemaal met haar eens en beet daarom keihard in haar hand. Het gevolg was bloed en een behoorlijke bloeduitstorting.


Toch blijft Heleen hem een echt schatje noemen.

Terror Sonny slaat weer toe

Een mevrouw uit de Irisstraat mocht jarenlang op raad en daad rekenen van de kattenboet. Zij had drie katten en een grote vogelkooi met zebravinkjes. Helaas moest de mevrouw voorgoed naar de Lichtboei en moest er snel iets geregeld worden voor de dieren. De katten hadden al snel een goed onderkomen gevonden door bemiddeling van Joke en Hetty. De zebravinkjes was wat moeilijker maar uiteindelijk kregen ze onderdak bij Sonja en Martin. De kooi werd omgeruild voor wat handzamer kooien en omdat het drie mannetjes en een vrouwtje waren werd er ook nog een ander vrouwtje bij gezocht. Zo kunnen ze heerlijk van hun oude dag genieten en zelfs nog voor nageslacht zorgen.

Na een tijdje van afwezigheid, deels door een niet lekker werkende computer en deels door gezondheidsperikelen, is er weer een herstart gemaakt met de site. We zullen proberen om zo snel mogelijk weer helemaal bij te zijn.

Lenie heeft een nieuw toegangshek gescoord voor de boet. Het is anderhalve meter hoog en zeker voor inbrekersmoeilijker om er overheen te klimmen. Ondertussen is het hek geplaatst. Het geeft een heel professionele indruk.

Nieuw hek voor de boet

Nannes vindt het eten bij de buren lekkerder

Website beheerder weer van start

Henk weer bedankt voor je gulle gift. We zullen het ons zeker laten smaken.

Sinterklaas weer in Den Helder

De goedheiligman is weer in het land.

Zaterdag 16 november kwam hij, luid toegezongen door de Helderse kindertjes, op zijn pakjesboot aan in de haven van Den Helder.

Kleindierenvereniging H&O was, vanwege een sterk teruglopend ledental, dit jaar genoodzaakt om te stoppen. Het clubgebouw werd verkocht en in de statuten stond dat het batig saldo ten gunste diende te komen aan verenigingen, stichtingen en organisaties die iets met dieren van doen hadden.

Tot onze grote vreugde kwam de Kattenboet hier ook voor in aanmerkingen en onlangs mocht onze penningmeester een bedrag van 5000 euro in ontvangst nemen. Wij zijn hier natuurlijk erg dankbaar voor ook al is de reden minder leuk. Het is altijd spijtig als een vereniging opgeheven moet worden omdat de animo onder de leden minder wordt en uiteindelijk onder de "nulgrens" beland. Wij zullen het geld goed besteden.

Sinds een tijdje heeft de boet tuinvrouwen in dienst die het gras  mooi kort houden. Het zijn de schapen van John. Ze doen het voor niets alleen ze laten helaas ook wat achter in de vorm van groene flatsen

Den Helder is sinds kort een fort rijker. Heleen was haar oude schutting zat en besloot meteen de tuin Sonnyproof te maken.

Wat langere palen en een paar rollen gaas en Alcatraz is er niets bij.

Als Sonny hier nog uit weet te komen kan hij zo les gaan geven aan de hogeschool voor criminelen.

 **Breaking news**

from

Switzerland

De kattenboet is niet alleen een bekende stichting in Den Helder, zelfs niet alleen in de kop van Noord Holland.....nee zelfs niet alleen in Nederland maar zelfs ver over onze landsgrenzen!!

Onze penningmeester mocht onlangs een overschrijving ontvangen uit Zwitserland. Bij deze overschrijving stond vermeld:

"geweldig werk...Marie-Louise Gerritsen Zwitserland"

Het is de dochter van mevr Gerritsen uit de Dollardlaan. Zij had waarschijnlijk via haar moeder gehoord van de boet en dat moet een geweldig positief verhaal geweest zijn want Marie-Louise schonk maar liefst 100 euro!!


Wij danken haar natuurlijk hartelijk voor deze gift en we zullen het geld zeker goed besteden. Ook mevr Gerritsen heel erg bedankt voor het promoten van ons boetje.

Heleen ziet Sara

Verborgen talent van Liesbeth

Katten en zebravinkjes gered

Fleur het hondje van Sonja en Martin waakt over de vogeltjes zoals een grote zus hoort te doen. Regelmatig neemt ze een kijkje bij de kooi om te zien of alles nog goed gaat.

Roeland en Jeannette waren de druppende kraan zo zat dat ze hun spaarvarkentje kapot geslagen hebben en de boet een nieuwe kraan hebben geschonken. Geen druppende geluiden meer en Inge vindt  het zo te zien helemaal toppie!!!!!!


We hebben weer een nieuwe vrijwilligster mogen verwelkomen. Haar naam is Leny Beerling. Helemaal nieuw is ze niet voor een aantal van ons want vroeger toen de Kattenboet net opgericht was en Wilma en Liesbeth nog bij de dierenbescherming aktief waren is er op een ledenvergadering gesproken over de boet. Lenie was daarbij aanwezig maar had toen, door haar werk, geen tijd om zich aan te melden als vrijwilligster. Wel heeft ze toen Hetty aangespoord om zich aan te melden en dat is, zoals bekend, ook gebeurd. Leny is nu gestopt met werken en heeft zich nu alsnog aangemeld. Zij zal de maandagochtenden gaan invullen. Wij heten Leny van harte welkom in ons team en we hopen dat zij zich snel thuis zal voelen tussen onze poezebeesten.

Weer enorme donatie door Marinus Vermooten

Nannes flikt het telkens weer om bij de buren op visite te gaan. Manuel had al een hek geplaatst maar meneer vond toch nog een gaatje. Ondertussen heeft Manuel het landje veranderd in een vesting en is  er voor Nannes geen mogelijkheid meer om te ontsnappen. Hij vindt het niet leuk maar Liesbeth is er gelukkig mee.

                                                       Inge, het bazinnetje van Sterre, is zo enthousiast in de

                                                       weer dat ze af en toe niet uitkijkt waar ze loopt. Zo zag

                                                       ze afgelopen maandag een mestvork over het hoofd en

                                                       lag ze pardoes op de grond. Het gevolg was  dat haar

                                                       spaakbeen en ellepijp gebroken zijn  en ze voor 6

                                                       weken in het gips moet.


Wij wensen Inge heel veel sterkte toe en hopen dat ze spoedig hersteld van deze narigheid.             

Dierendagcadeau van Marinus Vermooten

Ook dit jaar is Marinus Vermooten, de meest diervriendelijke politicus van het land, de kattenboet niet vergeten. Zoals elk jaar doneert hij een groot deel van zijn raadstoelage aan goede dierendoelen en ook dit jaar mochten Hetty en Joke (Liesbeth was helaas verhinderd) een cheque van 1000 euro in ontvangst nemen.

Wij danken Marinus hartelijk voor deze grote gift en zijn het helemaal eens met Pink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, dat zij hem dit jaar de gouden wortel hebben uitgereikt.

kattenboet.com © 2009

Inge breekt haar onderarm over een mestvork

Nieuwe stoelen voor de huiskamer

Heleen heeft, via facebook, nieuwe stoelen weten te scoren bij mensen die zo aardig waren om zes, nog heel mooie rieten stoelen, te doneren aan de kattenboet. Een leuk kussentje er op en iedereen is weer heel erg blij. Wij danken de gulle gevers heel hartelijk voor deze mooie gift. Het bestuur zal deze mensen ook persoonlijk nog een bedankje sturen.

De oude stoelen waren nog niet op dus die zijn nu in de ren geplaatst zodat de bewoners, op zonnige dagen, ook daar heerlijk kunnen luieren.

Nieuwe deur voor de sluis

Na het bezoek van het inbrekersgilde was de deur van de sluis aan vervanging toe. Het heeft even geduurd maar de klus is geklaard en niet alleen de deur maar ook een deel van de vloer is netjes hersteld. De deur is zelfs inbrekersproof gemaakt. Zo kunnen we er weer jaren tegen.


Ook Babet is weer veilig in de boet

Babet is eindelijk ook weer terug. Gisterochtend (10 mei) vonden Joke en Hetty haar, in alle vroegte, in de vangkooi bij boer John. In tegenstelling tot Juultje kwam Babet niet meer naar de boet terug. Die had het veel te veel naar haar zin tussen de koeien en de schapen. Joke en Hetty zijn op de vreemdste tijden wezen kijken bij de vankooi maar telkens niet het gewenste resultaat. Tot de bewuste ochtend dan. De klep was dicht en ...... daar was ze. Ze hebben haar snel naar de boet gebracht waar ze hartelijk werd verwelkomt door haar vriendjes en vriendinnetjes.

Juultje is weer terug in de boet

Juultje is weer terug. Vanochtend (2 mei) vond Liesbeth haar in de vangkooi die ze bij de boet had neergezet want ondanks dat ze overdag bij boer John op het erf verbleef bestond het vermoeden dat ze 's avonds als het stil werd toch even bij haar vriendjes en vriendinnetjes ging kijken.

Een paar dagen was het een teleurstelling als de kooi leeg was maar nu was het dan zo ver. Juul is snel terug gebracht naar haar vriendjes en vriendinnetjes. Het was weer even wennen voor haar na een paar dagen bij boer John gelogeerd te hebben maar ondertussen is dat weer helemaal goed gekomen. Nu Babetje nog.

Babet en Juultje ontsnapt na bezoek inbreker(s)

In de nacht van 27 op 28 april werd de boet, onaangenaam, verrast door een of meerdere vandalen. Echte inbrekers waren het vast niet want wat valt er nou te halen bij de katten. Ze lieten de boel achter met een enorme puinhoop, een geforceerde deur en zijn vertrokken met een buit van 10 CENT en een PAKJE KOEKJES.


Helaas waren ze niet zo netjes om de deur achter hen dicht te doen waardoor Babetje en Juultje hun kans schoon zagen en de wijde wereld introkken. Ze zijn diverse keren gezien dus ze zitten nog wel in de buurt van de boet maar laten zich (nog) niet pakken. Wij verzoeken de lezers naar hen uit te blijven kijken want ze moeten echt weer zo snel mogelijk terug.

Babetje

Juultje

Juultje en Babet buiten op het erf van boer John

Gasten bij de boet


Het hele jaar kunt u niet alleen genieten van de poezen en de paardjes, ook is er een ware eendenfamilie neergestreken. Eerst was het oma Duck maar langzamerhand heeft haar hele familie de boet gevonden. Ook Donald met de kleintjes Kwik, Kwek en Kwak en ja ........ zelfs Gijs (Nijl)gans en zijn vriendin komen regelmatig  gezellig op de koffie en natuurlijk voor een stukje van oma's zelfgebakken taart.

Nieuw emailadres voor de website


Er is een nieuw emailadres aangemaakt speciaal voor de website waar u uw suggesties, foto's en dergelijke naar toe kunt sturen.

Het adres is: kattenboetdh@outlook.com


Het oude adres kattenboet.com@kattenboet.com blijft gewoon bestaan maar is bedoeld voor bestuurlijke aangelegenheden.

Nieuwe vriendin voor Nannes

Frequente bezoekers van de boet hebben het al opgemerkt maar voor de bezoekers die wat minder vaak komen is er toch iets nieuws op het terrein van de boet te zien. Als u binnenkomt wordt u niet meer alleen door Nannes begroet maar sinds kort ook door Sterre. Zij heeft eerst een tijdje bij de buren gestaan maar daar ging het niet zo goed tussen die grote paarden. Nu houdt ze Nannes gezelschap en dat gaat uitstekend. Het zijn al echte vriendjes geworden.

Leuke dierendag voor de boet

Op 4 oktober werden Liesbeth, Joke en Hetty uitgenodigd in de Helderse Vallei. Daar stond Marinus Vermooten hen op te wachten om hen een cheque van 1000 euro te overhandigen voor de boet. Een geweldige gift van een mens die het welzijn van dieren hoog in zijn vaandel heeft.

Namens alle katten hartelijk dank voor deze grote gift.

Fleur   overleden 13-09-2015

Jaren lang waren ze beeldbepalend voor het terrein van de boet.

Fleur en Nannes, de paardjes die zo bij de boet hoorden.

Altijd stonden ze bij het hekje te wachten als er iemand het terrein opkwam en vaak werd je dan begroet met een luid gehinnek. Helaas heeft Fleur op zondag 13 september een hersenbloeding gehad waarop besloten moest worden om haar in te laten slapen. Om Nannes niet van verdriet weg te laten kwijnen hebben de buren aangeboden om hem op visite te laten komen bij hun paarden. Daar vermaakt hij zich uitstekend en is het verwerken van het verdiet om het verlies van zijn vriendin wat vergemakkelijkt.

5 September .....vrijwilligersavond

Eindelijk was het dan zo ver.......na veel vragen en plannen werd op 5 september jl een avondje georganiseerd voor de vrijwilligers. Helaas konden niet alle vrijwiligers hierbij aanwezig zijn maar ........het was zeer gezellig.

Hopelijk kunnen de overige vrijwilligers de volgende keer ook. Misschien dat het wat eerder gepland moet worden zodat iedereen nog een lege agenda heeft.

Nijmeegse Vierdaagse 2015

Jack Darphoorn heeft de Nijmeegse vierdaagse gelopen en dat heeft 685 euro voor het boetje opgeleverd!  Super Jack!

januari 2015

Vlammetje met zijn "nieuwe look"

4 oktober

Vandaag op dierendag hebben we een fantastische verrassing gekregen van Marinus Vermooten.....een cheque van maar liefst 1000 euro! Joke heeft deze in ontvangst genomen!

HONDEN EN KATTEN BEZORGEN BAASJES STRESS 

Uit de Helderse Courant van 30 sept. 2014. 

Een huisdier ontspannend? Uit Brits onderzoekt blijkt dat honden en katten ervoor zorgen dat hun baasjes veel minder slaap krijgen. Stress is het gevolg. Matrassenfabrikant memoryfoamwarehouse.co.uk onder vroeg duizend eigenaren van honden en katten. Ruim de helft van deze mensen (54 procent) gaf aan geregeld maar liefst anderhalf uur slaap te missen doordat ze te vroeg werden gewekt. Mauwen en blaffen behoren tot de gangbare methoden van de huisdieren. Snuffelen en krabben komen op een goede tweede plaats. Bij een derde van de mensen probeert een huisdier de slaapkamer binnen te komen door onophoudelijk aan de deur te krabbelen. Het dier wil dan knuffelen met zijn baasje of bedelen om eten. 

Een vijfde van de baasjes wordt wakker gemaakt in de vroege uurtjes doordat hun huisdier op het bed springt. Andere honden en katten dieren blijven krabben in hun voerbak, tot hun baasje actie onderneemt, rennen rondjes in de woonkamer of halen hun baasje uit de slaap door op zijn gezicht te gaan zitten. Ruim een derde van de huisdiereneigenaren (34 procent) geeft aan hierdoor stress te ervaren. Het onderzoek is gepubliceerde in de Daily Mail. 

Uit reacties van lezers blijkt dat huisdieren ook overdag stress bezorgen: honden willen eruit en katten krabben de boel stuk.

We zijn er super blij mee. Marinus Vermooten bedankt!

Heerlijk genieten onder de parasol

Mamsi

Een paar prachtige plaatjes van Mamsi, die we u niet willen onthouden.

Overhandiging envelop met inhoud van Marinus Vermooten

Kunstverkoop Gre de Weert groot succes!

Zondag 2 maart was een zeer geslaagde en gezellige dag. Er was de hele dag door veel

belangstelling en er is veel verkocht! De opbrengst voor de kattenboet is 700 euro! Een geweldig bedrag voor de katjes in de boet. We zijn Gre de Weert enorm dankbaar dat ze dit voor de boet heeft willen doen.

GROTE KUNSTVERKOOP ten bate van de Kattenboet.

De Helderse schilderes Gre de Weert biedt zondag 2 maart een grote collectie schilderijen te koop aan. Allemaal eigen werk. Veel acryl, gemengde technieken , pastels en aquarellen. Voor elk wat wils . Alle stijlen en technieken op doek en papier.

Deze schilderijen kunnen voor zeer lage prijzen verkocht worden. de prijzen zullen vanaf 5,00 euro tot 50,00 euro zijn.

De opbrengst van de verkoop deze dag, komt in zijn geheel ten goede aan de Kattenboet uit Huisduinen .

Enkele vrijwilligers van het katten kamerproject en de schilderes zelf zijn Zondag 2 maart tussen 11 uur en 5 uur in het werk Atelier de Kunstkamer aanwezig.Te vinden in de IJsselstraat 19 Den Helder.

Grijp dus de kans om kleurrijke schilder kunst aan te schaffen.

De kattenboet zorgt al jarenlang voor opvang en onderdak voor verwilderde katten die in gezinnen niet meer te plaatsen zijn.

Kat Vlammetje was de eerste bewoner en woont er al vanaf 1998. Stichting de kattenboet wordt gerund door vrijwilligers.

Op deze dag is er de mogelijkheid om voor een bedrag van 5,00 euro per maand een kat te adopteren.

Inlichtingen hierover kunt u krijgen in het atelier.

De stichting moet zich zelf bedruipen en draait door schenkingen en donaties.

Elke Euro hoe dan ook,komt altijd ten goede aan de bewoners van de kattenboet, voor eten, onderdak en dokters kosten.

Wij hopen op een hoog bezoekers aantal.

Gedicht van Gre de Weert

LILLY POEZESNOES

IK MOET VAAK AAN JE DENKEN , JIJ LEUKE LAPJES POES. JE HEETTE OOK NOG LILLY EN WAS EEN ECHTE SNOES.

JE MAATJE DAT WAS BAS, DE OUDE WIJZE KAT, ’S MORGENS DAN WASTE JE ZIJN ROOIE KOP, EN WAS HIJ HELEMAAL NAT.

DE KINDEREN OP HET SCHOOLPLEIN ,DAAR GING JE MIDDEN TUSSEN STAAN EN LIET JE LEKKER AAIEN.

JE STAART OMHOOG EN ZACHTJES SPINNEND, STOND JE ZE GEWOON TE PAAIEN .

OOK DE BUURMANNEN ,’T IS WAAR WAT IK VERTEL.

DIE VIELEN OMSTEBEURT VOOR DIE BRUTALE LELLEBEL.

WERD ER DAAR , DE TUIN EENS OM GEWIED, HET ONKRUID IN DE WAGEN.WAS ZIJ ER ALS DE KIPPEN BIJ GING ZE DE BUURMAN PLAGEN.

DE HONDEN IN DE BUURT KENDEN HAAR ALLEMAAL, HAAR STAART OMHOOG ALS VAANDEL , LIEP ZIJ ,BESLIST NIET LAF, IN RECHTE LIJN ER ZO OP AF.

VAN ANGST LIET ZE NIKS BLIJKEN, GOOIDE ZICH ZOMAAR OP HAAR RUG EN STOND DE HOND VERBAASD TE KIJKEN.

MET DE KINDEREN NAAR DE SPEELTUIN, DAN LIEP ZE ALTIJD MEE

VLOOG DAN DE GLIJBAAN OP EN GLEED DAN ACHTERUIT , WILD SPARTELEND NAAR BENEE.

DRAAIEND OP DE MOLEN RENDE ZE ALS EEN DOLLE ROND

ALS HET EEN BEETJE HARD GING ,VIEL ZE GEWOON ZO OP DE GROND

EN IN HET SCHILDERS ATELJEE, WANT ZE WILDE OVERAL BIJ

KREEG ZE DE KOLDER IN HAAR KOP, SPRONG OP HET NATTE SCHILDERIJ. WOU ZE WEER AANDACHT VRAGEN , HET ENIGE WAT HIELP DAN

WAS HAAR NAAR BUITEN DRAGEN.

EN TOEN INEENS ,TOEN WAS ZE ZIEK, HAAR BLOED DAT GAF DE GEEST,

BLEEK HELAAS LEUKEMIE TE ZIJN.

ZE IS MAAR HEEL KORT ZIEK GEWEEST.

WERD TOEN DOOR IEDEREEN GEMIST, VOORAL DOOR BAS HAAR OUDE VRIEND.

HIJ HEEFT HAAR WEKEN LANG GEZOCHT, DAT HAD HIJ NIET VERDIEND.

EN TOEN DAT KLEINE JONGETJE, WEER EENS DE TUIN IN LIEP , ONDER DE STRUIKEN KEEK EN ALSMAAR LILLY RIEP.

ZIJN MOEDER HAD HET AL VERMOED, ‘T IS VAST MET LILLY NIET ZO GOED

HEB HEM OM TE TROOSTEN TOEN MISSCHIEN, EEN MOOIE FOTO LATEN ZIEN.

ZE WAS ZO GRAAG BIJ DE BUURMAN, DE KINDEREN UIT DE KLAS.

DE KLEINKINDEREN EN HET JONGETJE DAT NU ZO VERDRIETIG WAS.

EN RODE BAS DE 23 JAAR OUDE HEER ,HIJ MIST HAAR NOG STEEDS, MAAR ZOEKT NU NIET MEER . HIJ HEEFT ZIJN LANGSTE TIJD GEHAD EN HEEFT HET OPGEGEVEN.

HEEFT HAAR IN JAREN OVERLEEFT, WANT LILLY WERD MAAR ZEVEN.

Neem eens een kijkje op onze logboek pagina!

In het logboek staat weer een nieuwe bijdrage over onze katten en de vrijwilligers.

SNACKTIJD

Als er wat extra lekkers wordt uitgedeeld dan is iedereen er heel snel bij. Mooi zitten en hopen dat je ook wat lekkers krijgt!

Gewoon een gezellig kiekje van Lizzy en Donald en de paardjes op de achtergrond.

Rieten hangmandjes gezocht!!

Liesbeth en Riet waren samen de zijren aan het schoonmaken en zagen dat veel van de mandjes helemaal gaar zijn. Onze katten liggen er vaak en graag in, vooral als het zonnetje zo heerlijk schijnt.

We willen een deel van de huidige rieten hangmandjes graag vervangen dus als iemand nog zo'n mandje over heeft, dan kunnen wij dat heel goed gebruiken.

Nieuwe foto's april 2013

Sommige van onze katten hebben een favoriete plek. Zo is de groep van Donald, Lizzy, Guusje, Babetje en Juultje altijd in de buitenren te vinden. Hier vandaan kunnen ze alles goed in de gaten houden.

Donald, Babetje en Juultje

Mamsi

Andere katten zitten weer liever binnen. Bij voorkeur op het zoldertje of op 1 van de hoge planken. Op een veilig plekje.

Lizzy

Sjakie en Bob, lekker in een mandje op het zoldertje

Mamsi, hoog op een van de balken.

Na een lekker bakje eten is Kalef helemaal klaar voor de foto!

Vlammetje in de keuken.

De kattenboet ligt in een landelijke omgeving en zo kan het gebeuren dat de schaapjes uit de buurt toch echt met eigen ogen willen zien of het gras bij de buren groener is..........

Buitenverblijf

Gelukkig hebben we bij de kattenboet een uitgebreid buitenverblijf waar de katjes dan ook heerlijk gebruik van maken.

Nieuwe foto's 2012

Donald, Spike en Muffie...... kijk ze eens heerlijk genieten van het lekkere zonnetje!

.... er passen best 2 (flinke!!) katten in een fietsmandje

....even heerlijk de nageltjes scherpen

Sneeuwpret

Ook al is de meeste sneeuw nu al grotendeels verdwenen toch willen we graag deze kiekjes met u delen.

....hoezo kun je alleen in een mandje lekker liggen

De bench

Soms is het nodig om een van de katten tijdelijk in een bench te laten verblijven. Dan moeten ze bijvoorbeeld aan bepaalde medicijnen of willen we ze graag goed in de gaten houden. De meeste katten vinden het niet prettig in de bench maar je hebt ook katten als Oliver.

Oliver heeft 2 weken in de bench gezeten omdat hij weer verkouden was en aan de antibiotica moest. Maar Oliver heeft totaal geen problemen in de bench, hij vind het nog leuk ook!

Maar hij krijgt dan ook lekkere hapjes met zijn medicijnen erin. Het beviel hem zo goed dat toen de benchdeur weer open was, hij er niet eens uit wilde.

Spike met een van de Jansen buurkatten. Ondanks het hek en de sneeuw toch dikke maatjes!

Een van de Jansen buurkatten zoekt ondanks de sneeuw toch het gezelschap van de kattenboet katten op!