We zullen ze niet vergeten

Met zoveel katten is het niet altijd alleen maar leuk. Sommige katten worden ziek en helaas knapt niet elke kat weer op. Deze pagina is voor hen die het niet gered hebben. We zullen ze niet vergeten!

Regenboog brug


Er is een plaats in de hemel die Regenboog brug heet.

Als een dier waarvan je veel houdt doodgaat,

dan gaat dat dier naar de Regenboog brug.

Daar zijn de uitgestrekte weiden en heuvels voor

onze lieve vrienden,

zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen.

Er is genoeg eten, water en zonneschijn

en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig.

Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter.

Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden

weer sterk en gezond, precies zoals wij

ze herinneren in onze dromen.

De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter

één klein ding:

Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of

bazinnetje achter hebben moeten laten.

Ze rennen en spelen met elkaar,

maar dan komt de dag dat er eentje

plotseling stopt met spelen

en in de verte tuurt.

Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te

trillen van opwinding.

Plotseling verlaat hij de groep,

rent over het groene gras, sneller en sneller,

Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling

elkaar eindelijk treffen,

houden jullie elkaar stevig vast, bij deze

vreugdevolle hereniging.

Om nooit meer uit elkaar te gaan.

De vrolijke kussen overstelpen je gezicht,

je handen aaien zijn liefdevolle kop

en je kijkt weer in die trouwe ogen, die

je zolang niet hebt gezien,

maar die altijd in je hart zijn gebleven.

En dan gaan jullie samen over de

Regenboog brug ...
Sjakie overleden 31-08-2017

Sjakie is samen met Sjennetje op Texel gevangen en op 11 april 2005 naar de Boet gekomen. Hij heeft daar een heerlijke tijd gehad en is vredig in zijn slaap overleden.

Jip II overleden 17-01-2017

Jip II komt van Fort Erfprins. Daar heeft ze, samen met een grote groep andere katten, minstens 10 jaar gezeten. Uiteindelijk bleef alleen Jip overen toen er in 2008 niet meer gevoerd mocht worden is zij naar dekattenboet gekomen.

Jip was de laatste tijd wat ziekelijk. Het eten ging niet best meer en ook het staan en lopen ging steeds moeilijker. Een paar maanden voordat besloten werd haar in te laten slapen heeft de dierenarts nog een oog verwijderd en een teentje geamputeerd.

Vlammetje   overleden 30-07-2015

Spike   overleden 25-02-2016

Vlammetje was de eerste kat die in de boet kwam en daarom tot Kattenboet-oudste benoemd. Dat was in 1998 en Vlammetje was toen ongeveer 6 maanden oud en in het wild geboren. In de auto was hij uit de vangkooi ontsnapt. Toen zijn de vangsters eerst een garage ingereden en daar hebben zij hem er weer in gekregen. Vorig jaar was Vlammetje nog een oog verloren.

Spike kwam met zijn zusje op 3 oktober 2005 in de boet. Ze zijn toen eerst bij vrijwilligers in huis geweest omdat ze nog zo klein waren. Toen ze wat groter waren heeft die vrijwilliger ze geplaatst. Maar Spike liep iedere keer weg en toen hebben we hem teruggehaald.  Hij is daarna weer geplaatst maar hij sloopte alles en dus kwam hij weer terug.  De vrijwilligster heeft hem ook nog  in huis gehad maar daar sloopte hij ook alles. Uiteindelijk kwam hij weer in de boet en daar ging het goed. Hij ontpopt zich zelfs als een ware cassanova en maakte menig dame het hof.

Ada   overleden 27-11-2015

Ada is in 2000 in de kattenboet gekomen en kwam uit Amsterdam.

We weten niet precies hoe oud ze is maar inmiddeld is ze in elk geval wel een "wat oudere"dame. Ada is heel bescheiden en vaan op de achtergrond.

Ada is vredig op haar vertrouwde plekje op zolder ingeslapen.

Bob   overleden 09-06-2015

Bob kwam in 2002 van het asiel in IJmuiden. Hij was te wild om te worden geplaatst en is daarom naar de boet verhuisd. Bob was al tijden een zorgenkindje.

Mamsi overleden 12-11-2014

Mamsi kwam op 28 april 2004 met 4 kittens van het Vakantiepark de Pelikaan op Texel. De kittens zijn geplaatst en Mamsi ging naar de Boet.

Belle  overleden 14 oktober 2014

Belle is op 24 november 2000 in de boet gekomen. ze is samen met haar broertje Bas gevangen in de Bremstraat. Eerst zijn ze gesocialiseerd en toen naar het asiel gebracht.Een paar weken later kregen we ze weer terug. Ze waren toch weer verwilderd.

Ze waren toen ongeveer 4 maanden oud. Bas is een paar jaar later overleden aan nierproblemen en nu is dus ook Belle vredig ingeslapen.

Soesti overleden 2014


Oliver  overleden 13 januari 2014

Soesti is in 2000 in de kattenboet gekomen en was toen 5 jaar oud. Ze is destijds gevangen in IJmuiden. In verband met het Honden- en Kattenbesluit verblijft ze bij een van de vrijwilligsters.

Helaas is Soesti in 2014 op hoge leeftijd overleden.

Oliver is in 2007 in de boet gekomen. Hij was zwevend gevonden in de Olivier van Noortstraat. Na enkele fijne jaren in de boet is hij overleden.

Kalef overleden 31-10-2013

Kalef is in 2007 in de boet gekomen. Haar baasje was overleden en haar dochter kwam over uit Australie. Maar zij kon haar niet meenemen want dan moest ze zeker 6 maanden in quarantaine.Haar baasje heeft haar ooit uit Tunesie meegenomen.

Winky overleden 16-12-2012

Winky woonde bij een dame alleen en als die visite kreeg verstopte zij zich! Toen die mevrouw overleed kwam de Dierenambulance haar halen om te laten inslapen, maar gelukkig beslisten ze anders en brachten haar naar een medewerkster van ons! En die nam haar mee naar de Kattenboet.Toen we bij de Dierenarts kwamen zei hij: die is wel 20 en ziet niks meer! Winky heeft nog 5 jaar! in de kattenboet gewoond en ging daar lekker haar eigen gangetje. Winky is uit ouderdom in haar slaap overleden.

JOB overleden 12-11-2012

Job was in 1999 gevangen op vakantiepark "de Strandslag" samen met zus Jip en vader Joep. Hun moeder was helaas dood gereden. Vader Joep was heel lief en is door een vrijwilligster meegenomen. Jip en Job waren toen 7 maanden. Zus Jip is in 2011 overleden. Dit jaar zijn we met Job een aantal keer naar de dierenarts geweest voor zijn tandjes. Na de laatste keer leek het weer heel goed te gaan maar ineens is Job erg verslechterd en heeft hij het toch niet gered. Hij is aan een immuun ziekte overleden.

KIM overleden 8-11-2012

Kim is gevangen in 2000 op camping "de Turkse Tent" op Texel. Kim was toen ongeveer 4 jaar en ze was jarenlang een van de vaste bewoners van de kattenboet. De laatste tijd ging het niet zo lekker met haar. Ze had blaasontsteking en dat wilde maar niet over gaan. Na een kuurtje leek het wel weer wat beter te gaan maar al snel kwamen de klachten weer terug en werden steeds erger tot het niet meer ging. Kim is overleden aan nierfalen.

JANNEKE overleden 1-4-2012

Janneke is geboren in 1998. Zij is gevonden in de Adriaan de Grootstraat met 4 kittens. De kittens zijn naar het asiel gegaan omdat zij makkelijk plaatsbaar waren.

Janneke heeft een jaar bij een vrijwilligster gezeten omdat haar nieren slecht waren en ze iedere dag medicijnen moest. In de kattenboet kunnen we wel katten tijdelijk apart houden in een bench maar niet als de medicijnen voor de rest van het leven gegeven moeten worden. Uiteindelijk hebben haar nieren het opgegeven.

JIP overleden 27-8-2011

Jip is op 8 april 1999 gevangen bij vakantiepark De Strandslag samen met zijn vader Joep en zusje Jop. De moederkat was helaas dood gereden. Joep bleek heel lief te zijn en is al snel met een van de vrijwilligers meegegaan. Jip en Jop (zwart katje) waren ongeveer 7 maanden oud toen ze in de kattenboet kwamen.

Jip is overleden aan een leververvetting.

CHER overleden 25-8-2011

Cher is op 5 april 2005 samen met Sonny gevangen in een tuin in de Wetstraat, 2 heel schuwe zwarte katjes. Er waren nog 2 zwarte zusjes, die zijn naar het asiel gegaan. Cher is altijd heel schuw gebleven.

Cher is overleden na een operatie aan een gezwel aan haar achterpoot. Hoogstwaarschijnlijk was het een zeer agressieve tumor.

kattenboet.com © 2009